Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2009, 15:32:59
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ma refeream la catoicii pe care ii cunosc personal. am vazut modul lor degandire; a vazut cum barfesc, invidiaza, sunt to timpul in concurenta de cele materiale. La asta m-am referit, nu la toata lumea catolica. Doar stiti ca sunt impotriva generalizarilor.
Am vazut deasemeni catolica trecuta la New-Age.
La ebun cateheza la 13 ani, daca nu e traita credinta? Cunosc asa un catolic, care la 11 sau 13 ani a fost la cateheza si acum crede in ce spune Dan Brown.
Acelasi lucru l-am vazut la ortodocsii nostri Anca. Nu numai la ei. Ai dreptate credinta fara traire nu mai e credinta este doar o haina cu imprumut pe care tu o porti cu emfaza (sau poate nu..) Insa, ceea ce eu am vrut sa spun in mesajul anterior si se pare ca tu nu ai inteles corect este ca TOATA aceasta credinta nu valoreaza nimic daca nu e pusa in slujba aproapelui. Vorbeai undeva de 3000 de metanii...si de "valoarea" lor. Crede-ma Anca, stiu cum e sa faci mii de metanii, stiu cum e sa nu manaci carne cu anii, stiu cum e sa priveghezi noapte de noapte si sa citesti Psaltirea toata, dar acesta TOATE daca nu sunt socotite ca jertfa pentru aproapele nu valoreaza nimic!! NIMIC! Degeaba priveghezi si te ostenesti daca nu esti capabil de jertfa pentru semen. Domnul nu are nevoie de metaniile noastre si de privegheri ci de mila fata de semen. Este buna si privegherea (sa nu intelegi gresit) dar fara jertfa Nu esti decat un vegetarian ce face conditie fizica..atat! Daca nu e iubire , nimic nu e. Si, cum stii daca ai iubire?? Neprivind in curtea vecinul cautand sa descoperi gresalele lui. De ce vb de catolici, cand avem atatea de rezolvat in propria gradina. Cate nu sunt si la noi in BOR.. Spui sa nu judecam, pai nu o facem dar cui foloseste sa scoatem la iveala problemele lor si nu ale noastre? Cui?
Reply With Quote

Tags
biserica, ortodox, ortodoxa

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie mihailt Biserica Romano-Catolica 39 18.02.2010 20:48:00