Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2009, 19:34:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu pricep de ce ne-a inzestrat cu constiinta. Puteam sa ducem linistiti o existenta precara de dobitoace care se maninca intre ele si care-l slavesc pe creator in felul lor tainic mioritic si gata.
Asa nu mai ajungeam in prag de auto-distrugere.
Cred ca asta reprezinta cea mai mare dilema pe care nu o sa o lamurim in veci
Reply With Quote
Vechi 07.07.2009, 19:39:06
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Devine din ce in ce mai clar, ca in momentul in care Adam a "aterizat" cu femeia lui pe Terra aici a dat de celelalte dobitoace printre care si bipezii australopitici au Neandertalii care traiau ca animalele insa banuiesc ca au fost anihilati de urmasii lui Adam, acestia din urma fiind mai luminati si in stare sa le puna cu usurinta capcane, si asta dupa ce s-au impreunat cu femeile acestora
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 11:06:16
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Devine din ce in ce mai clar, ca in momentul in care Adam a "aterizat" cu femeia lui pe Terra aici a dat de celelalte dobitoace printre care si bipezii australopitici au Neandertalii care traiau ca animalele insa banuiesc ca au fost anihilati de urmasii lui Adam, acestia din urma fiind mai luminati si in stare sa le puna cu usurinta capcane, si asta dupa ce s-au impreunat cu femeile acestora
Nu prea cred chestia asta, au nascocit-o sectantii bazandu-se pe acest verset se pare:
Citat:
13. Si a zis Cain catre Domnul Dumnezeu: “Pedeapsa mea este mai mare decat as putea-o purta.
14. De ma izgonesti acum din pamantul acesta, ma voi ascunde de la fata Ta si voi fi zbuciumat si fugar pe pamant, [COLOR=blue]si oricine ma va intalni[/COLOR], ma va ucide”.
15. Si i-a zis Domnul Dumnezeu: “Nu asa, ci tot cel ce va ucide pe Cain inseptit se va pedepsi”. Si a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care il va intalni sa nu-l omoare.
Se omite faptul ca oamenii aia la inceput traiau foarte mult! Adam a trait 900 de ani. La fel si altii. Deci Cain a fost contemporan cu cel putin cateva sute de urmasi ai lui Adam. Despre aceea e vorba in acel verset, nu despre neandertali, robocop, spyderman, morpheus etc.

Nu sunt sigur dar ceva imi spune ca de acolo a fost si un pic de sminteala pentru evrei in sensul ca se pare ca ei tot credeau ca erau mai multe popoare la inceput si Dumnezeu i-a ales doar pe ei ca ca fiind doar ei urmasi ai lui Adam, de aceea credinta lor nu este si pentru neamuri. De aici a provenit si ura pentru Iisus (pentru ca predica si neamurilor) si tot ce a urmat.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rostul candelei este sa arda si rostul omului este sa se roage NECTARIE Generalitati 13 12.01.2011 20:35:49
Sabia pe care Iisus Hristos a adus-o pe pamant Rodica50 Intrebari utilizatori 4 24.10.2010 20:47:37
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Dumnezeu a trimis iubirea pe pamant - de ce atunci este pacat? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 45 08.02.2010 23:46:13
Care este misiunea oamenilor pe pamant? Andreea_Oana Generalitati 14 27.06.2007 14:01:51