![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Textul nu este acceptat de Biserica Ortodoxa ca fiind canonic .
|
|
|||
|
|||
![]()
Normal ca nu e recunoscut de biserica. Dar a fost gasit impreuna cu evanghelia dupa Toma, iar asta-i confera ceva autenticitate. Sigur exista urme mari de indoiala, ca si noul testament de altfel, avand in vedere ca autorii nu sunt martori oculari.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inseamna ca nu sunt interesante de citit, dar nu sunt texte recunoscute ca fiind autentice. Pentru evangheliile din NT exista stuudii care au dovedit ca au fost scrise partial de unii apostoli, partial de ucenicii lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa vad si eu aceste studii , ca din cate stiu ele au fost scrise intre anii 60 si 100 d.Hr.
|
|
|||
|
|||
![]()
O sa-ti zic alta data. Dar intre 60 si 100 le-au scris, tocmai, apostolii si ucenicii lor, unde e contradictia? Ca doar au trait atata...
|
|
|||
|
|||
![]()
Suntem niste oameni crispati,rigizi,fugim de apropierea fata de ceilalti ca de ciuma.Intepenim in priviri acoperite,abia ca ne atingem pentru un salut,discernamantul modern ne-a taiat simtirea aceia care facea un sarut nevinovat si plin de afectiune umana.
Am crescut intr-o familie in care sarutul a fost aproape inexistent,fie el pe obraz sau pe gura,imbratisarea,de asemenea...foarte rara,cat despre cuvantul;"te iubesc",nici nu-mi amintesc de el.Daca noi crestem in aceste conditii,este firesc,ca atunci cand se intrevede o apropiere,un potential sarut,sa-l consideram nepotrivit,ne la locul lui si,in cele din urma pacat.Am observat,intr-adevar ca unii oameni se saruta pe gura,fugitiv,doar dintr-un gest de prietenie,chiar si la persoane de acelasi sex(de regula,femei).Nu-mi place,poate tocmai pentru ca in mintea mea nu pot concepe decat sarutul ca si functie intima si,de ce nu,sexuala...ca un lucru tabu,provenit din inhibarea educatiei familiale si sociale.Si,pana la urma,de ce ar nesocoti omul un sarut intr-atat incat sa i se para musai ca trebuie sa degenereze intr-o activitate sexuala concreta?!Poti avea surpriza sa constati ca sarutul poate insemna mai mult decat sexul. Abia cand descoperim omul prin sarut intelegand si sustragand sensul fiintei din care face parte,abia atunci simtim ca apartinem unei lumi incontestabila.Sarutul inseamna cu adevarat cunoastere,cum spunea cineva pe-aici,iar fara cunoastere nu ne putem apropia unii de altii,chiar daca inima simte,are nevoie si de palpare. Daca oamenii nu ar fi atat de crispati,plini de prejudecati si neinfranati,poate ca ar intelege mult mai bine ce-si doresc cu adevarat,fiindca multe din relatiile conjugale ajung dezastruoase prin adulter,din prostie,cand ,doar un sarut,fie el si patimas,abordat si cu oarece ratiune,poate stinge un foc imens in acelasi timp in care poate sa cunoasca o intreaga lume intr-o clipa.Dar,oamenii sunt prosti,sunt necalculati,sunt neinfranati si astfel au tendinta de-a se duce cu totul la fund,facand compromisuri nemeritate...gresind amarnic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vroiam insa sa iti spun mai de mult, ca sa te putem citi mai usor, mi se pare ca nu prea lasi spatii, nici dupa virgule, si nu prea pui paragrafe. Poate problema e a mea, pt ca am niste probleme cu ochii si mi-e greu sa cites ce scrii, ceea ce ma frustreeaza, pentru ca ma intereseaza. |
|
|||
|
|||
![]()
Ory, ce spui tu e rodul impresiilor tale. Ti se pare ca ai ajuns sa cunosti ceva, dar oare asa e?
Da, trebuie sa fim rigizi si crispati, în lupta permanenta cu cele mai fine gânduri, emotii, miscari. Timpul de acum nu e timp de odihna ci de lupta. Trebuie sa fugim de apropierea celorlalti, fiindca trebuie sa fim permanent cu Hristos, nu cu oamenii. Tu spui ca la sarut te atrage tocmai caracterul lui de tabu. Aceea s-ar putea sa fie constiinta care te avertizeaza ca nu e bine ce faci. Când omul pierde curatia si puritateape care o avea când era copil nu-i mai ramân decât placerile trupesti si nu mai vede dincolo de trup, de aceea si li se pare ca cunoasterea trupeasca e un câstig. Dar oare e? Unde e Dumnezeu în aceasta? Unde e Duhul Sfânt? Spui ca sarutul face trecerea de la cunoasterea vizuala la una mai profunda, data de aspectul tactil. Ciudata forma de cunoastere. Ce parere ai de faptul ca Parintii spuneau ca trebuie sa ne înfrânam simturile? Cum putem discerne cine are dreptate, tu sau Parintii? Parintii se straduiau sa se smereasca, considerau mintea lor o inselotoare si se bazau pe insporatia divina. Tu esti increzatoare in propriile impresii, dar daca tot ce ti se pare e fals? |
|
|||
|
|||
![]()
Si inca ceva: lumea aceea incontestabila din care descoperi ca faci parte, eu cred ca e destul de contestabila, fiindca nu pare a avea legatura cu Hristos, cu cele vesnice.
Deci este o iluzie, o iluzie puternica dar nimic mai mult. Pare demodat, dar adevarul e cel scris in Evanghelie, lumea incontestabila e Ierusalimul care se pogoara de sus. Restul sunt iluzii, oricat de adevarate ti s-ar parea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||