![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Emanuel, mai are f.f.f. puțin și pleacă în pustie, după spusele lui pe un alt topic. Pustia l-a salvat de la un eventual păcat trupesc. . .
|
|||
|
|||
![]()
" de altfel intrebarea ta mi se pare foarte nepotrivita si ilogica. Tot asa bine as putea sa te intreb eu daca tu ai pocainta sincera pentru faptul ca ii faci pacatosi pe toti cei care iau anticonceptionae sau dau pogoraminte, si zici ca femeile se vor parli in iad daca au menstruatie. Cum tu nu esti de acord ca este pacat, ce sens are sa te intreb eu daca te-ai pocait?
Si odata pentru totdeauna: nu am de gand sa spun pe acest forum daca am luat sau nu anticonceptionale. Am intrat aici sa ii raspund Annei " pai eu cu ce sa pacatuiesc daca ce am zis am zis din sfintii parinti ? e pacat sa vorbesti de la sfinti ? au zis ei pacate ? daca ei au zis ca e pacat , ce pacat e sa zici si tu la fel ? insa chiar daca tu nu ai luat antic. , ceea ce nu cred , insa ai sfatuit pe altii sa o faca ; iar asta cere argumentatie ; si eu te-am intrebat ce argumentatie ai tu : de la cine ? de la tine sau de la Hristos ? de aia ti-am pus intrebarea daca esti in stare sa ii zici si lui Hristos la judecata ca vrei dezlegare la asemenea pacate ... daca ai curaj sa sfatuiesti si pe altii la pacate , fa-o pana la capat , si spune daca ai sa faci asta si in fata lui Hristos , ca sa vedem daca actiunea ta de acuma are un final bun sau rau : dupa roadele lor ii veti cunoaste ... deci daca Hristos iti va da dezlegare la antic. atunci io nu mai am nimic de zis ... sa vedem finalitatea , ca pacatul intotdeauna incepe cu o bucurie aici si se termina cu o suferinta dincolo ... deci sfaturile tale si pacatul antic. are o finalitate buna dincolo , la judecata ? cum anume ? |
|
|||
|
|||
![]()
Traditie1 si Emanuel: da, sfintii pot vorbi despre casatorie fara sa o fi gustat, dar voi va considerati sfinti atunci? Ce spune ory este ca voi vorbiti din carti, de sus, de la catedra, si condamnati fara sa aveti experienta.
Si mai las-o pe ory in pace, Traditie1. Daca citesti bine si ea a zis ca nu foloseste anticonceptionale. Avem amandoua dreptul, cum aveti si voi, sa ne scriem parerile pe acest forum, nu? Daca nu avem dreptate, Dumnezeu ne va judeca. Poate nu avem. dar poate voi nu aveti. Cartile si canoanele au fost date pentru a fi folosite. Nu am nimic cu ory, ca si voie îmi expun parerea. Indiferent ca foloseste sau nu anticonceptionale, ea, ca si tine apara folosirea lor, ceea ce este o sminteala. Daca contraceptia ar fi fost inofensiva Dumnezeu nu ar fi oprit-o. Daca a oprit-o este pentru ca ea omoara nu doar pruncii ci si sufletele celor care o fac. Cel care a avortat sau a folosit anticonceptionale se va duce cu constiinta acestor fapte in vesnicie si se va simti mustrat de constiinta si necurat. Ai inteles ory? Noi avem oricum spiritul ingreuiat. Nu putem sa ne punem cu spiritul luminos al feciorilor si fecioarelor. Ne e mintea plina de spurcaciuni. :-) Pe langa ca eu il am intunecat de Occident, cum mi-a zis altcineva. Traditie1, sa stii ca vorbesti impotriva intregii TRADITII a Bisericii cand spui ca viata trupeasca intuneca spiritul. Mintea nu functioneaza bine cand e prea multa mancare, somn si sex si cand petrece imprastiata in activitati lumesti iar a sti cum sa distingi intre propriile ganduri si ceea ce este adevarat cere o viata de trezvie si rugaciune neincetata. De aceea consider ca am mai mult discernamasnt decat tine, fiindca asa ma straduiesc sa traiesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am raspuns? |
|
|||
|
|||
![]()
Vorbeam azi despre ten cu o colega si ea avand acnee ( nu eu lojic) a fost la dermatolog si acesta i-a prescris anticonceptionale yasmin(alea care se iau una pe zi) pentru reglarea nivelului hormonal. Astfel discutand s-au alaturat mai multe persoane si am fost uimit de numarul de cazuri la care doctorii au dat anticonceptionale pentru afectiuni ale tenului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mersi Anna, da e un raspuns.
|
|
|||
|
|||
![]()
"
Vorbeam azi despre ten cu o colega si ea avand acnee ( nu eu lojic) a fost la dermatolog si acesta i-a prescris anticonceptionale yasmin(alea care se iau una pe zi) pentru reglarea nivelului hormonal. Astfel discutand s-au alaturat mai multe persoane si am fost uimit de numarul de cazuri la care doctorii au dat anticonceptionale pentru afectiuni ale tenului. " pai ce medicii sunt mai presus de Hristos ? de Hristos trebuei sa ascultam nu de medici atei ... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu se stie ce fel erau medicii atei sau nu, dar faptul ca tenul ei a suferit o imbunatatire trebuie sa insemne ceva nu? Trebuie totusi sa ne gandim si la dramele unora care poate nu au un ten perfect si se simt marginalizati si ar face orice sa se integreze si ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te revolti ca iti dau un sfat? Dar tu de ce tot bati apa in piua ca experienta pe care ai avea-o si cu care incerci sa ne inchizi gura? De ce incerci sa ne ridiculizezi si izolezi? Comporta-te si tu adecvat. Si-ti mai zic ceva. Punctul tau de vedere se poate sa fie aprobat de majoritatea nu pentru ca ar fi adevarat, ci fiindca mintea contemporanilor s-a intunecat. Numai un om infranat poate avea judecata corecta. Nu zic ca orice om infranat o are fiindca discernamantul e un dar divin, dar un om neinfranat aproape sigur nu o are fiindca patimile schimba mintea, o fac sa vada lucrurile fals. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... | laurastifter | Umanitare | 16 | 27.11.2014 09:26:02 |
Sfaturi pentru tanari casatoriti | Dia20_diana | Nunta | 19 | 10.08.2012 14:32:23 |
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? | sophia | Nunta | 101 | 02.06.2009 16:12:37 |
TINERI CASATORITI | saccsiv | Nunta | 9 | 14.01.2008 18:15:19 |
|