Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2009, 16:26:23
Florina77 Florina77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2009
Implicit

Strajeru, imi pare rau ca am inteles gresit ce ai spus tu.
Oricum a fost un prilej sa sintetizam un pic "credinta" pucioasa, ca unora nou intrati pe forum se pare ca le e greu sa citeasca atatea pagini pt a se lamuri.
Vechi 14.07.2009, 16:39:08
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florina77 Vezi mesajul
Pozitia oficiala a BOR a fost exprimata printr-un sinod din 1992, unde s-a stabilit ca miscarea de la Pucioasa este straina ortodoxiei, iar ierarhul ce se lasase pacalit de ei, PS Irineu Bistriteanu, i-a renegat public, de cateva ori.
Ce-ti scriu acum poti citi in paginile anterioare ale acestui topic, pt ca problema s-a discutat indelung (desi e foarte clara), din cauza lui Vsovi care are orbul gainilor si nici cele mai evidente dovezi nu le vede.
Iar daca nu crezi, poti cauta revistele oficiale ale BOR, din 1992, si vei citi ce-ti spun acum. Eu am citit asta cu ochii mei, pe vremea cand eram studenta la teologie in Buc.
deci asha v-atzi ajutat unii pe altzii sa va lepadtzi de Hristos venit in Duhul... poi nici atunci nu au sustzinut ca e straina de Duhul ortodoxiei ci doar ce e un fenomen pe care ei nu-l pricep... deci cerceteaza ce au zis atunci... ca atunci dar shi acum voi chiar nu pricepetzi nimic din ce este scris negru pe alb... iar argumente, alea nici nu avetzi nevoie din moment ce voi shtitzi dinainte ca Hristos a fost Talhar iar Duhul este eretic... deci nu mai avetzi nevoie de nimic ca deja avetzi biletele asigurate spre iad la clasa 1 shi cazare la hotel de 6 stele. Vai de voi, shi inca atzi terminat teologia shi va comportatzi mai rau ca aia fara shcoala... mai rau ca necreshtinii care il urasc din start pe Hristos... ca nu shtiu sa te plang sau sa ma mir de felul dumitale de a rastalmaci shi interpreta lucrurile... adica sa ma mir de insushirea mitomana pe care o posedatzi unii dintre voi... e drept ca shi la mine desopar pe zi ce trece tot felul de insushiri care mai de care mai alese... dar totushi... argumentele, faptele, istoria shi adevarul conteaza asha cum a fost el, clipa cu clipa shi nu ce facetzi voi... o ciurda, o ciordeala, o gahsca de creduli suficientzi... poi asha cum o sa mai ajungetzi la Calea Adevarului ce duce a Viatza ca aia e Clea cea Stramta... shi nu aia larga shi plina de pile... cum?
Vechi 14.07.2009, 16:46:18
georgepacuraru
Guest

Implicit

florina poate printro minune faci rost de comunicatul de presa al BOR din 1992 ca sa citim negru pe alb.
Vechi 14.07.2009, 16:46:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgepacuraru Vezi mesajul
Am inteles mersi de rapsuns.E bine atunci ca se discuta la SECTE acesti puciosi.Probabil VSOVI nu e orb vrea sa ne converteasca.
ai intzeles greshit, ca nu e ce zice aceasta ci unii din spirit mitoman se ocupa sa dea vedicte cand BOR s-a temut ca sa dea, se gasesc ei mai deshteptzi, mai siguri, le-a shoptit lor cate cineva... nu te lua dupa gloata ci cauta shi citeshte shi te vei lamuri ca eu am dreptate, adica nu eu ci Domnul... Duhul... iar eu asha orbeshte am aflat shi chiar daca e despre Domnul vorba acolo, nu vreau sa va convertesc ci sa cititzi ca sa aflatzi despre Adevar, shi sa va lamuritzi... ca nu fac parte din nici o grupare sau secta shi n-am nici un alt interes decat sa cititzi in sperantza ca o sa va mantuitzi prin rabdare...

nu-mi fac probleme ca nu totzi au parte de iubire, "nu totzi din lume se vor prapadi shi nu totzi din manastire se vor mantui"... eu sper ca macar unii din ei shi daca ishi amintesc shi de mine sa ma pomeneasca, sa-l pomeneasca shi pe ala de le-a tocat nervii... ca poate s-o indura Domnul shi de mine asemenea voua... ca precis sunt mai necredincios ca voi doar ca nu vad... shi cred viceversa... cine poate shtii...

dar e sigur Domnul Cel ce prooroceshte... fiecare cat a citit shi cat a priceput de la Duhul...

