Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 23:13:24
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si care e legatura intre buletin si dominatia lui Antihrist?
Ca buletin ai si acum.

Da-mi voie sa ma indoiesc ca lucrurile vor sta atat de romanticos.
Mai citeste o data Apocalipsa cap. 13. In intregime.

Foarte corecta ultima parte..

Serios? Dar postarile lui vsovi le-ai citit?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t.php?p=137698
Si altele..

La limita ce? Adica va fi o pecetluire "la liber" si una "la limita" sau cum?
Despre ce vorbim CONCRET pana la urma?

Da, dar mai sunt si alte seminte, depinde pe care le cultivi mai cu sarg..
Nadajduiesc sa nu judec. Atat.

Stii, daca vrem sa inchidem ochii si sa ne facem ca nu ne dam seama ce se intampla in jurul nostru, putem sa o facem.

Sa ne rugam pentru smerenie si asa ne va povatui Dumnezeu la tot adevarul.

PS. Nu recunosc cuvantul romanticos. Ce vrea sa zica?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 00:19:25
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
Nu, eu am vorbit de superstitii in general.
Poti sa ai crucifixe in casa, si Biblia pe masa, icoane si toate sa nu-ti foloseasca mare lucru decat pentru a face lucrari necurate.
A se vedea cu vrajitoarele.

La fel si cu interpretarile aiurea ale Sf. Scripturi..
De acord.Am sa-ti dau si interpretari din Sfinta Scriptura ale Sfintilor.

Citat:
Nu cred ca paralela este cea mai buna. De obicei cei care isi pun intrebari despre virtutea altora (cum faceai tu) o pierd din vedere pe a lor.
De acord,cu exceptia celor puse in paranteze...Afirmatia era retorica,cu scopul de a arata ca traim vremuri grele,similare poate celor din vremea Sfintului Ilie....caci de altfel eu stiu citi ortodocsi mai sint in lume,...sint 19.735 si acum o mama mai naste inca 2 gemeni in Zair si sper ca inca unul in commonwealth cit de curind...vezi ca este o gluma si sa nu incerci sa mai ma ispitesti,ca sa nu mai adaugi inca un pacat la panoplia celor nespovedite inca...

Citat:
Corect, daca nu esti de acord cu unii care se cred "crema" ortodoxiei si vazatori cu duhul lor cucernic, si nu vorbesti limbajul lor de lemn, esti "ecumenist", "tradator", "mason", etc.

Cred ca in felul asta se vede destul de limpede "duhul" care se ascunde in spatele unora din sustinatorii unor astfel de "profetii".

Personal, prefer sa vad ce se intampla decat sa vorbesc pe altii de rau in avans, arogandu-mi nu stiu ce duh profetic..
Exagerarile nu sint bune,de acord,extremele iar stim ale cui sint...si ecumenismul si anti-ecumenismul.Eu cred ca trebuie sa ne situam pe calea de mijloc,cea batatorita de oamenii mintuiti,Sfintii Parinti...dar si de oamenii induhovniciti din zilele noastre ( recunoscuti dupa viata lor dar si dupa cuvintul cu putere )...pot fi si ierahi,cu atit mai induiosator si minunat.

Da,ai dreptate...nici eu nu as dori sa ma faca cineva ecumenist,tradator,mason...grele cuvinte.

Daca imi dai timp,o sa-ti arat eu profetii de-ale Sfintilor despre vremurile de acum si cele care vor veni...

Citat:
N-am de unde sa stiu care e problema ta, dar o defectiune pe undeva merita luata in considerare de catre fiecare.
F bine ai spus aici.Amindoi cred ca avem o gramada de probleme...inchei mesajul in aceasta nota optimista.
Vechi 15.05.2009, 00:28:42
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
Care sfinti parinti?
Obsesia cu "666" vine de la greci si doar parintele Paisie a fost cel care a facut caz de ea dar asta in contextul Apocalipsei, in rest nici un Sinod Ortodox n-a recunoscut ca nr. "666" ar avea vreun impact asupra vietii crestine, ca ar putea fi folosit intr-un anumit context (pe actele de identitate) ca o ofensa sau obraznicie la adresa crestinismului da, asta e o alta chestiune.

