![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ascultarea se face NUMAI intru Iisus Hristos!
|
|
|||
|
|||
![]()
Se face si catre episcop. Se mai face si catre duhovnic. Se face si catre Biserica in general (Biserica, trupul lui Hristos). Ascultarea se face si in cuplu, unul de altul. Se face intre membri bisericii.. etc
|
|||
|
|||
![]()
Cristi - mi se pare un termen oribil, egal cu blestemul si nu pot sa cred ca se face asa ceva in biserica. Am vazut si eu exprimarea din unele canoane.
Nu mi se pare deloc crestin. Poti sa pedepsesti intr-un fel, dar sa blestemi? Da, sunt fapte grave ce spui tu, dar exista si alte cai si mai trebuie vazute si cauzele. Pentru cleric nu se spune "caterisire"? Si inca o intrebare: ce se intampla in cazul invers? Nu cere nimeni iertare credinciosului nedreptatit si ranit. Dar nu asta era subiectul de discutie aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Am zis ca se face INTRU Hrstos, adica in lumina invataturii lui Hristos; nu altfel.
|
|
|||
|
|||
![]()
OK, suntem de acord atunci.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie facuta diferenta intre invatatura Bisericii si a unora care atitudinile lor se plaseaza in afara ei. Citat:
Iar despre partea teologica ce sa mai vorbim, pot spune ca stiu suficient din invatatura Bisericii ca sa recunosc o inovatie care se plaseaza in afara ei. Si recomand acelasi lucru la toata lumea, sa-si cunoasca credinta pentru a denunta impostura atunci cand incearca sa treaca drept "ortodoxie", "gandire ortodoxa", etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apocalipsa, 13 16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. 17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. 18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase. Citat:
Poate ca inginer sa ne poti spune cum vezi tu din punct de vedere tehnic treaba cu semnul ce se va pune pe mana dreapta sau pe frunte. Si nu mai spune "cipusoare", referindu-te la dimensiunile reduse ale cipului, caci tocmai dimensiunea redusa e rezultatul tehnicii, deci nu trebuie minimalizat cipul, nici ca dimensiune, nici ca efect. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred de altfel ca fiecare aici isi da cu parerea, fie ca a citit fie ca nu, asta este definitia unui forum. Fiecare da seama de ceea ce zice si sa sau nu referinte la ceea ce a citit. Mi se pare ca Alin este destul de documentat cu ce se intampla in Romania in campania asta anticip. Eu nu pot pretinde asta, de aceea nici nu prea vreau sa ma bag in caeasta discutie desi mi se pare ca el are dreptate.
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ce motiv ma intrebi daca sunt teolog sau daca am citit catit teologice? am scris atatea inexactitati, incat ti-ai pus intrebarea?!? Sper ca nu. Eu am intrebat pentru ca am avut motiv.
Sigur ca ne dam cu parerea, dar nu in necunostinta de cauza, trebuie sa fi aderat mai intai la o parere avizata siapoi sa incepi sa te exprimi. In ce priveste cipurile, daca il consideri pe Alin B documentat, inseamna ca tu nu esti de loc. Parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bun ! Si atunci, totusi, ce sa faca daca nu are posibilitatea documentarii temeinice, asa ca tine ? Caci, la biserica doar le cam prinzi din zbor.... Mda !, ma gandesc ca, un om care doreste totusi sa aprofundeze acest adevar al credintei, trebuie sa nu fie analfabet, caci numai dintr-o anumita cultivare tinzi sa cauti si mai adanc.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis | cristiboss56 | Generalitati | 17 | 28.06.2010 13:17:20 |
Pocainta si doar apoi Impartasanie | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 0 | 24.03.2010 16:03:07 |
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? | ana1987 | Calugarul | 103 | 13.11.2009 22:13:10 |
De ce simbolul Crucii apare tarziu abia in secolul 3,,daca ,,, | Vasile40 | Generalitati | 9 | 02.10.2009 19:42:51 |
Cum va inchipuiti Judecata de Apoi? | omulet | Din Noul Testament | 74 | 25.07.2009 23:56:34 |
|