Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2009, 19:45:02
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

draga thanatos,

Iti scriu aici,deoarece antonia a pus un mesaj important despre ecumenism si nu vreau sa adaug alte mesaje acolo:

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...nul-bisericii/

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...-si-stilismul/

Cele două extreme: ecumenismul și stilismul de Arhim. Epifanie Teodoropulos o poti descarca de aici:

http://www.scribd.com/doc/36146/Arhi...ul-i-stilismul

Traim vremuri tulburi,poate ultimii 20-30 de ani in care raul va mai exista pe pamint ( dupa repeziciunea si viclenia cu care se rapindeste )...asa ca mai bine este sa marturisesti Adevarul din interiorul Bisericii decit din afara ei,crezind ca esti in ea.Ma grabesc ca trebuie sa plec la slujba,este si hramul Bisericii...
Vechi 08.06.2009, 00:11:33
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Traim vremuri tulburi,poate ultimii 20-30 de ani in care raul va mai exista pe pamint ( dupa repeziciunea si viclenia cu care se rapindeste )...asa ca mai bine este sa marturisesti Adevarul din interiorul Bisericii decit din afara ei,crezind ca esti in ea.Ma grabesc ca trebuie sa plec la slujba,este si hramul Bisericii...
Ai dreptate. Cu conditia sa fii in interiorul Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 04:05:05
Banned

Implicit

Citat:
draga thanatos,

Iti scriu aici,deoarece antonia a pus un mesaj important despre ecumenism si nu vreau sa adaug alte mesaje acolo:

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...nul-bisericii/

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...-si-stilismul/

Cele două extreme: ecumenismul și stilismul de Arhim. Epifanie Teodoropulos o poti descarca de aici:

http://www.scribd.com/doc/36146/Arhi...ul-i-stilismul

Am rasfoit cele postate la linkurile pe care le dai. O adunatura jalnica de articole prin care unii incearca sa-si justifice propria neputinta. Se vorbeste de "ikonomie" in situatii pe care autorii insisi le recunosc ca erezie. Se argumenteaza justeatea raminerii in biserica ecumenista prin "lipsa" de consecventa a Bisericii Ortodoxe cu privire la Har in biserica ecumenista, ceea ce este un neadevar (cu exceptia practicii in unele biserici ciprianite) si frizeaza infantilismul.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 04:16:55
Banned

Implicit

[color=red]“Daca se intimpla ca episcopul tau sa fie eretic, fugi, fugi, fugi ca si de foc si sarpe.”[/color] (Sf. Ioan Gura de Aur)

[color=red]“Daca episcopul tau predica orice altceva decit cele cuvenite, chiar de-ar trai in castitate, de i s-ar arata semne or de-ar profetii, sa fie pentru tine ca si lupul in blana de oaie pentru ca lucreaza inspre pierzania sufletelor".[/color] (Sf. Ignatiu)

[color=red]“Chiar daca intreg Universul ar fi in comuniune cu Patriarhul, eu n-o sa ma impartasesc cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Sfintul Duh marturiseste ca si ingerii vor fi afurisiti de s-ar intimpla sa propovaduiasca alta Scriptura introducind invataturi noi.”[/color] (Sf. Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 07:05:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
[COLOR=red]“Daca se intimpla ca episcopul tau sa fie eretic, fugi, fugi, fugi ca si de foc si sarpe.”[/COLOR] (Sf. Ioan Gura de Aur)

[COLOR=red]“Daca episcopul tau predica orice altceva decit cele cuvenite, chiar de-ar trai in castitate, de i s-ar arata semne or de-ar profetii, sa fie pentru tine ca si lupul in blana de oaie pentru ca lucreaza inspre pierzania sufletelor".[/COLOR] (Sf. Ignatiu)

[COLOR=red]“Chiar daca intreg Universul ar fi in comuniune cu Patriarhul, eu n-o sa ma impartasesc cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Sfintul Duh marturiseste ca si ingerii vor fi afurisiti de s-ar intimpla sa propovaduiasca alta Scriptura introducind invataturi noi.”[/COLOR] (Sf. Maxim Marturisitorul)
Pai daca episcopul meu ar fi asa...asa cred ca as face.Ba chiar si preotul daca ar fi ecumenist,nu m-as impartasi cu el.Cind episcopul Lazar Puhalo mai tine uneori Sfinta Liturghie...refuz sa merg la biserica...numai pe motivul ca este evolutionist si vorbeste urit de parintele Seraphim Rose.

[COLOR=#ff0000]
Citat:
Chiar daca intreg Universul ar fi in comuniune cu Patriarhul, eu n-o sa ma impartasesc cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Sfintul Duh marturiseste ca si ingerii vor fi afurisiti de s-ar intimpla sa propovaduiasca alta Scriptura introducind invataturi noi.” [COLOR=#000000](Sf. Maxim Marturisitorul )[/COLOR]
[/COLOR]

Spune-mi si mie,daca stii...in acea perioada,in afara de Roma,tot estul era in erezie...de la Patriarhi,episcopi,preoti....zi-mi si mie,cum a revenit estul la credinta ortodoxa....a numit Roma noi Patriarhi,episcopi,preoti...sau s-a infiintat " Biserica Ortodoxa stilista " ( nici nu mai avea cum,caci nu mai exista ierarhie ) sau cum ?...