Citat:
..ca ar putea fi folosit intr-un anumit context (pe actele de identitate) ca o ofensa sau obraznicie la adresa crestinismului da, asta e o alta chestiune.
In sfirsit! ...E pur si muove !

Un pas mic pentru Alin,dar mare pentru intelegerea lui.
Vechi 15.05.2009, 07:25:54
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Da, Traditie, am ajuns noi sa-l invatam pe Parintele bunul simt! N-am ce spune!
Cred ca incepem sa depasim orice limita.
Eu cred ca treaba aceea cu aritmetica e o aberatie, indiferent cine a spus-o.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 08:20:21
Anca-Miha
Guest

Implicit

DA, Traditie, aritmetica in general e o aberatie. Sa o desfiintam!
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 08:30:26
Senior Member

Implicit

Cine a zis ca aritmetica e o aberatie? Eu am zis ca

Numarul 666 poate fi obtinut in mai multe feluri; unul din acestea este si prin inmultirea numerelor 18 cu 37; 18X 37= 666

este o aberatie.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 08:32:49
Senior Member

Implicit

Nu in sensul ca nu ar fi adevarat din punct de vedere aritmetic ci in sensul ca astfel de calcule nu au legatura cu simbolistica Scripturii.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 08:35:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Iarta-ma, dar eu la aberatii nu ma pricep.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 09:32:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
Care sfinti parinti?
Obsesia cu "666" vine de la greci si doar parintele Paisie a fost cel care a facut caz de ea dar asta in contextul Apocalipsei, in rest nici un Sinod Ortodox n-a recunoscut ca nr. "666" ar avea vreun impact asupra vietii crestine, ca ar putea fi folosit intr-un anumit context (pe actele de identitate) ca o ofensa sau obraznicie la adresa crestinismului da, asta e o alta chestiune.

In chestiuna codului de bare de asemeni nimeni n-a afirmat ca cele astfel marcate sunt "spurcate" sau "lucrul diavolului" ci doar s-au ridicat niste semne de intrebare, in rest si grecii si rusii si sarbii, bulgarii, romanii ortodocsi cumpara si folosesc produse care au pe ele codul de bare fara nici un fel de retineri "apocaliptice" si fara sa le stropeasca cu aghiasma sau sa le duca la biserica sa le exorcizeze preotul.

Ca unii poate gasesc de cuviinta sa faca altfel e problema lor si deriva dintr-un soi de superstitie iar asta e boala care nu se vindeca peste noapte.

poi draga domnule AlinB, eu nu ziceam sa il stropeasca cu ceva sau sa duca numarul l-a biserica sa-l sfintzeasca domnule, ca e clar ca numarul ala nu-shi modifica scrisul prin asta ci tot acelashi mesaj transmite maideparte ci am zis ca intai sa treci peste el X adica sa pui peste el crucea sf Andrei ca lui i-a fost data puterea sa calce peste scorpii shi sherpi shi lupii imbracatzi in haine de oi, deci semnul ala ce este la calea ferata, ala trebuie sa-l treci pe lucrurile tale peste eticheta cu cod de bare sau cip sau orice alt insemn satanic, cum ar fi semnul masheolic sau comunist sau ce o sa mai nescoceasca de la satana shi o sa mai implementeze prin organizatzia "capilor di tuti capi" adica a fiilor maniei "grevredlib"... iar pe tine sa te pecetluieshti cu sf Cruce shi sa mergi la preot in general sa te binecuvanteze, deci vezi cum am zis eu? nu am zis o prostie ci ceva de la Domnul dar pe care dumneata vrei s-o dai peste cap prin exagerare aratand ca ar fi absurd...

