Citat:
În prealabil postat de topcat
Pe mine nu ma deranjeaza aceste tipuri de jigniri.
Intr-adevar, insa, nu pot sa inteleg cum poate cineva (cu oarece studii) sa-si inchipuie cum D-zeu discuta cu el insusi ce va face, cum va face, cum va fi, atita timp cit el este omnipotent si omniscient si stie exact ce va face dinainte. De-a dreptul pueril.
BTW, omul nu se trage din maimuta. 
|
Ca Dumnezeu discuta cu El insusi creindu-l pe om, s enumeste in teologie 'sfatul (sau sinodul) sfintei Treimi daca nu ma insel si este o imagine, bineinteles, care vrea sa arate ca omul a fost creat intr-iun mod diferit de animale, si dupa chipul sfintei treimi (cca Tot sio fiecare Persoana in parte).
Eu stiu ca tu ai o problema cu acest concept de omnipotenta si omniscienta, insa El nu este omnipotent si omniscient in sensul uman, este in alt sens, pe care nu il putem decat vedea prin valul paradoxurilor.
Si el insusi isi limiteaza de buna voie omnipotenta si omnistiinta pentru a-i lasa omului livbertarea. (Si asta s-ar putea numi o chenoza, desi iar oo sa se supere Sherlock Holmes si o sa ma ameninte cu erezia ;-))
"Da, as dori o lista de 10 biologi si 10 geologi reputati care cred ca evolutia prin selectie naturala e o teorie indoielnica si ca Pamintul a fost creat acum 6000 de ani. Cu citate si referinte."
Da,, si eu as vrea sa vad asta. Nu prea sunt convinsa ca acestia chiar excista, Sherlock.
Si sa fie si mai noi decat de pe vremea lui Seraphim Rose, daca se poate.