![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
personal cred ca "vamile" sunt intr-adevar o invatatura gresita
|
|||
|
|||
![]()
Personal cred ca este un teologumen (o parere a unor parinti) si se face poate prea mare caz de ea. Nu asta e esentialul.
|
|
|||
|
|||
![]()
A fost numita de unii ca fiind erezie. Cred ca este destul de important acest lucru.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce ti se pare important? este numai o veriga din ce se zice ca se intampla dupa moarte si nu atinge, mise pare, ceva esential. C sau fara vami, tot ajungem la judecata, acolo mi se pare ca nu exista pareri dirferite (decat de modul in care are loc). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
da stiu ce e teologumena, care de fapt e parerea tuturor insa neavand suport biblic nu poate fi dogma
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu stiam ca se zice asa de teologumene. Poate ai tu dreptate. Eu stiam ca sunt uneori pareri ale unora, nu ale tutoror neaparat. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca includem prea mult aspectul acestei lumi si in lumea de dincolo. Potrivit multor texte, se sustine ca in rastimpul dintre a treia si a noua zi deupa moarte are loc trecerea sufletului prin aceste vami.
Eu cred ca nu exista un interval in a primi fericirea sau nefericirea partiala (deplina va fi dupa judecata de apoi). Fericirea sau nefericirea sunt primite imediat dupa moarte si nu dupa un timp. "Vamile vazduhului" imi apar mai aproape de doctrina catolica, unde omul prin faptele sale obliga divinitatea sa-l recompenseze (sa nu uitam ca la romano - catoloci natura umana nu a suportat nicio modificare prin caderea in pacat). La ortodocsi nu exista acest spirit juridic. Daca natura umana a fost sfintita, nu mai are nevoie de "justificari" in fata demonilor. Asa ca nici eu nu sunt de acord cu "vamile vazduhului". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Infricosatele Vami ale Vazduhului! | 0rtodoxia | Generalitati | 161 | 16.11.2010 20:13:12 |
A treia zi si vamile. Semnificatia zilelor a noua si a patruzecea | patinina34 | Din Noul Testament | 11 | 21.08.2009 13:49:41 |
Vamile vazduhului | NiCcoleta | Generalitati | 35 | 21.02.2008 17:52:26 |
Vamile vazduhului | BogdanF | Generalitati | 17 | 25.07.2007 17:57:58 |
|