Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2009, 00:21:50
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne ajuta!
Draga Ada, eu cred ca mai degraba decat in acest forum, vei gasi raspunsul in inima ta. Daca tii la el si vrei sa ramai cu el, vei gasi o cale, in profida neintelegerilor. Pentru cei ce se iubesc neintelegerile sunt oportunitati de a-si arata iubirea. Comunicati cat de mult si nu lasati cand aveti vreo cearta sa ramana resentimente. Cred ca mai bine te certi si te lupti si nu te lasi pana nu sunteti impacati amandoi decat sa evitati cearta, dar fiecare sa ramana cu nemultumire si frustrare. Daca ai nemultumiri vorbeste cu el, dar nu cu repros, ci cu deschidere ca sa gasiti o solutie impreuna. Adevarul e ca relatia depinde de amandoi, asa ca depinde si de el. Dar daca te vei apropia de el cu dragoste si cu dorinta de a rezolva, mai degraba decat de a arunca cu piatra, va simti si el acest lucru. Iti spun din proprie experienta...Poate e cam abstract ce spun. Dar tu stii mai bine decat mine ce iti doresti. Daca iti doresti sa ramai cu el, roaga-te Domnului sa te ajute si oricum ar decurge lucrurile...vor decurge in pace. Eu am observat asta...fara rugaciune se fac cu multa tulburare, cu rugaciune se fac cu pace. Eu ma cert mult cu prietenul meu, dar eu sunt mai razboinica mereu, si el are muuuuulta rabdare. Eu intr-adevar poate am dreptate(in privinta credintei) dar ma comport cam rau, el e necredincios dar are un comportament mai crestinesc decat al meu. Asa ca pana la urma in relatie mai mult face comportamentul lui iubitor si rabdator (ffffoarte) decat teoriile mele. De aceea uneori imi place sa-l compar cu fiul din parabola care i-a spus "nu" tatalui dar pana la urma a facut, iar eu sunt cel care spune 'da' dar nu face. Deci pana la urma iubirea e mai presus de toate...incearca sa o gasesti pe aceasta. Daca o poti gasi, vei ramane cu el si fiecare neintelegere va fi doar ca voi sa va puteti apropia mai mult.
Iti doresc multa pace si mangaiere de la Domnul, orice ar fi.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2009, 00:34:40
14carol06's Avatar
14carol06 14carol06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2009
Locație: galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru 14carol06
Smile sa continui sau nu

Citat:
În prealabil postat de ada03 Vezi mesajul
Buna!
Sunt noua pe aici, bine v-am gasit!
am o nelamurire...nu stiu ce sa fac...am o relatie care nu mai functioneaza, ne certam tot mai des, sunt lucruri care nu imi mai plac in comportamentul lui, am nevoie de un sfat sa renunt sau nu la relatia asta?...ce nu ma lasa sa renunt? am pacatuit cu el, este primul barbat din viata mea stiu ca e pacat ce am facut si nu imi doresc din motivul asta sa inchei relatia ca vreau sa ramana sigurul barbat sfauiti-ma ce ar trebui sa fac?
sa raman intr-o relatie nefericita pt ca am gresit sau sa ne despartim si sa imi vad de viata mea ...nu stiu ce sa fac.
Asa cum ti-a raspuns si criss22,mai bine lasa-l,ca decat dragoste cu sila mai bine lipsa si asta ti-o spume cineva care a trecut prin experienta casniciei.E mult mai greu,dupa ce ai facut pasul la altar,sa rupi ce-ai inceput.
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini!Vizitati http://www.youtube.com/user/carolzaharia
http://www.trilulilu.ro/14carol06
http://14carol06.blogspot.com/

[COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata![/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 07:23:22
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Am primit aici si raspunsuri care m-au ajutat sa inteleg unele lucruri,dar unele au fost spuse cu rautate si in batjocura ceea ce nu mi se pare deloc crestineste.
aici ai mare dreptate, este una din hibele acestui forum.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 10:10:18
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
Buna!
am pacatuit cu el, este primul barbat din viata mea stiu ca e pacat ce am facut si nu imi doresc din motivul asta sa inchei relatia ca vreau sa ramana sigurul barbat
Mai e actuala problema sau ai luat o decizie deja?
Draga Ada, am vazut ca ai primit fel si fel de sfaturi, care sunt pareri personale. Dar in cazul pacatului cu el, Biserica zice ca trebuie sa va casatoriti. Eu asta o stiu de la duhovnicul meu.

In urma cu ceva vreme, eu m-am despartit de prietena mea, nu ne mai intelegeam absolut deloc, am stat o perioda asa. Insa n-am rezistat separati asa ca ne-am reimpacat si ne-am propus sa ne casatorim . Ce vreau eu sa spun e ca asa, casatoriti, ne impacam mai bine decat inainte. Mai sunt si acum divergente, dar se linistesc repede, mult mai repede decat inainte.
Despartirea e dureroasa, lasa urme, mai ales pt fata.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 23:37:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kosmy022 Vezi mesajul
Mai e actuala problema sau ai luat o decizie deja?
Draga Ada, am vazut ca ai primit fel si fel de sfaturi, care sunt pareri personale. Dar in cazul pacatului cu el, Biserica zice ca trebuie sa va casatoriti. Eu asta o stiu de la duhovnicul meu.