Sau pe vremea Sfintului Marcu Eugenicul...acest episcop ramasese singurul ortodox....cum a supravietuit Biserica ortodoxa ?...cu un singur episcop ?...ce poti sa-mi spui aici.

sau erezia ariana...citi ani a tinut ?

Doar ai fost de acord cu mine ca traim vremuri speciale...sint ultimii ani ai raului pe pamint....si mai buna marturie dai impotriva ecumenismului din interiorul Bisericii ( cum au dat si dau toti Sfintii si marii duhovnici si traitorii ortodocsi...sau nu vezi acest lucru ? ) cind se va ajunge la inter-comuniune cu heterodocsii,vom pleca si noi....
Vechi 08.06.2009, 07:40:31
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
Pai daca episcopul meu ar fi asa...asa cred ca as face.Ba chiar si preotul daca ar fi ecumenist,nu m-as impartasi cu el.Cind episcopul Lazar Puhalo mai tine uneori Sfinta Liturghie...refuz sa merg la biserica...numai pe motivul ca este evolutionist si vorbeste urit de parintele Seraphim Rose.
Arhiepiscopul Lazar Puhalo este evolutionist?

Dar tu stii ca a fost nimit sfant in viata?

Deci tu esti in Vancouver!!!

Eu nu stiam ca dansul nu-l place pe Serafim Rose.

Oricum, acest episcop este pe stil vechi, nu este pe nou, si pentru ceva motive, cei pe stil vechi nu-l plac pe Serafim Rose.
Vechi 08.06.2009, 11:02:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul

Oricum, acest episcop este pe stil vechi, nu este pe nou, si pentru ceva motive, cei pe stil vechi nu-l plac pe Serafim Rose.
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose

Controversy

Orthodox Archbishop Lazar Puhalo, Dr. Stanley Harakis and Dr. Alexandre Kalomiros, among others, have claimed that certain ideas in Fr. Seraphim's book, The Soul After Death, concerning the existence of "[COLOR=#0000ff]aerial toll-houses[/COLOR]", are [COLOR=#0000ff]heretical[/COLOR], and that many Church Fathers have been misinterpreted or misquoted to support it.[COLOR=#800080][4][/COLOR] Archbishop Puhalo claims that the so-called "toll-house theory", which asserts that souls must pass through certain spiritual "toll houses" as a part of their initial judgment after death, is specifically [COLOR=#0000ff]Gnostic[/COLOR] in its origin.[COLOR=#800080][5][/COLOR] Other Orthodox authors, however, such as St. [COLOR=#0000ff]John Maximovitch[/COLOR], Metropolitan [COLOR=#0000ff]Hierotheos Vlachos[/COLOR] and Fr. [COLOR=#0000ff]Michael Pomazansky[/COLOR], reject Archbishop Lazar's interpretation and affirm the reality of the "toll houses".[COLOR=#800080][6][/COLOR]. Some saints, such as [COLOR=#0000ff]Athanasius the Great[/COLOR], [COLOR=#0000ff]John Chrysostom[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Macarius of Egypt[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Theophan the Recluse[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Seraphim of Sarov[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Ignatius Brianchaninov[/COLOR], and various other Orthodox [COLOR=#0000ff]church fathers[/COLOR], have been interpreted to support toll-houses as well.[COLOR=#800080][7][/COLOR]
Fr. Rose endeavored to answer his detractors in his "Answer to a Critic", published as an appendix to The Soul After Death,[COLOR=#800080][8][/COLOR] which was in turn further rebutted by Archbishop Puhalo

Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=A0Zki...eature=related

In Science and religion part 1 spune ca a interpreta Cartea Facerii literal este pacat...se vede ca nu i-a citit pe Sfintii Parinti,vorbeste numai dupa mintea lui.

Citat:
Omul poate sa cada oricind,chiar si intr-o secunda,secunda dinainte de moarte...asa ca cei care-l declara sfint,in viata fiind, nu fac deloc bine ( nu am auzit sa aibe viata de sfint,poate stii tu mai multe )

Citat:
Sint in misiune.Un grup masiv de ecumenisti deghizati in crestini ortodocsi s-au infiltrat pe coasta de west.Am misiunea sa-i prind si sa-i dau cu un praf special,DDT...ca sa elimim virusul din ei ( este f.contagios )

Citat:
N-am stiut ca este pe vechi...pe vechi normal sau pe vechi calendarist ?
Vechi 08.06.2009, 10:28:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:

[COLOR=#ff0000][/COLOR]

Spune-mi si mie,daca stii...in acea perioada,in afara de Roma,tot estul era in erezie...de la Patriarhi,episcopi,preoti....zi-mi si mie,cum a revenit estul la credinta ortodoxa....a numit Roma noi Patriarhi,episcopi,preoti...sau s-a infiintat " Biserica Ortodoxa stilista " ( nici nu mai avea cum,caci nu mai exista ierarhie ) sau cum ?...