dar daca traditzie pune accentul pe 7 iar numarul fiarei sau numarul numelui ei, care este un numar de om insemnat, ne poate arata ca din cele 7 duhuri mantuite a mantuit 6 shi tot 6 mereu daca ne luam de o repetitzie, ca a desavarshit 600 shi 60 shi 6 de ori lucrurile dar nu a desavarshit niciodata al 7-le duh, adica nu s-a smerit niciodata ci e desavarshirea pe calea mandriei deci e vorba ca mereu, mereu, mereu a mers pe calea smereniei trufashe fatza de Domnul care a mers pe calea smereniei smerite... deci ca atare este vorba despre un fariseu carturar plin de mandrie unde min vine de la manie/mandrie/minciuna asha ca o haina interioara ascunsa unde intzelepciunea este vicleshugul ascunderii lipsei smereniei caci smerenia smerita shi dragostea curata este doar sulimenizata, deci falsa, caci defapt fiind fiu al pacatului shi al neascultarii, al razvratirii el in ascuns nu urmareshte decat voia satanica a distrugerii lui Dumnezeu shi a fiilor Sai, prin pacate, aruncandu-i in mocirla pacatelor caci shtie ca oricat de bland s-ar arata un pacatos, din pricina pacatelor din el, mai devreme sau mai tarziu va fi un antichrist, caci pacatul din om da sa il urasca pe Hristos shi pe Dumnezeu shi mai devreme sau mai tarziu va fi un soldat plin de glorie shi biruitor in ishtile lui antichrist adica a celui mincinos shi mandru shi ascuns care la inceput se va arata bland...

deci vezi dumneata ca 600 este de 100 de ori legea dar fara Hristos, apoi 10 este Legea dar fara Hristos iar 6 este una din porunci dar fara Hristos, adica fara smerenia smerita shi sfanta deci fara dragoste de Dumnezeu shi aproape ci este tirania cu chip de fiara... a intzelepciunii-micnciunii-unimii-desfranate asha ca un iezer inalt de foc ce arde cu pucioasa facut dintr-o zeama lunga asha ca o cioar-cioarba de potpotroace...

deci practic este vorba de sulimenizarea mucegaiului care imbraca ereticul ascuns care luand chipul smereniei shi imbracand haina ei defapt a ramas sa mearga spre desavarshire pe calea mandriei shi iubirii nebune de sine fiind mereu cu nepasare rob pacatului, nebuniei de pe urma caci e plin de spurcaciunea pustiirii shi razbunand rautatea cea veche care este el, insushi plin de insushiri amagitoare... a gLumei cinice caci s-a complacut shi s-a invoit shi s-a impacat shi s-a linishtit shi shade fara probleme in moartea a doua caci fiind sub anatema, caci sub anatema este cel ce nu mai ravneshte la dragoste de Dumnezeu shi adevar shi de aproape, shi astfel shezand ca o imparateasa ce zice in sinea ei ca nu sunt vaduva shi nu am nevoie de nimic shi nu voi shti ce este tanguirea shi nu mai am nevoie de nimic fiindca m-am imbogatzit, deci asha ca un mare Babilon, care a primit sa se amageasca shi sa se conplaca shi sa se lase incurajat de satana care intrand in copilul plin de tulburare shi spaima i-a zis: "nu te teme, te voi ajuta" a ramas resemnat, a ramas sa nadajduiasca in satana, a ramas invoit pentru multa vreme cu raul, cu lenevrina din pricina fricii, preferand sa scape in Bar-Burdel shi sa-shi dezvinovatzeasca pacatele decat sa scoata capul din nisip peste care a rodit Pisi shi apoi l-a acoperit ca sa dea altor indicii spre comoara din Ostrov...

deci nu shtiu daca am fost prea clar:

