Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2009, 23:26:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

Ascultarea se face NUMAI intru Iisus Hristos!
Reply With Quote
Vechi 09.06.2009, 01:03:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ascultarea se face NUMAI intru Iisus Hristos!
Se face si catre episcop. Se mai face si catre duhovnic. Se face si catre Biserica in general (Biserica, trupul lui Hristos). Ascultarea se face si in cuplu, unul de altul. Se face intre membri bisericii.. etc
Vechi 09.06.2009, 12:34:51
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Cristi - mi se pare un termen oribil, egal cu blestemul si nu pot sa cred ca se face asa ceva in biserica. Am vazut si eu exprimarea din unele canoane.
Nu mi se pare deloc crestin.
Poti sa pedepsesti intr-un fel, dar sa blestemi? Da, sunt fapte grave ce spui tu, dar exista si alte cai si mai trebuie vazute si cauzele.
Pentru cleric nu se spune "caterisire"?

Si inca o intrebare: ce se intampla in cazul invers? Nu cere nimeni iertare credinciosului nedreptatit si ranit.
Dar nu asta era subiectul de discutie aici.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2009, 12:55:20
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Se face si catre episcop. Se mai face si catre duhovnic. Se face si catre Biserica in general (Biserica, trupul lui Hristos). Ascultarea se face si in cuplu, unul de altul. Se face intre membri bisericii.. etc
Am zis ca se face INTRU Hrstos, adica in lumina invataturii lui Hristos; nu altfel.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2009, 13:35:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am zis ca se face INTRU Hrstos, adica in lumina invataturii lui Hristos; nu altfel.
OK, suntem de acord atunci.
Vechi 10.06.2009, 12:13:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Pai depinde, ca unii zic ca Hristos a vorbit despre cipuri sau Ioan a scris de spre ele in Apocalipsa ori nu e asa.
Trebuie facuta diferenta intre invatatura Bisericii si a unora care atitudinile lor se plaseaza in afara ei.

Citat:
Ca sa ii contrazici pe preoti, trebuie mai intai sa fi facut tu insusi teologia. Ai studii teologice, sau e doar tupeu din partea ta, de a-l vorbi de rau pe Pr. Iustin, si nu numai pe el, in problema cipurilor, ca sa dau si un exemplu?!?
Nu sunt teolog sunt inginer cat sa pot spune ca afirmatiile par. Iustin despre capacitatile tehnologice a "cipusoarelor" din buletin sunt ABERATII.

Iar despre partea teologica ce sa mai vorbim, pot spune ca stiu suficient din invatatura Bisericii ca sa recunosc o inovatie care se plaseaza in afara ei.

Si recomand acelasi lucru la toata lumea, sa-si cunoasca credinta pentru a denunta impostura atunci cand incearca sa treaca drept "ortodoxie", "gandire ortodoxa", etc.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 14:05:38
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai depinde, ca unii zic ca Hristos a vorbit despre cipuri sau Ioan a scris de spre ele in Apocalipsa ori nu e asa.
VAd ca nu stii ca Apocalipsa este a lui Ioan, dar iti dai cu parerea.
Apocalipsa, 13
16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.

Citat:
Trebuie facuta diferenta intre invatatura Bisericii si a unora care atitudinile lor se plaseaza in afara ei.
Nu sunt teolog sunt inginer cat sa pot spune ca afirmatiile par. Iustin despre capacitatile tehnologice a "cipusoarelor" din buletin sunt ABERATII.
daca nu esti teolog si nici nu ai citit cat de cat carti de teologie, atunci e mai sanatos sa stai deoparte. Fiecare poate avea o parere, dar sa nu incerce sa o imuna, caci risca sa impuna o idee gresita. Ca in cazul acesta.
Poate ca inginer sa ne poti spune cum vezi tu din punct de vedere tehnic treaba cu semnul ce se va pune pe mana dreapta sau pe frunte.
Si nu mai spune "cipusoare", referindu-te la dimensiunile reduse ale cipului, caci tocmai dimensiunea redusa e rezultatul tehnicii, deci nu trebuie minimalizat cipul, nici ca dimensiune, nici ca efect.

Citat:
Iar despre partea teologica ce sa mai vorbim, pot spune ca stiu suficient din invatatura Bisericii ca sa recunosc o inovatie care se plaseaza in afara ei. Si recomand acelasi lucru la toata lumea, sa-si cunoasca credinta pentru a denunta impostura atunci cand incearca sa treaca drept "ortodoxie", "gandire ortodoxa", etc
Se pare ca nu stii destul, devreme ce iti permiti sa vorbesti in felul acesta despre marii duhovnici ai ortodoxiei romanesti. La stiinta mai trebuie si credinta, ceea ce se pare ca lipseste.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 16:02:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
daca nu esti teolog si nici nu ai citit cat de cat carti de teologie, atunci e mai sanatos sa stai deoparte. Fiecare poate avea o parere, dar sa nu incerce sa o imuna, caci risca sa impuna o idee gresita. Ca in cazul acesta.
As vrea sa te intreb, dar tu esti teolog si ai citit carti de teologie serioase, Anca?

Cred de altfel ca fiecare aici isi da cu parerea, fie ca a citit fie ca nu, asta este definitia unui forum. Fiecare da seama de ceea ce zice si sa sau nu referinte la ceea ce a citit.
Mi se pare ca Alin este destul de documentat cu ce se intampla in Romania in campania asta anticip. Eu nu pot pretinde asta, de aceea nici nu prea vreau sa ma bag in caeasta discutie desi mi se pare ca el are dreptate.
Vechi 10.06.2009, 21:08:26
Anca-Miha
Guest

Implicit

Pentru ce motiv ma intrebi daca sunt teolog sau daca am citit catit teologice? am scris atatea inexactitati, incat ti-ai pus intrebarea?!? Sper ca nu. Eu am intrebat pentru ca am avut motiv.

Sigur ca ne dam cu parerea, dar nu in necunostinta de cauza, trebuie sa fi aderat mai intai la o parere avizata siapoi sa incepi sa te exprimi.

In ce priveste cipurile, daca il consideri pe Alin B documentat, inseamna ca tu nu esti de loc.
Parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2009, 11:43:11
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
Ok, Anca, te intreb acum, ce fel ar trebui sa creada un om care nu stie sa scrie sau sa citeasca ? Sa mearga la biserica !
Bun ! Si atunci, totusi, ce sa faca daca nu are posibilitatea documentarii temeinice, asa ca tine ? Caci, la biserica doar le cam prinzi din zbor....
Mda !, ma gandesc ca, un om care doreste totusi sa aprofundeze acest adevar al credintei, trebuie sa nu fie analfabet, caci numai dintr-o anumita cultivare tinzi sa cauti si mai adanc.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20
Pocainta si doar apoi Impartasanie gabi3010 Intrebari utilizatori 0 24.03.2010 16:03:07
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10
De ce simbolul Crucii apare tarziu abia in secolul 3,,daca ,,, Vasile40 Generalitati 9 02.10.2009 19:42:51
Cum va inchipuiti Judecata de Apoi? omulet Din Noul Testament 74 25.07.2009 23:56:34