Sau pe vremea Sfintului Marcu Eugenicul...acest episcop ramasese singurul ortodox....cum a supravietuit Biserica ortodoxa ?...cu un singur episcop ?...ce poti sa-mi spui aici.

Doar ai fost de acord cu mine ca traim vremuri speciale...sint ultimii ani ai raului pe pamint....si mai buna marturie dai impotriva ecumenismului din interiorul Bisericii ( cum au dat si dau toti Sfintii si marii duhovnici si traitorii ortodocsi...sau nu vezi acest lucru ? ) cind se va ajunge la inter-comuniune cu heterodocsii,vom pleca si noi....
Da, asa mai vii de acasa.. Mi-a placut raspunsul tau.
Pai da, cand nu ne place ceva in Biserica ar trebui sa nu plecam pripit, cu asta sunt de acord. Dar sa nu ne tafnim in fata episcopilor, sa vorbim cu smerenie si cu dragoste.

Asta o spun in principiu, ca stii ca nu sunt de acord cu criticile tale, dar am si eu alte critici. Privind de exemplu lipta pentru putere si nationalismul (filetismul, declarat erezie) si altele.
Dar raman in biserica! Si nu ii declar eretici asa, in fiecare fraza. Si bnu zic ca numai ei sunt de vina. avem episcopii pe care ii meritam, se spune cateodata.
Vechi 09.06.2009, 03:27:11
Banned

Implicit

Citat:
Sa fii tu sanatos! Episcopul tau ia cuminicatura din exact acelasi loc cu Ps Lazar oridecite ori se intilnesc. Prin urmare esti in comuniune perfecta si cu el. N-ai ce face, asa functioneaza ortodoxia.

Citat:

Da, Biserica Ortodoxa a supravietuit printr-un singur episcop. Biserica Ortodoxa a fost numai acolo unde era comemorat Marcu al Efesului, singurul episcop marturisitor de ortodoxie. Cei care au semnat unirea cu Roma au devenit automat romano-catolici. Au ramas ortodocsi in masura in care si Papa era ortodox.

Trimitarea la erezia ariana este complet gratuita. Acelea au fost vremurile in care Biserica s-a intarit definindu-si intelegerea cu privire la Adevar si pozitia fata de erezie. 1000 si mai mult de ani mai tirziu nu mai ai nevoie sa astepti secole ca sa stii cum sa reactionezi in fata celei mai mari erezii a tuturor timpurilor, dupa cum unii o definesc, si tocmai din cauza ca a existat arianismul si derivatele sale, iar Sfintii Parinti au tras atunci concluziile si ne-au lasat invatatura pentru ca Biserica sa nu mai treaca niciodata prin confuzia si durerea acelor vremuri. Daca unii nu invata din greselile trecutului si nu asculta nici de parinti, nu se cheama infantilism?

Citat:
Doar ai fost de acord cu mine ca traim vremuri speciale...sint ultimii ani ai raului pe pamint....si mai buna marturie dai impotriva ecumenismului din interiorul Bisericii ( cum au dat si dau toti Sfintii si marii duhovnici si traitorii ortodocsi...sau nu vezi acest lucru ? )
1. Nu stiu despre ce Sfinti vorbesti

2. Eu cred ca duhovnicii si traitorii ortodocsi la care faci trimitere in primul rind nu dau ascultare. In al doilea rind, se roaga si se impartasesc cu ereticii. In al treilea rind, neaga existenta bisericii lui Cristos. Eu cam asta vad…

Citat:
...cind se va ajunge la inter-comuniune cu heterodocsii,vom pleca si noi....
Te amagesti! Daca nu ai parasit biserica ecumenista cind ai fost liber sa o faci, atunci cind persecutia, violenta or sa inceapa, o sa fii de o mie de ori mai prolific in a-ti gasi justificari sa “rezisti” din interior.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 10:22:27
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
[color=red]“Daca se intimpla ca episcopul tau sa fie eretic, fugi, fugi, fugi ca si de foc si sarpe.”[/color] (Sf. Ioan Gura de Aur)

[color=red]“Daca episcopul tau predica orice altceva decit cele cuvenite, chiar de-ar trai in castitate, de i s-ar arata semne or de-ar profetii, sa fie pentru tine ca si lupul in blana de oaie pentru ca lucreaza inspre pierzania sufletelor".[/color] (Sf. Ignatiu)

[color=red]“Chiar daca intreg Universul ar fi in comuniune cu Patriarhul, eu n-o sa ma impartasesc cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Sfintul Duh marturiseste ca si ingerii vor fi afurisiti de s-ar intimpla sa propovaduiasca alta Scriptura introducind invataturi noi.”[/color] (Sf. Maxim Marturisitorul)
Pai fugiti fratilor, ce mai stati?

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Consecintele razboiului mihaela75 Generalitati 17 24.03.2011 19:59:43
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 11.08.2010 20:45:00
Identificarea sufletului si identitatea acestuia adelin Generalitati 23 27.01.2010 12:01:38
Pacatul - si consecintele lui? s_snape Generalitati 14 09.05.2009 15:37:11
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48