|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 "Iubeșt-l pe aproapele tău ca pe tine însuți" Dumnezeu nu spune să nu ne iubim și pe noi ci doar să iubim și pe aproapele la fel. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Egoismul este prima patimă împotriva căreia trebuie să luptăm, ea este la rădăcina tuturor celorlalte patimi și cauza multor caractere nefaste.  Ne împiedică să dobândim bucuriile pe care Domnul le-a pregătit pentru noi. Domnul fie cu toți ! | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Doamne-ajuta! 
				__________________ Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16) http://taramulfagaduintei.blogspot.com/ http://teatrulviselor.blogspot.com/ | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Referinta noua este dragostea Lui desavarsita pentru fiecare dintre noi! Ioan 13, 34 Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul. 
				__________________ Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Parintele Porfirie 

"Cel egoist este strâmtorat din orice. Cel smerit este liber și independent de toți ..."
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Cel egoist e neiertător, hidos , parșiv , ranchiunos , dușmănos , ascuns și cu mai multe fețe !

__________________ Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Si egoismul cred ca este gradual..nu poate fi judecat cu aceeasi masura.Dumnezeu spune sa intoarcem si celalalt obraz..dar nu sa fim si fraieri..de multe ori se profita de smerenia desavarsita..iar atunci putin egoism..nu cred ca strica de loc.In formele "evoluate"..cred ca este un mare pacat..si poate provoca multa durere celor din jur...
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Cuv. Paisie Aghioritul 

"Cel care crede că este destoinic să îndrepte pe alții are mult egoism.”
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

egoismul eu cred ca este o trasatura de caracter,unii sunt, altii nu,dar nu cred ca se poate ,,vindeca" decat ca poate fi controlat sau poate fi sters definitiv din personalitatea cuiva dar cu credinta multa si doar cu ajutorul lui Dumnezeu
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Interesant! | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Egoismul, cauza tuturor rautatilor | EMANUELA | Generalitati | 14 | 14.12.2014 17:10:59 | 
|  |