![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pro..._of_Capitalism http://en.wikipedia.org/wiki/Protestant_work_ethic Ah, si cine isi inchipuie ca actualele societati capitaliste s-au cladit pe munca cinstita si bine platita a unor oameni de treaba este ori naiv, ori probabil nu cunoaste istorie. Cei care au fost cinstiti si muncitori n-au fost bine platiti iau cei care au fost bine platiti n-au fost tocmai cinstiti si muncitori. Cu mici exceptii, desigur. Si cat are Dumnezeu parte in afacerea asta vedem acum cand tarile astea prospere au un loc de frunte in promovarea "drepturilor" omului: avort, homosexualitate, pedofilie, etc. Iar de atitudinea fata de religie nu mai vorbim.. Cauta-i pe ateii nostri de pe forum sa-ti zica ei ce rezultate miraculoase economice si sociale a produs in societatile respective ateismul.. Pentru ca la ora actuala cam asta sunt respectivii.. Concluzia matale? Sa aruncam crestinismul la gunoi ca e suficient sa fii muncitor si cinstit si o duci bine. In viata asta si cealalta bonus la pachet, binenteles. Last edited by AlinB; 13.04.2010 at 18:00:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar in ce priveste cele rele, stai linistit ca i-am depasit intotdeauna. Citat:
Harnicia si cinstea sunt atribute ale unui crestin. Hotia si minciuna, care ne sunt caracteristice, nu inseamna crestinism. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Ca asa ar fi corect. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca Dumnezeu nu stiu sa fi promis asa ceva.. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Mi-a placut foarte mult atitudinea profetului Daniel, atunci cand se ruga pentru poporul sau. Vezi Daniel capitolul 9. Acum, sa nu te grabesti sa tragi o concluzie de genul: "aha, tu te crezi la fel ca Daniel, care, desi era un om plin de credinta si placut lui Dumnezeu, nu s-a ferit sa se identifice cu poporul sau plin de pacate". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|