Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2009, 23:05:18
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ironia este acceptabila pentru cineva care stie despre cine vorbeste dar pana acum n-ai dat semne de asa ceva.

Am spus-o de cateva ori deja si ma repet, pana una alta n-a reusit nimeni sa arate ca exista vreun "666" in actele de identitate.

Si da, paranoia si subiectivismul nu sunt argumente.
Deci dupa tine toata lumea fabuleaza?!?
Reply With Quote
Vechi 16.05.2009, 23:23:35
antoniap
Guest

Implicit

Vedem, din pacate, cum anumiti frati ai nostri, aflandu-se in totala necunoastere, desi nu se preocupa corect de ce se intampla si nu lupta impotriva dusmanilor credintei noastre, ii combat pe fratii nostri care cu suflet treaz protesteaza impotriva impunerii simbolurilor anticriste si care se supun Maicii noastre Biserica, care prin circulara ei sfatuieste:
”Cu durere observam ca progresul civilizatiei in domeniul aplicatiilor electronice a fost legat asa cum nu trebuia de numarul 666, care este folosit ca numar principal de cod in aceasta tehnologie. Numarul acesta este pomenit limpede in sfanta carte a Apocalipsei drept numarul Antihristului si, prin urmare, nu e cu putinta ca un crestin sa fie indiferent la introducerea deliberata si sistematica a acestui numar in viata noastra si in viata poporului grec, care aproape in intregime este crestin si ortodox”.
Ne intrebam: fratii care nu iau in considerare cele pomenite mai sus si spun ce le trece prin minte oare nu citesc deloc Evanghelia ca sa vada ca Hristos ii sfatuieste sa-i lase pe toti care ”nu sunt impotriva noastra pentru ca cu noi vor fi”? [COLOR=#000080]Sau, poate, pentru ca nu au inlauntrul lor indrazneala si barbatia de a-si pune inainte piepturile lor in fata dusmanilor lui Hristos si incearca sa faca parada de forta inaintea celor ”mici” ai lui Hristos?[/COLOR] Parintele Paisie, cu durere a scris pentru acesti oameni:
[COLOR=#000080]”Ciudat insa este ca si multi oameni induhovniciti, in afara faptului ca isi dau propriile lor interpretari, se tem si ei cu teama lumeasca de dosarul electronic, in timp ce ar trebui sa se nelinisteasca duhovniceste si sa-i ajute pe crestini printr-o buna neliniste si sa le intareasca credinta, ca sa simta mangaierea dumnezeiasca”.[/COLOR]
Acestora, care din cauza lipsei lor de curaj continua sa foloseasca urmatoarea formula: ”Noi ne ocupam cu Hristos si nu cu Antihristul”, le spunem ca nu mai trebuie de acum inainte sa ne ocupam de ei, salutand o observatie foarte buna a lui Alexandros Tsirintanis: [COLOR=#ff0000]”Unii crestini au pareri si scopuri atat de ceresti, incat ajung sa nu mai fie folositori aici pe pamant; cum s-ar zice, zboara in cer si nu mai pasesc pe pamant… “[/COLOR]
Noi, fratilor, avem in fata noastra aceasta pagina concreta de istorie si chiar daca ceva nu ne place, nu o intoarcem ca sa evitam continutul ei, pentru ca chiar daca am intoarce-o, nu inseamna ca ea inceteaza sa mai existe[COLOR=#000080]. Vrem ca, privind-o in fata si intr-un mod corect, cu credinta in Hristos, s-o infruntam si asta cat mai e vreme. Daca cineva dintre dumneavoastra crede ca problema se rezolva numai inchizand ochii si nemaiprivind-o, atunci sa imite exemplul strutului pe care-l iubeste.[/COLOR]
[COLOR=#000080][/COLOR]
Fireste, manati si de iubirea frateasca si de datoria pe care o avem fata de Hristos, nu vom inceta sa-l lovim prieteneste pe spate si sa-l indemnam sa vada pericolul iminent, asa incat tavalugul demonic sa nu-l gaseasca expus, ci ne vom face datoria de frati, ca sa avem constiinta linistita. Desigur, bunul Dumnezeu, Care nu vrea sa rataceasca creaturile Sale, prevazand totul, ne-a prevestit ca va trimite pe doi mari profeti ai Sai, pe profetul Ilie si pe dreptul Enoh, ca sa indemne lumea sa nu-l primeasca pe Antihrist si nici pecetea lui.
Sigur, cunoastem ca ii punem la grea incercare pe toti aceia pe care ii informam, pentru ca deja e adevarat ce a spus Domnul: [COLOR=#000080]”De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, pacat nu ar avea; dar acum nu au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor” [/COLOR](Ioan 15, 22). Adevarat este si aceasta: [COLOR=#000080]”Iar sluga aceea care a stiut voia stapanului si nu s-a pregatit, nici n-a facut dupa voia lui, va fi batuta mult” [/COLOR](Luca 12, 47).

Fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca ca toata taina faradelegii se lucreaza prin ingaduinta lui Dumnezeu, pentru ca El lasa sa fie astfel cu un singur scop, asa cum spune Apostolul Pavel: pentru a fi judecati toti cei care[COLOR=#000080] ”n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca. Si de aceea Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni, ca sa fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevarul, ci le-a placut nedreptatea“[/COLOR] (II Tesaloniceni 2, 10-12).
(IEROM. HRISTODUL AGHIORITUL, “LA APUSUL LIBERTATII”, Editura Sophia,

Sursa: Razboi intru cuvant
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:01:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Deci dupa tine toata lumea fabuleaza?!?
Toti care fac caz de ceva care nu exista, da.

Si dupa cum am aratat aici si pe topicul cu "666 confuzia secolului" cam toate argumentele denota o ignoranta crasa fata de tehnologie sustinuta cu o similara ignoranta si fata de teologie.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:07:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Sherlock,

am niste nelamuriri cum ziceam mai sus iar comentariile tale fiind pe langa intreabarea care am pus-o nu e de natura sa lamureasca mare lucru.

Zero comentarii ca sunt blocate.

Nu stiu daca face vreun serviciu cuiva ca asa cum stau lucrurile nimeni nu iese bine din treaba asta. Dar ma rog, ca anonim, isi permite..

In ceea ce priveste tonul impertinent, nu e strain de blogurile cauzei gen "Apologeticum", "Rasboiuinpalavre", "Victor Roncea", etc.

Asta a fost de altfel nota din bun inceput. Atunci unde iti era discernamantul?
Dar mai bine mai tarziu decat deloc.
Sper sa se aplice si retroactiv daca ai sa faci o evaluare a situatiei per ansamblu, de la inceputuri (acel comunicat nefericit) pana acum.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:52:41
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sherlock,

am niste nelamuriri cum ziceam mai sus iar comentariile tale fiind pe langa intreabarea care am pus-o nu e de natura sa lamureasca mare lucru.

Zero comentarii ca sunt blocate.

Nu stiu daca face vreun serviciu cuiva ca asa cum stau lucrurile nimeni nu iese bine din treaba asta. Dar ma rog, ca anonim, isi permite..

In ceea ce priveste tonul impertinent, nu e strain de blogurile cauzei gen "Apologeticum", "Rasboiuinpalavre", "Victor Roncea", etc.

Asta a fost de altfel nota din bun inceput. Atunci unde iti era discernamantul?
Dar mai bine mai tarziu decat deloc.
Sper sa se aplice si retroactiv daca ai sa faci o evaluare a situatiei per ansamblu, de la inceputuri (acel comunicat nefericit) pana acum.
draga Alinush,

Chiar tu ai pus " ecumenismul " parintelui intre ghilimele...nu te dezbina in ceea ce crezi,mai ales cind este adevarat.

De unde stii ca comentariile sint blocate ?

Nu am intrat pe blogul lui Victor Roncea,in general nu am parere prea buna despre gazetari,pe Apologeticum parca am intrat de citeva ori, dar pe Razboiintrucuvint am intrat de nenumarate ori...unul dintre cele mai bune si binecuvintate site-uri...chiar faptul ca tu ii stilcesti numele,este o dovada destul de convingatoare pentru un ortodox.
Vechi 18.05.2009, 14:25:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
draga Alinush,

Chiar tu ai pus " ecumenismul " parintelui intre ghilimele...nu te dezbina in ceea ce crezi,mai ales cind este adevarat.

De unde stii ca comentariile sint blocate ?

Nu am intrat pe blogul lui Victor Roncea,in general nu am parere prea buna despre gazetari,pe Apologeticum parca am intrat de citeva ori, dar pe Razboiintrucuvint am intrat de nenumarate ori...unul dintre cele mai bune si binecuvintate site-uri...chiar faptul ca tu ii stilcesti numele,este o dovada destul de convingatoare pentru un ortodox.

1. Nu sunt de acord cu intelesul peiorativ al termenului si nici cazul care se face in jurul lui.
2. Am incercat sa postez
3. Ar fi fost bun "Rasboiu" (vezi Caragiale) daca se limita la a posta cuvinte de folos si daca s-ar fi putut, fara diverse sublinieri si ingrosari dar de cand cu "cipusoarele" au inceput sa devina si ei o reduta a luptei anti-clericale postand comentarii si articole de te doare mintea si de asta zic ca de la "cuvant" au sarit la vorba multa si fara folos, adica palavre.

Ca sa nu mai vorbim ca cei care coordoneaza toata treaba, desi fac apologetica mucenicei refuza sa-si dea numele, ca si eroul de la "Apologeticum" care nu-si semneaza penibilele articolele, desi se stie cine e si cum il cheama.

Si desi teoretic sunt aceeasi echipa, se mai contreaza din cand in cand, de ex. cei de la "Rasboiu" nefiind tocmai de acord cu razboul Anti-Puric sustinut de "Apologeticum" (alias Giocas Gabriel) cot la cot cu "Victor Roncea", in numele parintelui Iustin.

Chiar, oare ce ar crede parintele Iustin daca ar citi toate ineptiile celor doi?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pr Iustin Parvu ana-maria Mari Duhovnici si predicile lor 71 06.12.2011 00:20:28
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Iustin Parvu spinum Intrebari utilizatori 3 10.03.2010 17:09:06
Parintele Iustin Neagu madalinutza Preotul 7 10.03.2008 19:50:55
Parintele Iustin michaela Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2006 22:38:34