Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2007, 13:23:31
paraschevaiasi's Avatar
paraschevaiasi paraschevaiasi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

eu nu consider a fi pacat sarutul. Nu am intalnit vorbindu-se despre asa ceva. Este ceva normal sa te saruti, daca ai capul pe umeri nu ti se "aprind calcaiele". Iar eu spun ca sunt lucruri ce trebuie discutate si cu parintele duhovnic daca nu ai liniste in privinta acelui lucru.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2007, 19:43:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

sarutul, cat si poarta sarutului de Brancusi, sunt inceputuri ale unei relatzii... Dar cat de dureros este sa afli ca iubita a fost sarutata de altcineva? E groaznic. Iar daca sotzia a fost sarutata, atunci durerea capata accente tragi-comice, show tv, dezastru. Oricum sarutul poate sa fie nevinovat, diabolic, libidinos, placut, curat, de complezentza, din interes, parintesc, sau altele... Intre indragostitzii care ajung sa se sarute, desi sunt liberi si nimeni nu-i opreshte, si nici nu cred ca greshesc, dar daca se saruta, daca au aceasta putere sa se sarute, inseamna ca nu mai sunt chiar asha de indragostitzi, fiindca acele sentimente platonice si reale nu suporta apropierea, nici macar a buzelor ci doar adorarea desavarshita... iar daca se intampla ca buzele unui partener, din intamplare si din neputintza de a mai rezista, ajunge sa fure totusi o sarutare, atunci se lasa brusc o atmosfera frivola si imbujoratoare care coplesheste orice putintza si orice gand ascuns, cazand amandoi in atmosfera minunata a credintzei ca defapt nu s-a intamplat nimci si gestul neobservat nici n-a existat...
Cine n-a trait aceasta stare de timiditate adolescentina atat de neobservata? Poi da, timizii sunt indragostitzii pe care-i invidiezi si-i gaseshtei mereu ushor stupizi, si nu sunt defapt asha cum ii consideri, nu ei...
Reply With Quote
Vechi 22.02.2007, 20:04:19
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
sarutul, cat si poarta sarutului de Brancusi, sunt inceputuri ale unei relatzii... Dar cat de dureros este sa afli ca iubita a fost sarutata de altcineva? E groaznic. Iar daca sotzia a fost sarutata, atunci durerea capata accente tragi-comice, show tv, dezastru. Oricum sarutul poate sa fie nevinovat, diabolic, libidinos, placut, curat, de complezentza, din interes, parintesc, sau altele... Intre indragostitzii care ajung sa se sarute, desi sunt liberi si nimeni nu-i opreshte, si nici nu cred ca greshesc, dar daca se saruta, daca au aceasta putere sa se sarute, inseamna ca nu mai sunt chiar asha de indragostitzi, fiindca acele sentimente platonice si reale nu suporta apropierea, nici macar a buzelor ci doar adorarea desavarshita... iar daca se intampla ca buzele unui partener, din intamplare si din neputintza de a mai rezista, ajunge sa fure totusi o sarutare, atunci se lasa brusc o atmosfera frivola si imbujoratoare care coplesheste orice putintza si orice gand ascuns, cazand amandoi in atmosfera minunata a credintzei ca defapt nu s-a intamplat nimci si gestul neobservat nici n-a existat...
Cine n-a trait aceasta stare de timiditate adolescentina atat de neobservata? Poi da, timizii sunt indragostitzii pe care-i invidiezi si-i gaseshtei mereu ushor stupizi, si nu sunt defapt asha cum ii consideri, nu ei...
Ba tocmai, daca ajung sa se saruta si sunt timizi inseamna ca au reusit sa isi infraneze teama si sa isi dovedeasca iubirea printr-un sarut. Daca si un sarut introduce o atmosfera frivola, nu vreau sa stiu ce se intampla cand doi adolescenti ajung mai departe :));))
E draguta sfiala tipit adolescentina si nu mi se pare stupida, dar trebuie sa treci peste mai devreme sau mai tarziu ca nu ii sta bine unui om la 30 de ani sa se inroseasca cand vede o femeie frumoasa :P
In plus, sarutul este o manifestare a iubirii( sau cel putin asta vrea sa fie).
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 17:20:31
Sinner Sinner is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Iata un pasaj din Evanghelia lui Filip : "Insotitorul mantuitorului este Maria Magdalena. Hristos o iubea pe ea mai mult decat pe ceilalti Apostoli, si obisnuia adesea sa o sarute pe gura."
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 17:40:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sinner Vezi mesajul
Iata un pasaj din Evanghelia lui Filip : "Insotitorul mantuitorului este Maria Magdalena. Hristos o iubea pe ea mai mult decat pe ceilalti Apostoli, si obisnuia adesea sa o sarute pe gura."
Este un text de origine gnostica, scris prin sec. al 3lea.
Sarutatul pe gura era vazut de gnostici ca un simbol al cunoasterii.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 17:51:20
Sinner Sinner is offline
Junior Member

Implicit

Este un text care apartine lui Filip, unul dintre dicipolii lui Iisus. Ca si ceilalti discipoli, el relateaza faptele si cuvintele lui Iisus.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 18:02:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Nu, teologii si chiar istoricii spun ca e tardiv. Este un text care nu este recunosct de Biserica ca fiind autentic, cu atat mai putin inspirat.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 18:04:24
icjulian icjulian is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu Vezi mesajul
Este sarutul pacat sau nu inainte de cununie ?
Canonul zice asa : daca o fata se saruta cu un baiat , ea se considera cazuta in pacatul malahiei ( mai explicit , al masturbarii ) .
Reversul nu stiu daca este valabil .
Si sincer , nu am intalnit vreun preot care sa aplice acest canon .
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 18:05:08
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
Canonul zice asa : daca o fata se saruta cu un baiat , ea se considera cazuta in pacatul malahiei ( mai explicit , al masturbarii ) .
Reversul nu stiu daca este valabil .
Si sincer , nu am intalnit vreun preot care sa aplice acest canon .
Adaug : dar pacatul este pacat si trebuie spovedit si lasam la latitudinea preotului daca da sau nu canon .
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 18:09:20
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sinner Vezi mesajul
Este un text care apartine lui Filip, unul dintre dicipolii lui Iisus. Ca si ceilalti discipoli, el relateaza faptele si cuvintele lui Iisus.
Textul nu este acceptat de Biserica Ortodoxa .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sarutul livadarufelix Nunta 72 07.05.2009 14:20:46
Sarutul frantuzesc Colors Generalitati 44 24.05.2007 08:52:04