![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
draga thanatos,
Iti scriu aici,deoarece antonia a pus un mesaj important despre ecumenism si nu vreau sa adaug alte mesaje acolo: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...nul-bisericii/ http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...-si-stilismul/ Cele două extreme: ecumenismul și stilismul de Arhim. Epifanie Teodoropulos o poti descarca de aici: http://www.scribd.com/doc/36146/Arhi...ul-i-stilismul Traim vremuri tulburi,poate ultimii 20-30 de ani in care raul va mai exista pe pamint ( dupa repeziciunea si viclenia cu care se rapindeste )...asa ca mai bine este sa marturisesti Adevarul din interiorul Bisericii decit din afara ei,crezind ca esti in ea.Ma grabesc ca trebuie sa plec la slujba,este si hramul Bisericii...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[color=red]“Daca se intimpla ca episcopul tau sa fie eretic, fugi, fugi, fugi ca si de foc si sarpe.”[/color] (Sf. Ioan Gura de Aur)
[color=red]“Daca episcopul tau predica orice altceva decit cele cuvenite, chiar de-ar trai in castitate, de i s-ar arata semne or de-ar profetii, sa fie pentru tine ca si lupul in blana de oaie pentru ca lucreaza inspre pierzania sufletelor".[/color] (Sf. Ignatiu) [color=red]“Chiar daca intreg Universul ar fi in comuniune cu Patriarhul, eu n-o sa ma impartasesc cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Sfintul Duh marturiseste ca si ingerii vor fi afurisiti de s-ar intimpla sa propovaduiasca alta Scriptura introducind invataturi noi.”[/color] (Sf. Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=#ff0000] Citat:
Spune-mi si mie,daca stii...in acea perioada,in afara de Roma,tot estul era in erezie...de la Patriarhi,episcopi,preoti....zi-mi si mie,cum a revenit estul la credinta ortodoxa....a numit Roma noi Patriarhi,episcopi,preoti...sau s-a infiintat " Biserica Ortodoxa stilista " ( nici nu mai avea cum,caci nu mai exista ierarhie ) sau cum ?... Sau pe vremea Sfintului Marcu Eugenicul...acest episcop ramasese singurul ortodox....cum a supravietuit Biserica ortodoxa ?...cu un singur episcop ?...ce poti sa-mi spui aici. sau erezia ariana...citi ani a tinut ? Doar ai fost de acord cu mine ca traim vremuri speciale...sint ultimii ani ai raului pe pamint....si mai buna marturie dai impotriva ecumenismului din interiorul Bisericii ( cum au dat si dau toti Sfintii si marii duhovnici si traitorii ortodocsi...sau nu vezi acest lucru ? ) cind se va ajunge la inter-comuniune cu heterodocsii,vom pleca si noi....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar tu stii ca a fost nimit sfant in viata? Deci tu esti in Vancouver!!! Eu nu stiam ca dansul nu-l place pe Serafim Rose. Oricum, acest episcop este pe stil vechi, nu este pe nou, si pentru ceva motive, cei pe stil vechi nu-l plac pe Serafim Rose. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Controversy Orthodox Archbishop Lazar Puhalo, Dr. Stanley Harakis and Dr. Alexandre Kalomiros, among others, have claimed that certain ideas in Fr. Seraphim's book, The Soul After Death, concerning the existence of "[COLOR=#0000ff]aerial toll-houses[/COLOR]", are [COLOR=#0000ff]heretical[/COLOR], and that many Church Fathers have been misinterpreted or misquoted to support it.[COLOR=#800080][4][/COLOR] Archbishop Puhalo claims that the so-called "toll-house theory", which asserts that souls must pass through certain spiritual "toll houses" as a part of their initial judgment after death, is specifically [COLOR=#0000ff]Gnostic[/COLOR] in its origin.[COLOR=#800080][5][/COLOR] Other Orthodox authors, however, such as St. [COLOR=#0000ff]John Maximovitch[/COLOR], Metropolitan [COLOR=#0000ff]Hierotheos Vlachos[/COLOR] and Fr. [COLOR=#0000ff]Michael Pomazansky[/COLOR], reject Archbishop Lazar's interpretation and affirm the reality of the "toll houses".[COLOR=#800080][6][/COLOR]. Some saints, such as [COLOR=#0000ff]Athanasius the Great[/COLOR], [COLOR=#0000ff]John Chrysostom[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Macarius of Egypt[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Theophan the Recluse[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Seraphim of Sarov[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Ignatius Brianchaninov[/COLOR], and various other Orthodox [COLOR=#0000ff]church fathers[/COLOR], have been interpreted to support toll-houses as well.[COLOR=#800080][7][/COLOR] Fr. Rose endeavored to answer his detractors in his "Answer to a Critic", published as an appendix to The Soul After Death,[COLOR=#800080][8][/COLOR] which was in turn further rebutted by Archbishop Puhalo Citat:
In Science and religion part 1 spune ca a interpreta Cartea Facerii literal este pacat...se vede ca nu i-a citit pe Sfintii Parinti,vorbeste numai dupa mintea lui. Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai da, cand nu ne place ceva in Biserica ar trebui sa nu plecam pripit, cu asta sunt de acord. Dar sa nu ne tafnim in fata episcopilor, sa vorbim cu smerenie si cu dragoste. Asta o spun in principiu, ca stii ca nu sunt de acord cu criticile tale, dar am si eu alte critici. Privind de exemplu lipta pentru putere si nationalismul (filetismul, declarat erezie) si altele. Dar raman in biserica! Si nu ii declar eretici asa, in fiecare fraza. Si bnu zic ca numai ei sunt de vina. avem episcopii pe care ii meritam, se spune cateodata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Trimitarea la erezia ariana este complet gratuita. Acelea au fost vremurile in care Biserica s-a intarit definindu-si intelegerea cu privire la Adevar si pozitia fata de erezie. 1000 si mai mult de ani mai tirziu nu mai ai nevoie sa astepti secole ca sa stii cum sa reactionezi in fata celei mai mari erezii a tuturor timpurilor, dupa cum unii o definesc, si tocmai din cauza ca a existat arianismul si derivatele sale, iar Sfintii Parinti au tras atunci concluziile si ne-au lasat invatatura pentru ca Biserica sa nu mai treaca niciodata prin confuzia si durerea acelor vremuri. Daca unii nu invata din greselile trecutului si nu asculta nici de parinti, nu se cheama infantilism? Citat:
2. Eu cred ca duhovnicii si traitorii ortodocsi la care faci trimitere in primul rind nu dau ascultare. In al doilea rind, se roaga si se impartasesc cu ereticii. In al treilea rind, neaga existenta bisericii lui Cristos. Eu cam asta vad… Te amagesti! Daca nu ai parasit biserica ecumenista cind ai fost liber sa o faci, atunci cind persecutia, violenta or sa inceapa, o sa fii de o mie de ori mai prolific in a-ti gasi justificari sa “rezisti” din interior. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|