Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Nu fac parte din nici o secta aceste carti si acei oameni.Acum m-am lamurit si mai bine,face parte din initiativa Sola Scriptura care promoveaza lectura religioasa gratuita.Nu au nici un fel de scop de atragere.Asa am crezut la inceput.Multumesc.
|
Ei,asa vor ei sa te faca sa crezi ca nu au nici un fel de apartenenta confesionala, ca doar vor sa citesti Scriptura... nu e chiar asa...Interesant ar fi de aflat cine anume a platit pentru tiparirea cartilor, cine sponsorizeaza cursurile, si asa iti dai seama de "background-ul lor".
Apoi si numele initiativei: Sola Scriptura, care in latina inseamna "Numai Scriptura." Denumirea este protestanta, ei sunt impotriva Sf Traditiei, ei sustin studierea Bibliei si numai a ei ca singura sursa de adevar revelat...etc. O organizatie catolica sau ortodoxa nu s-ar intitula asa in nici intr-un caz.
Cat despre daca sa le citesti sau nu...nu stiu. Parerea mea este ca nu e nici o problema daca le rasfoiesti sa vezi ce spun, si eu am citit unele materiale neo=protestante. Dar trebuie sa fii constient ca nimic gratuit nu este chiar gratuit (poate doar harul lui Dumnezeu), ca nu exista initiativa religioasa fara apartenta confesionala si ca materialele raspandite pe strada sunt materiale de proaganda scrise in asa fel incat sa nu iti ridice prea multe semne de intrebare sau sa te indeparteze (de exeplu nu vor scrie ceva de genul "Cinstirea Maicii Domnului si a icoanelor sunt impotriva vointei lui Dumnezeu" ca daca ar scrie asa marea majoritate a ortodocsilor, chiar si cei mai putin dusi la biserica, se ma revolta.)