![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
"În anul 1925, după îndreptarea calendarului, Protosinghelul Ioanichie era în mare îndoială. Nu știa dacă este bun sau nu stilul nou. Deci, s-a închis în chilie și a început să postească și să se roage până ce Dumnezeu îi va da un semn cum să țină.
După aproape 20 de zile de post, bătrânul a fost găsit în chilie foarte slăbit. Apoi, întărindu-se cu Preacuratele Taine și cu puțină mâncare, a doua zi a spus fiilor săi duhovnicești: - Multe ispite am pătimit în aceste zile de la diavoli. Că uneori mă amenințau să mă omoare. Alteori mă băteau cu toiege de foc. Odată am văzut o ceată de diavoli, zicând: - Hai să tăiem pe bătrânul acesta, că vrea să se facă sfânt! Apoi au strigat cu mânie asupra mea: - Cine ți-a spus ție că astăzi se mai fac sfinți? - Dar vouă cine v-a spus că nu se mai fac? le-am răspuns. În altă zi mi-au spus cu mânie: - Degeaba mai postești, că tot în mâinile noastre o să vii! Iar eu le-am zis: - Eu am nădejde în mila lui Dumnezeu, că mă voi izbăvi de mâinile voastre! După mai multe zile de post, am văzut deasupra mea în văzduh trei sfinți îmbrăcați arhierește care semănau cu Sfinții Trei Ierarhi. Cel din mijloc mi-a zis cu glas ca de trâmbiță: - Ioanichie, de ce te îndoiești și nu faci ascultare? Nu știi că ascultarea este mai mare decât jertfa? Deci, ascultă de cei mai mari, că nu vei răspunde tu de îndreptarea calendarului. Apoi, binecuvântându-mă toți trei deodată, s-au urcat spre cer și nu i-am mai văzut. Din ziua aceea, bătrânul nu s-a mai îndoit de îndreptarea calendarului." Pe parintele Ioanichie l-a vizitat Maica Domnului in 1942. Dar Domnul nostru Iisus Hristos a binecuvantat crestin ortodoxia la mrea Sihastria ca dupa ce parintele Cleopa a trecut la Domnul unii au incercat sa slujeasca o liturghie comuna cu catolicii ceea ce parintele Cleopa nu ar fi acceptat fara numai in cazul in care catolicii ar renunta la punctele dogmatice care ne despart de dansii (si care sunt aratate in cartea "Calauza in credinta ortodoxa" de parintele Ilie Cleopa) si le-ar accepta pe cele crestin ortodoxe. |
|
|||
|
|||
![]()
Ioan Iacob Hozevitul a slujit toata viata pe Calendarul Bisericii (si cind tinea de eparhia romaneasca in Tara Sfinta, el tot pe vechi slujea) si a ajuns sfint si trupul sau neputrezit poate fi vazut si astazi la manastirea Hozeva. Dar sa nu deviem de la subiect!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma rog povestea e asa:
A venit o delegatie catolica in Moldova cu moastele Sfantului Ioan Casian sa se inchine crestinii ortodocsi la ele. La mrea Sihastria a ajuns seara si dimineata arhiereii catolici au mers sa slujeasca messa lor catedrala nou construita dar un ieromonah de acolo s-a opus. Pana la urma messa s-a slujit in trapeza manastirii iar nu in catedrala. Ieromonahul a fost un pic prigonit pentru aceasta dar pe urma a fost repus in drepturi. (asta era in 2002.) Bine pe de alta parte aud caci catolicii au dat cadou din bisericile lor catolice crestinilor ortodocsi asa ca cine stie cum vor mai merge treburile. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum daca s-a aratat nu e vorba de aratare de se face inainte de a veni Sfarsitul Lumii.
Acum ce sa zic or fi avand si aceia har lucrator la ei in Biserica. Ca vad ca BOSV are un sfant. Ca idee IPS Lazar a fost hirotonit ca si arhiereu la mitropolia de Aquilea si Milano de e pe stil vechi si OCA care e in comuniune cu toate Bisericile ortodoxe canonice l-a luat sub obladuirea sa fara sa il re-hirotoneasca. Pe de alta parte IPS Lazar fusese caterisit pe cand era diacon ca se luase de parintele Serafim Rose pe cand era in ROCOR. Dar acum urmasii parintelui Serafim Rose din ROCOR sunt in comuniune liturgica cu OCA adica mai pe romaneste e o amestecatura de te doare capul. http://orthodoxwiki.org/Lazar_(Puhalo)_of_Ottawa (IPS Lazar a fost hirotonit ca arhiereu de la Sinodul de la Milano in 1990.) Acum ROCOR si OCA se afla in comuniune liturgica. Deci se pare ca Bisericile Ortodoxe canonice accepta desi tacit ca Dumnezeu lucreaza si la Bisericile Ortodoxe pe stil vechi. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma rog Sfarsitul Lumii in sensul de Sfarsitul Lumii pacatului ca lumea materiala se va renaste nu se va sfarsi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar sunt curios cum stau lucrurile, care sunt Bisericile Ortodoxe pe stil vechi si care cu care si cu cine este in comuniune? Ca din cate am inteles numai in Grecia sunt cateva si culmea ca nici nu sunt in comuniune una cu alta ca se considera una mai buna ca alta.. Care e situatia la ora actuala? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa, deci sa inteleg ca s-a aratat Crucea pentru a binecuvanta schisma calendarului.. Ca daca nici "dreptii" calendarului n-au comuniune intre ei..e clar. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate n-au comuniune, dar au ortodoxie. Ereticii ecumenisti insa au din plin comuniune, dar fara ortodoxie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NU TREBUIE SA FII IN COMUNIUNE CU NICI O PATRIARHIE ECUMENICA DE CONSTANTINOPOL, ACTUALMENTE APOSTAZIATA, SI CARE SE GASESTE SUB PROPRIILE ANATHEME PRONUNTATE LA 1583, 1587, 1593, 1756, 1848 SI 1893, DEOARECE A TRECUT LA INNOIRI ALE CREDINTEI [CALENDARISTE SI ECUMENISTE], PENTRU A MARTURISI ORTODOXIA CEEA CE E TOTUNA CU CREDINTA CEA DREAPTA, ADEVARATA. nU VA MAI ZBURLITI ATAT PE AICI - VETI CULEGE DIN PARTEA NOASTRA DOAR NISTE ZAMBETE COMPATIMITOARE PENTRU RATACIRILE VOASTRE! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatistul Sfintei Cruci | denissa | Despre Biserica Ortodoxa in general | 32 | 07.11.2017 22:11:51 |
Acatistul Sfintei Cruci | Florin-Ionut | Rugaciuni | 13 | 05.04.2013 23:51:41 |
Rugaciunea Sfintei Cruci | cristi_1971 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.09.2011 08:09:01 |
Inaltarea Sfintei Cruci | Tia | Diverse Sarbatori | 32 | 16.09.2011 22:52:02 |
SEMNUL SFINTEI CRUCI | iosif | Generalitati | 24 | 29.05.2010 12:07:23 |
|