Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 23:33:46
emanuel2007
Guest

Implicit

mai intai dau un citat din gheron iosif :

" Nimic altceva nu uraste Dumnezeu mai mult decat scurgerea trupului care vine din placerea cea fara de lege . Acela care desfraneaza cu gandurile rusinoase , miroase tot ca un caine mort . In timp ce acela care se lupta si isi pastreaza trupul curat si mintea neintinata de ganduri murdare , asa si rugaciunea lui se ridica la cer ca o tamaie bine mirositoare . Am vazut asta in fapt ceea ce iti spun acum . Nu exista alta jertfa mai bine mirositoare catre Dumnezeu ca neprihanirea trupului , care se dobandeste cu lupte infricosatoare si cu sange . Am multe de spus in legatura cu fericita neprihanire , ale carei roade le-am gustat , dar acum nici tu nici surorile celelalte nu le puteti sa le purtati . Acum , un singur lucru ca spun : chiar si hainele celor care sunt curati trupeste raspandesc mireasma de bun miros in toata incaperea unde se afla , ca un vas de mir . Aceste este semn de la Dumnezeu pentru nerihanirea lor si pentru fecioria lor preasfintita .
Deci grabiti-va sa va curatati sufletul si trupul vostru . Nu primiti nicidecum gandurile murdare . Astfel veti vedea si voi aceste lucruri despre care va scriu . Atunci ca ceti incredinta de cuvintele mele . Tot ceea ce v-am scris pana astazi sa incercati si veti afla in viata voastra ca spun adevarul din propria experienta "

deci , asta era citatul de la gheron iosif ... mai intai vedem ca el spune ca scurgerile se produc si la femei si la barbati din pricina gandurilor necurate , de mandrie si desfranare ... el le vorbea unor maici din manastire ; apoi el le spune si acestora ( femei ) sa guste din aceeasi virtute preasfintita a neprihanirii ( deci a nu avea ciclu ) , deci el afirma repetat ca si femeile pot sa isi opreasca scurgerea de samanata , adica ciclul ; si le cere de mai multe ori sa ajunga si ele sa isi opreasac ciclul , curatindu-se astfel de necuratia trupului , si devenind astfel neprihanite ; si afirma ca prin asta vor ajunge sa miroase trupurile lor ca si sf moaste ... si asta o spunea desigur din experienta ... de altfel , asta e de stiut : trupurile celor care au dobandit neprihanirea , adica nu mai au scurgeri , se prefac sigur in sfinte moaste dupa moarte ... deci iata un prim citat de la un sfant care arata ca scurgerea e pacat de moarte si ca scurgerea aceasta , numita si necuratie , poate fi oprita cu harul lui Dumnezeu ... si la barbat si la femeie ...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42