Citat:
În prealabil postat de Litanu
2. Cum va explicati faptul ca este vizibila diferenta de civilizatie si nivel de trai intre state, in functie de curentul religios adoptat (ma refer doar la religiile crestine). Mai exact: cele mai dezvoltate si civilizate state au la baza neo-protestantismul; le urmeaza statele preponderent catolice; pe locurile din urma in ceea ce priveste civilizatia si nivelul de trai sunt statele balcanice, adica ortodoxe. Cum explicati acest fenomen?
|
Credinta ortodoxa fiind cea adevarata (poti sa presupui si tu asta doar cat citesti raspunsul meu), diavolul uraste cel mai mult comunitatile ortodoxe. Si incearca sa loveasca si sa distruga cat mai mult in tarile respective, bineinteles, fiind lasat de Dumnezeu. Pentru ca Dumnezeu ingaduie ispitele asupra celor care Il cauta si Il iubesc, respectandu-I poruncile, nu?
Iata de ce cred eu ca s-au intamplat atatea atrocitati de-a lungul istoriei, mai ales in tarile ortodoxe. Ioan Ianolide ne spune in "Intoarcerea la Hristos" ca torturile si chinurile nesfarsite ale celor intemnitati pentru credinta au fost atat de mari pentru ca si credinta lor a fost uriasa. Iata de ce Romania arata cum arata. Iata de ce pacatele romanilor care se vad la tv sunt atat de strigatoare la cer, pentru ca si ispitele sunt mari. Diavolul vede ce noi nu vedem si stie ca aici este pamantul in care isi risca cea mai mare pierdere de suflete care Il cauta pe Dumnezeu, nu pe el. Insa Dumnezeu
le intelege pe toate in perspectiva vesnica si strica de regula planul pierzatorului, care astfel se amageste pe sine insusi...