Traditie1 si Emanuel: da, sfintii pot vorbi despre casatorie fara sa o fi gustat, dar voi va considerati sfinti atunci? Ce spune ory este ca voi vorbiti din carti, de sus, de la catedra, si condamnati fara sa aveti experienta.
Si mai las-o pe ory in pace, Traditie1. Daca citesti bine si ea a zis ca nu foloseste anticonceptionale.
Avem amandoua dreptul, cum aveti si voi, sa ne scriem parerile pe acest forum, nu?
Daca nu avem dreptate, Dumnezeu ne va judeca. Poate nu avem. dar poate voi nu aveti.
Cartile si canoanele au fost date pentru a fi folosite.
Nu am nimic cu ory, ca si voie îmi expun parerea. Indiferent ca foloseste sau nu anticonceptionale, ea, ca si tine apara folosirea lor, ceea ce este o sminteala. Daca contraceptia ar fi fost inofensiva Dumnezeu nu ar fi oprit-o. Daca a oprit-o este pentru ca ea omoara nu doar pruncii ci si sufletele celor care o fac. Cel care a avortat sau a folosit anticonceptionale se va duce cu constiinta acestor fapte in vesnicie si se va simti mustrat de constiinta si necurat.
Ai inteles ory? Noi avem oricum spiritul ingreuiat. Nu putem sa ne punem cu spiritul luminos al feciorilor si fecioarelor. Ne e mintea plina de spurcaciuni. :-)
Pe langa ca eu il am intunecat de Occident, cum mi-a zis altcineva.
Traditie1, sa stii ca vorbesti impotriva intregii TRADITII a Bisericii cand spui ca viata trupeasca intuneca spiritul.
Mintea nu functioneaza bine cand e prea multa mancare, somn si sex si cand petrece imprastiata in activitati lumesti iar a sti cum sa distingi intre propriile ganduri si ceea ce este adevarat cere o viata de trezvie si rugaciune neincetata. De aceea consider ca am mai mult discernamasnt decat tine, fiindca asa ma straduiesc sa traiesc.
|