Last edited by vsovi; 14.07.2009 at 16:50:42.
Vechi 14.07.2009, 16:53:33
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
ai intzeles greshit, ca nu e ce zice aceasta ci unii din spirit mitoman se ocupa sa dea vedicte cand BOR s-a temut ca sa dea, se gasesc ei mai deshteptzi, mai siguri, le-a shoptit lor cate cineva... nu te lua dupa gloata ci cauta shi citeshte shi te vei lamuri ca eu am dreptate, adica nu eu ci Domnul... Duhul... iar eu asha orbeshte am aflat shi chiar daca e despre Domnul vorba acolo, nu vreau sa va convertesc ci sa cititzi ca sa aflatzi despre Adevar, shi sa va lamuritzi... ca nu fac parte din nici o grupare sau secta shi n-am nici un alt interes decat sa cititzi in sperantza ca o sa va mantuitzi prin rabdare...

nu-mi fac probleme ca nu totzi au parte de iubire, nu totzi din lume se vor prapadi shi nu totzi din manastire se vor mantui... eu sper ca macar unii din ei shi daca ishi amintesc shi de mine sa ma pomeneasca, sa-l pomeneasca shi pe ala de le-a tocat nervii... ca poate s-o indura Domnul shi de mine asemenea voua... ca precis sunt mai necredincios ca voi doar ca nu vad... shi cred viceversa... cine poate shtii...

dar e sigur Domnul Cel ce prooroceshte... fiecare cat a citit shi cat a priceput de la Duhul...
eu nu te cred ca spui adevarul dumneata se vede dupa cum scri ca e ceva in neregula. Eu nu stiu sa scriu corect ca am avut o problema in copilarie si nu mam putut duce la scoala dar macar stiu ce spun. Dumneata nu ai nici sens si scri aiurea desi se vede ca ai putea sa scri corect spre deosebire de mine.eu cred ca esti sectar ca ai simboluri neintelese la semnatura care sunt poate coduri ca sa te intelegi cu sectarii dumneata.

am mai citit discutia si ce spune miscarea de la pucioasa nu e nici in Biblie nici nicaeri. e scos de la voi ati facut un fel de scripturi ale voastre pe langa cele care existau deja lasate de DUmnezeu.cred ca esti mare sectar la ei in secta ca ai trei mi si ceva de mesaje pe forumul asta toate ca sa incerci sa convingi lumea ca nu e secta dar culmea! discutia e la secte hahaha.

lasa ca ne da florina comunicatul daca face rost de el de ce am o presimtire ca o sa scrie negru pe alb ca puciosii sunt sectari?
Vechi 14.07.2009, 16:53:49
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
florina poate printro minune faci rost de comunicatul de presa al BOR din 1992 ca sa citim negru pe alb.
nu vrei shi comunicatele sinedrului semnate de Ana shi Caiafa in care il condamnau pe Hristos venit in trup ca a hulit?

cand am zis sa te lamureshti m-am gandit sa te lamureshti asha cum a zis parintele Papacioc, shi l-a intrebat reporterul cum? iar parintele Arsenie Papacioc intai shi-a facut Cruce pecetluindu-se, asha l-a indemnat sa se lamureasca, sa se puna la punct.

Last edited by vsovi; 14.07.2009 at 16:58:33.
Vechi 14.07.2009, 16:56:15
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
nu vrei shi comunicatele sinedrului semnate de Ana shi Caiafa in care il condamnau pe Hristos venit in trup ca a hulit?
nu vreau doar sa vad daca BOR va face sectari ca sa stiu sa ma feresc de voi si sa spun tuturor prietenilor mei de la biserica sa nu asculte la nimeni despre dumnezeu de la Pucioasa.
Vechi 14.07.2009, 17:11:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
eu nu te cred ca spui adevarul dumneata se vede dupa cum scri ca e ceva in neregula. Eu nu stiu sa scriu corect ca am avut o problema in copilarie si nu mam putut duce la scoala dar macar stiu ce spun. Dumneata nu ai nici sens si scri aiurea desi se vede ca ai putea sa scri corect spre deosebire de mine.eu cred ca esti sectar ca ai simboluri neintelese la semnatura care sunt poate coduri ca sa te intelegi cu sectarii dumneata.

am mai citit discutia si ce spune miscarea de la pucioasa nu e nici in Biblie nici nicaeri. e scos de la voi ati facut un fel de scripturi ale voastre pe langa cele care existau deja lasate de DUmnezeu.cred ca esti mare sectar la ei in secta ca ai trei mi si ceva de mesaje pe forumul asta toate ca sa incerci sa convingi lumea ca nu e secta dar culmea! discutia e la secte hahaha.

lasa ca ne da florina comunicatul daca face rost de el de ce am o presimtire ca o sa scrie negru pe alb ca puciosii sunt sectari?

vai de mine cata incredere ai ca ai dreptate in ceea ce spui dar e complet invers credintza ta fatza de Adevar:

