Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Aceasta afirmatie chiar este jenanta Anca. Ar trebui sa ne fie rusine cu cite usurinta aruncam cu noroi in toate directiile numai pentru un scop MIC, acela de a cistiga un argument( adica de a incerca)
Citeva caracteristici crestine despre multi catolici( observat personal de mine, nu dat cu parerea):
Se duc sa se lupte in tribunale pentru necajiti si oprimati de sistem, pentru drogangii si criminali care nu au aparare corespunzatoare in tribunal
Se scoala de la 5 dimineata sa sa le faca de mincare, sa administreze medicamente de TBC celor in nevoie
Pleaca prin zone periculoase pentru a sapa puturi de apa
Leagana copiii abandonati in Bangladej care sunt in prag de moarte......foarte teoretic, nu?
(sau noi nu ne pretam la asa ceva deoarece aia sunt "eretici" si cu creasta)
Pun gitul la butuc in zonele de musulmani extremisti pentru a ajunge la oamenii necajiti
citeva exemple mai linistite
Fac regulat cateheza cu copiii
Organizeaza deverse excursii de apropiere de tineret, la parcuri de distractii, picnicuri, campinguri, locuri nu neaparat cu conotatii religioase, tocmai pentru mai multa intelegere si incredere in preot.
Au seri muzicale
Au coruri
Au grupuri de muzica instrumentala, invita muzicieni pentru inaltarea sufletului copilului si prin muzica
Vai de capul nostru, Doamne, de de cita necunoastere dam dovada, ignoranta pe care o mai si diseminam aici pe forum si altora cu scopuri MICI, meschine cu mentalitate de bisericuta.
S-ar rasuci in racle Sfintii Parinti daca ne-ar auzi ce spunem.
|
Ma refeream la catoicii pe care ii cunosc personal. am vazut modul lor degandire; a vazut cum barfesc, invidiaza, sunt to timpul in concurenta de cele materiale. La asta m-am referit, nu la toata lumea catolica. Doar stiti ca sunt impotriva generalizarilor.
Am vazut deasemeni catolica trecuta la New-Age.
La ebun cateheza la 13 ani, daca nu e traita credinta? Cunosc asa un catolic, care la 11 sau 13 ani a fost la cateheza si acum crede in ce spune Dan Brown.
Cat despre rusine, sa dam mai intai noi dovada ca ne e rusine sa dam drumul cuvintelor nepotrivite.
Daca nu intelegi o afirmatie mai bine intreaba si apoi exprima-te in acest fel.