![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am zis ca se face INTRU Hrstos, adica in lumina invataturii lui Hristos; nu altfel.
|
|
|||
|
|||
![]()
OK, suntem de acord atunci.
|
|||
|
|||
![]()
Pai si cine te impiedica sa te spovedesti NUMAI la Iisus Hristos in loc sa te duci la preot?
Astea nu sunt simptome de gandire ortodoxa ci de altceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie facuta diferenta intre invatatura Bisericii si a unora care atitudinile lor se plaseaza in afara ei. Citat:
Iar despre partea teologica ce sa mai vorbim, pot spune ca stiu suficient din invatatura Bisericii ca sa recunosc o inovatie care se plaseaza in afara ei. Si recomand acelasi lucru la toata lumea, sa-si cunoasca credinta pentru a denunta impostura atunci cand incearca sa treaca drept "ortodoxie", "gandire ortodoxa", etc. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Caci inca nu este in noi pocainta, nici adevarata parere de rau, nici frica de Dumnezeu in inimile noastre, nici nu ne-am invinovatit pe noi insine, nici n-a ajuns sufletul nostru la simtirea judecatii viitoare si a chinurilor vesnice. Caci daca ne-am fi invinovatit pe noi insine si am fi dobandit acestea si am fi ajuns la ele, indata am fi varsat si lacrimi. Iar fara de acestea, nici invartosarea inimii noastre nu se va inmuia vreodata, nici sufletul nostru nu va dobandi smerenie, nici nu vom izbuti sa ne facem smeriti. Iar cel ce nu s-a facut astfel, nu se poate uni cu Duhul Sfant. Si cel ce nu s-a unit cu Duhul acesta prin curatie, nu poate sa ajunga la vederea si cunostinta lui Dumnezeu si nu e vrednic sa se invete tainic virtutile smereniei” (Sf. Simeon Noul Teolog);" http://tinyurl.com/mwfbzx Citat:
Citat:
Citat:
Nu inteleg ce ai vrut sa spui cu "eu nu m-as ghida..". Citat:
Si daca ai doar un acoperis deasupra capului si o farfurie de mancare si tot e ceva fata de a locui in pustiu. Daca nu ma crezi, incearca sa stai in pustiu cateva zile si ai sa vezi ca ai sa implori chiar numai dupa lucrurile astea, fara sa te mai gandesti la masina, televizor, calculator si mai stiu eu ce. Citat:
Citat:
Cei care nu s-au invrednicit pana atunci de har e putin probabil ca-l vor mai dobandi abia atunci. Citat:
Vezi [SIZE=3]contextul[/SIZE] (am mentionat mai sus, inca o data). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apocalipsa, 13 16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. 17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. 18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase. Citat:
Poate ca inginer sa ne poti spune cum vezi tu din punct de vedere tehnic treaba cu semnul ce se va pune pe mana dreapta sau pe frunte. Si nu mai spune "cipusoare", referindu-te la dimensiunile reduse ale cipului, caci tocmai dimensiunea redusa e rezultatul tehnicii, deci nu trebuie minimalizat cipul, nici ca dimensiune, nici ca efect. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred de altfel ca fiecare aici isi da cu parerea, fie ca a citit fie ca nu, asta este definitia unui forum. Fiecare da seama de ceea ce zice si sa sau nu referinte la ceea ce a citit. Mi se pare ca Alin este destul de documentat cu ce se intampla in Romania in campania asta anticip. Eu nu pot pretinde asta, de aceea nici nu prea vreau sa ma bag in caeasta discutie desi mi se pare ca el are dreptate.
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ce motiv ma intrebi daca sunt teolog sau daca am citit catit teologice? am scris atatea inexactitati, incat ti-ai pus intrebarea?!? Sper ca nu. Eu am intrebat pentru ca am avut motiv.
Sigur ca ne dam cu parerea, dar nu in necunostinta de cauza, trebuie sa fi aderat mai intai la o parere avizata siapoi sa incepi sa te exprimi. In ce priveste cipurile, daca il consideri pe Alin B documentat, inseamna ca tu nu esti de loc. Parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]()
Constiinta e cea care ne zice , nu ai facut bine ce ai facut , constiinta urmata de un sentiment de vinovatie.Toti avem constiinta , doar ca la unii care sunt obisnuiti cu pacatul e mai intunecata.De multe ori avem posibilitatea de a alege binele sau raul , se da un razboi nevazut inauntrul nostru.Dar cei ce iubesc intunericul , nedreptatea si pacatul nu vin la lumina ca faptele lor sa nu se vada , de aia cei rai refuza invinovatirea si glasul constiintei si aleg sa nu vina la adevar.Aceia sunt oamenii care traiesc in apostazie , departe de Dumnezeu , dar Dumnezeu , Cerescul Tata asteapta pe fiul ratacitor ca sa se intoarca.Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci vrea ca el sa se intoarca si sa traiasca.
21. Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri. 22. Nu se vor pomeni deloc nelegiuirile pe care el le va fi făcut, ci va trăi pentru dreptatea pe care va fi făcut-o. 23. Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu? 24. Dar și dreptul, dacă se va abate de la dreptatea sa și se va purta cu nedreptate și va face toate acele ticăloșii pe care le face nelegiuitul, va fi el oare viu? Toate faptele lui bune, pe care le va fi făcut, nu se vor pomeni, ci pentru nelegiuirea sa, pe care va fi făcut-o, și pentru păcatele sale, pe care le-a săvârșit, va muri. - Iezechiel capitolul 18 Dar impreuna cu pacatul mai conlucreaza si placerea care e mai mult temporara , placerea asta lumeasca e un impediment spre a dat ascultare constiintei launtrice , uneori , pentru ca face din pantecele nostru un Dumnezeu , si nu ne intereseaza nimic altceva decat sa ne fie noua bine,lepadand orice altceva.Oamenii aleg pacatul chiar daca constiinta ii mustra si se simt vinovati , pentru placerea trupeasca si satisfacerea nevoilor trupesti.Dar aceasta nu duce la multumire , la liniste si la pace si nu poate umple nevoile sufletesti.Nu poate umple golul sufletesc.Placerea trupeasca e doar temporara.In schimb ascultarea divina si ducerea la indeplinire a voii lui Dumnezeu aduce omului , multumire , pace , liniste si impacarea cu sine insusi , o marturie si o constiinta curata.Semne ca gresim si facem ceea ce nu este corect primim in viata noastra , dar uneori nu le deslusim pentru ca nu vrem sa le vedem si sa fim sinceri cu noi insine.Pedagogia si mustrarea divina exista.De multe ori primim necazuri ca efect a pacatelor sau necazurilor pe care noi le-am provocat , spre o curatire a noastra si o ispasire a pacatelor, pentru indreptarea noastra. 5. Și ați uitat îndemnul care vă grăiește ca unor fii: "Fiul meu, nu disprețui certarea Domnului, nici nu te descuraja, când ești mustrat de El. 6. Căci pe cine îl iubește Domnul îl ceartă, și biciuiește pe tot fiul pe care îl primește". 7. Răbdați spre înțelepțire, Dumnezeu se poartă cu voi ca față de fii. Căci care este fiul pe care tatăl său nu-l pedepsește? 11. Orice mustrare, la început, nu pare că e de bucurie, ci de întristare, dar mai pe urmă dă celor încercați cu ea roada pașnică a dreptății. 12. Pentru aceea, "îndreptați mâinile cele ostenite și genunchii cei slăbănogiți. 13. Faceți cărări drepte pentru picioarele voastre", așa încât cine este șchiop să nu se abată, ci mai vârtos să se vindece. 14. Căutați pacea cu toți și sfințenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul, 15. Veghind cu luare aminte ca nimeni să nu rămână lipsit de harul lui Dumnezeu și ca nu cumva, odrăslind vreo pricină de amărăciune, să vă tulbure, și prin ea mulți să se molipsească. - Evrei capitolul 12 38. Și mi-ai dat mie scutul mântuirii mele și dreapta Ta m-a sprijinit. 39. Și certarea Ta m-a îndreptat până în sfârșit, și certarea Ta însăși mă va învăța. -Psalmul 17 Dumnezeu este ca orice parinte care is cearta si isi mustra copiii spre indreptare si spre invatatura. 17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea. 18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a și fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. 19. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. 20. Că oricine face rele urăște Lumina și nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. 21. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârșite. Ioan capitolul 3 46. Eu, Lumină am venit în lume, ca tot cel ce crede în Mine să nu rămână întuneric. 47. Și dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea. 48. Cine Mă nesocotește pe Mine și nu primește cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în ziua cea de apoi. 49. Pentru că Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatăl care M-a trimis, Acesta Mi-a dat poruncă ce să spun și ce să vorbesc. 50. Și știu că porunca Lui este viața veșnică. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatăl, așa vorbesc. Ioan capitolul 12 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bun ! Si atunci, totusi, ce sa faca daca nu are posibilitatea documentarii temeinice, asa ca tine ? Caci, la biserica doar le cam prinzi din zbor.... Mda !, ma gandesc ca, un om care doreste totusi sa aprofundeze acest adevar al credintei, trebuie sa nu fie analfabet, caci numai dintr-o anumita cultivare tinzi sa cauti si mai adanc.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis | cristiboss56 | Generalitati | 17 | 28.06.2010 13:17:20 |
Pocainta si doar apoi Impartasanie | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 0 | 24.03.2010 16:03:07 |
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? | ana1987 | Calugarul | 103 | 13.11.2009 22:13:10 |
De ce simbolul Crucii apare tarziu abia in secolul 3,,daca ,,, | Vasile40 | Generalitati | 9 | 02.10.2009 19:42:51 |
Cum va inchipuiti Judecata de Apoi? | omulet | Din Noul Testament | 74 | 25.07.2009 23:56:34 |
|