In urma cu ceva vreme, eu m-am despartit de prietena mea, nu ne mai intelegeam absolut deloc, am stat o perioda asa. Insa n-am rezistat separati asa ca ne-am reimpacat si ne-am propus sa ne casatorim . Ce vreau eu sa spun e ca asa, casatoriti, ne impacam mai bine decat inainte. Mai sunt si acum divergente, dar se linistesc repede, mult mai repede decat inainte.
Despartirea e dureroasa, lasa urme, mai ales pt fata.
Sunt uimita cum mai multi sfatuiesc fata sa se marite ca asa spune Biserica!
Daca nu se impaca acum, va fi mai bine dupa ce se casatoresc?? A pacatuit, asta este.. se spovedeste, face canonul..

Si eu am avut ideea asta fixa sa nu renunt la el cu nici un chip: ca e unicul, ca e singurul, ca e poleit cu aur... Ma rugam la Sf. Maica a lui Hristos sa ma ajute sa ramanem impreuna.. Si am ramas!
Am fost surda si oarba la toate "avertismentele', i-am trecut cu vederea toate magariile, m-am certat cu familia din cauza lui (parintii mei sunt extraordinari, nu l-au criticat niciodata!! dar tot m-am ridicat impotriva familiei!!).
Si cum spuneam, suntem impreuna, dar bine nu ne este.
"Nepotrivirile" acelea se accentueaza cu timpul, nu dispar.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 11:30:54
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sunt uimita cum mai multi sfatuiesc fata sa se marite ca asa spune Biserica!
Daca nu se impaca acum, va fi mai bine dupa ce se casatoresc?? A pacatuit, asta este.. se spovedeste, face canonul..

Si eu am avut ideea asta fixa sa nu renunt la el cu nici un chip: ca e unicul, ca e singurul, ca e poleit cu aur... Ma rugam la Sf. Maica a lui Hristos sa ma ajute sa ramanem impreuna.. Si am ramas!
Am fost surda si oarba la toate "avertismentele', i-am trecut cu vederea toate magariile, m-am certat cu familia din cauza lui (parintii mei sunt extraordinari, nu l-au criticat niciodata!! dar tot m-am ridicat impotriva familiei!!).
Si cum spuneam, suntem impreuna, dar bine nu ne este.
"Nepotrivirile" acelea se accentueaza cu timpul, nu dispar.
Imi pare rau sa aud (citesc) asta. Dar poate nu e asa rau cum ti se pare?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 22:48:31
maria timeea
Guest

Implicit paza adevarului se face cu mustrare care nu este ironie!

Citat:
În prealabil postat de aradeanu Vezi mesajul
constantine, nu mai fa pe crestinul, aruncand ironii de genul asta! daca nu ai ce sa spui, las-o pe fata in pace!ii vine ei mintea la loc!:D
Multumim C-tin
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 23:32:03
Pantsless Pantsless is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Buna!
am o nelamurire...nu stiu ce sa fac...am o relatie care nu mai functioneaza, ne certam tot mai des, sunt lucruri care nu imi mai plac in comportamentul lui, am nevoie de un sfat sa renunt sau nu la relatia asta?...ce nu ma lasa sa renunt? am pacatuit cu el, este primul barbat din viata mea stiu ca e pacat ce am facut si nu imi doresc din motivul asta sa inchei relatia ca vreau sa ramana sigurul barbat sfauiti-ma ce ar trebui sa fac?
sa raman intr-o relatie nefericita pt ca am gresit sau sa ne despartim si sa imi vad de viata mea ...nu stiu ce sa fac.
Lasa-l.
Nu te casatori cu primul barbat pe care il cunosti, faci o prostie. Cunoaste mai multa lume. Si-apoi cum sa te casatoresti cu el daca nu merge?
N-ai pacatuit, ai facut dragoste ;p
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 14:45:17
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Buna!
Mergeți la biserică! Câtă vreme veți rămâne în păcat, relația voastră va merge spre mai rău.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 16:09:06
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pantsless Vezi mesajul
N-ai pacatuit, ai facut dragoste ;p
nu mai da sfaturi anticrestine !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatia fiu - parinte duhovnicesc dan73 Preotul 38 28.01.2012 19:37:44
Relatia cu ateii WhiteChakra Generalitati 25 27.09.2011 05:58:24
Relatia mea cu Dumnezeu The_Fallen Despre Sfanta Scriptura 21 27.06.2010 18:40:35
Relatia dintre fotografie si iconografie cod_gabriel Generalitati 15 12.02.2009 12:17:19
ACUM IN DIRECT LA TV - RELATIA OM DUMNEZEU cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 20.01.2007 23:51:39