-nu sunt sectar chiar daca am multe mesaje shi scriu ciudat cum nu pricep multzi
-pucioshii nu sunt sectari
-negru pe alb nu s-au dezis, BOR, iar daca au facut-o nu i-a lasat Pucioshii sa se puna in contra lui Dumnezeu ca era vai de noi romanii ortodocshi, ca eram mai rau ca jidovii, deci nu s-au dezis de ei ci doar nu au priceput ce se intampla acolo shi au hotarat sa se ocupe ierarhul locului, iar daca au voit sa retracteze pe baza unei judecatzi strambe, pucioshii nu i-a primit in curte, ca ishi atrageau asupra lor blestemul lui Dumnezeu.
-eu nu shtiu absolut nimic fiindca nu fac parte dintre ei, n-am cunoscut pe nimeni din ei shi nu te mint, ci cred doar din ce am citit pe Web shi fireshte ca m-a intarit Duhul shi Liturghia shi ce am aflat de la colegii de discutzie, aici pe forum
-voi defapt atzi vrea sa fie asha cum vretzi voi, ca totzi sa fie secta shi numai noi ortodocshii sa fim vrednici, poi vai de noi cand va fi judecata shi rasplata dupa fapte... credetzi ca vom avea pile? sau vom da socoteala de o shi mai mare raspundere caci noi l-am cunoscut pe Hristos, pe Dumnezeu, pe sf Treime... deci ce parere avetzi ca noua carora ni s-a incredintzat mult o sa ni se ceara putzin? nici macar sa-l primim bine? sa recunoashtem Adevarul?
-nu sunt scripturile unora sau altora ci sunt date de Dumnezeu, sunt dar pentru ca oricine crede shi se va boteza shi va trai conform cu randuielile mantuirii sa poata sa ia cu navala Imparatzia Cerurilor, ca shi ca dar se moshteneshte silindu-te sa implineshti shi nu asha ca moshtenirile pilnice ale gLumii... deci nu sunt ale mele, nu le-a inventat nimeni ci sunt date de sus, de la Dumnezeu.
-shi daca ash fi sectar n-ar avea nicioimportantza caci Dumnezeu nu judeca dupa fatza omului ci dupa pacatele sale shi dupa cum l-a urmat pe Hristos... dar sigur ca e bine ca nu sunt sectar... dar nici ortodox chiar de sunt nu-mi foloseshte daca sunt doar cu numele shi n-am dragoste... ca practic purtam numele lui Hristos, de aia ne numim creshtini, ca purtam numele Lui...
-iar ca scriu cu sh shi cu tz asta e o reminishcentza a perioadei cand nu existau diacritice pe siteurile WEB

Last edited by vsovi; 14.07.2009 at 17:16:14.
Vechi 14.07.2009, 17:14:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Exclamation

Citat:
deci asha v-atzi ajutat unii pe altzii sa va lepadtzi de Hristos venit in Duhul... poi nici atunci nu au sustzinut ca e straina de Duhul ortodoxiei ci doar ce e un fenomen pe care ei nu-l pricep... deci cerceteaza ce au zis atunci... ca atunci dar shi acum voi chiar nu pricepetzi nimic din ce este scris negru pe alb... iar argumente, alea nici nu avetzi nevoie din moment ce voi shtitzi dinainte ca Hristos a fost Talhar iar Duhul este eretic... deci nu mai avetzi nevoie de nimic ca deja avetzi biletele asigurate spre iad la clasa 1 shi cazare la hotel de 6 stele.
Domnule V.,

Te citesc de vreun an si iti spun sincer ca nu ma asteptam ca ne condamni la iad cu clasa intai. Cu alte cuvinte ne trimiti "crestineste" la naiba?! Ar fi frumos din partea ta sa-ti retragi cuvintele.

Daca suntem mai sceptici cu privire la noua/vechea ta orientare nu inseamna ca suntem cu totii vrednici de chin vesnic. Unde este crestinul din tine?...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 14.07.2009, 17:26:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
nu vreau doar sa vad daca BOR va face sectari ca sa stiu sa ma feresc de voi si sa spun tuturor prietenilor mei de la biserica sa nu asculte la nimeni despre dumnezeu de la Pucioasa.
poi degeaba ma amenintzi ca o sa faci ca voi atzi shi facut shi facetzi asha far nici un argument... dar risipind sufletele de la Hristos venit in Duhul va fi vai de tine cand Domnul te va pune ca sa munceshti ca sa le aduci inapoi, ca sa le redai darul credintzei pe care cu cerbicie dumneata shi altzii de multa vreme ii risipitzi din calea lui Dumnezeu... va fi vai de tine cand v-a trebui sa aduci inapoi oile pierdute de cerbicia ta... de netrebnicia noastra... deci ma iarta caq daca nu crezi e treaba ta, dar "lasatzi copiii sa vina la Mine"... nu-i mai taratzi sa se desfete impreuna cu voi in toate faradelegile shi poftele gLumii...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40