dar spune Hristos fiului ce a intrebat ce mai imi lipseshte ca sa moshtenesc viatza veshnica, shi spune Hristos:
-vinde tot ce ai shi da saracilor iar apoi vino de-mi urmeaza mie, deci una ii lipsea deci 600 avea dar n-avea 700, 60 avea dar n-avea 70, 6 avea dar n-avea 7, shi plecand caci n-a putut asculta de Hristos s-a intors la gLume, acolo unde ma aflu shi eu shi noi in general... deci vezi dumneata cat de tare s-a intristat Hristos pentru acel fiu bogat? caci au intrebat shi atunci daca cel ce a tzinut Legea shi Proorocii din copilaria sa nu a putut sa-L urmeze pe Dumnezeu, atunci cine va putea sa se mantuiasca? shi iata ca a raspuns Hristos: poi inaintea fiilor Imparatziei vor intra Talharii shi desfranatele pentru ca ei au crezut... shi asha s-a itamplat caci primul care a intrat in rai a fost un talhar shi prima sfanta care a crezut invierea a fost o fosta desfranata in persoana Mariei Magdalena.... deci iata cum Hristos le-a aratat ca ce a spus El era Marturisirea Adevarului... ca sa nu ajungem pana la fapte shi pacatuind sa ne statornicim in "bunastare" caci am agonisind doar fericirea placerilor trupeshti... bine ispitite shi oferite cu intzelepciune-vicleshug de catre Veliar shi iar...

cam asha ceva pricepui, pui, pui, puii mamei pui...
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 09:50:24
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu ce ai inteles tu din afirmatia asta, mie mi s-a parut ca parintele totusi se opune isteriei cu "666" insa in mod evident reporterul impinge lucrurile pe panta asta (a isteriei) mai departe si reuseste totusi sa obtina intr-o oarecare masura si ceea ce doreste, insa oferind niste informatii care n-au legatura cu realitatea.

Asta este ceea ce numesc penibil, n-am nimic cu parintele.

Nu e prima data cand se intampla asa ceva, si cu alti parinti s-a incercat tehnica asta si din pacate cu unii a si reusit.
Alin, sunt convinsa ca imi vei diseca din nou raspunsul pe capitole si imi vei da replica. Nu-i problema...esti liber sa o faci. Nici nu voi cauta sa iti arat ceea ce nu vrei sa vezi..si nevazand.. spui ca nu exista. Dar uite ca sunt unii care vad!! si mai mult decat atat ceea ce vad nu le tulbura pacea interioara pentru ca stiu ca viata este un DAR. Azi esti, maine nu..nu e important cand mori ci [COLOR=Red]cum[/COLOR] mori. Asa cum frumos spunea Lavrentiu pe undeva, sunt unii ce se tem sa recunoasca ceva ce le-ar darama "idealul" fomat de ei..Decat sa spun, Doamne am fost orb si nu am vazut..mai bine spun "NU exsita". Eu nu voi incerca sa combat nicio parere..stii de ce? Nu din lasitate, nu ptr ca nu-mi pasa, nu ptr ca sunt eu mai desteapta decat voi si vezi Doamne am oarece capacitati...ci fac acesta dintr-un motiv simplu:
Daca parintii rugatori nu v-au putut "convinge" sa deschideti ochii, sa vedeti dincolo de ratiune..cu atat mai putin voi reusi eu, care nu sunt decat o mana de pamant. Daca voi continua discutia nu fac decat sa umplem acest topic de pagini...sa pierdem timpul...[COLOR=Red]sunt convinsa ca nicunul din noi nu se va lasa convins in veac de ceva ce eu as putea spune!!! Daca ar dori sa afle adevarul, nu ar sta aici langa una ca mine si ar "emite presupuneri"...ci ar alerga la duhovnicii adevarati si ar spune deschis: Parinte eu pe asta NU o inteleg, explica-mi! dar preferam sa stam aici , in virtual si sa facem pe X eretic...e mai simplu... Nu-mi pasa ce ganditi despre mine (Doamne iarta-ma!) atat timp cat ceea ce [/COLOR][COLOR=Red]voi ganditi [/COLOR][COLOR=Red]NU imi poate schimba inima si ratiunea. A incerca sa faci lumea sa te inteleaga, nebunie curata este...mi-a spus parintele Iustin..nu lumii trebuie sa ii dovedesti ceva, ci tie insuti si Lui Hristos! [/COLOR]
Bucurie si Hristos a inviat!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pr Iustin Parvu ana-maria Mari Duhovnici si predicile lor 71 06.12.2011 00:20:28
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Iustin Parvu spinum Intrebari utilizatori 3 10.03.2010 17:09:06
Parintele Iustin Neagu madalinutza Preotul 7 10.03.2008 19:50:55
Parintele Iustin michaela Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2006 22:38:34