![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Fenomenul "Noul Ierusalim" se incadreaza in sectele contemporane,care amagesc pe cei ignoranti,naivi si mandri.
|
|
||||
|
||||
![]()
Vsovi,
Sa inteleg de la tine ca ortodocsii care nu subscriu invataturilor Noului Ierusalim sunt in pericol de inselare? Este obligatoriu sa studiem invataturile lor, care din cate stiu nu sunt acceptate de catre oficialii BOR? Iti scriu din pura curiozitate; nu e nevoie sa-mi raspunzi mult si colorat, ci scurt si la obiect, sa evitam orice confuzie... :)
|
|||
|
|||
![]()
Prieteni as vrea sa stiu si eu aceasta miscare este binecuvantata de Biserica Ortodoxa Romana?
Vad ca se discuta de foarte foarte mult timp despre aceasta miscare si ca este controversata. Biserica ce spune? Daca Sfantul Sobor considera aceasta miscare ca o secta, sa se mute discutia asta la secte si sa aratam la tot forumul ca cei care o promoveaza sunt sectari si sa ne ferim de ei. Insa daca Sfantul Sobor a binecuvantat pe cei de la Pucioasa atunci sa nu dam in ei si sa nu-i facem in fel si chip. Care este pozitia oficiala a Sfintei si Apostolestii Biserici? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce s-au intamplat cu jidovii care nu i-au primit pe prooroci? au murit in pribegie alungatzi pe fatza pamantului asemenea lui Cain... ce s-au intamplat cu cei ce nu au primit pe Hristos? la vremea cand a venit in trup? li s-au lasat peste ochi solzi negri shi rai shi mincinoshi... ce o sa se intample cu cei ce nu-l primesc pe Hristos cand a venit in Duhul? poi dupa cum citesc postarile voastre se pare ca v-atzi umplut de minciuna shi acuzari absurde shi de toate faptele nedreptazii... acuzandu-i de toate relele shi socotindu-i eretici, pentru ce? pentru ca urmeaza pe Dumnezeu, pe sf Treime? pe Maica Precista? pentru ce ii persiflatzi? ca postesc? din textul lui florina77 Adica vrei sa spui: du-te la liderii puciosi, slujeste-le lor sau macar trimite-le donatii, slaveste-i ca pe purtatori de Dumnezeu, asculta-i pana iti pierzi mintile si minte impreuna cu ei si ca ei? [COLOR=red](poi mintzile nu v-i-s demult pierdute caci ascultatzi gLumea shi pe cei ce vorbesc ca shi ea? pe cei din gLume? shi cum mint pucioshii daca au pus pe WEB din tot ce le-a grait Dumnezeu? cine spune ca mint? ce e mincinos? unde te duce Invatzatura respectiva? la distractzia cu toate poftele shi placerile gLumii? inseamna ca n-atzi citit nici o pagina ci doar v-atzi multzumit sa oasnditzi asemeneat ciurdelor din CIE shi CMB shi bilderberg citit shi invers, ciurede de barfitori shi hulitori de Dumnezeu... eu nu va opresc sa mergetzi cu ei, dar apoi cand o sa va datzi seama sa nu zicetzi ca nu va atentzionat nimeni, ca precis o sa mergetzi la Hristos shi o sa-i zicetzi: "Dac-ash fi shtiut ash fi crezut!" poi uite ca shtitzi ca v-am zis eu dar voi nu vretzi nici sa shtitzi shi nici sa vretzi ca ne-a incuiat "intzelptul vatzator" ce vavatza pe totzi cum sa hulitzi mai cu tupeu)[/COLOR] "Pune in practica ce spun ei!", ai grija la ce indemni, pt ca ei nu sunt "popa" care spune ce trebuie, dar nu face, ei nu-s popi ortodocsi (cu o multime de pacate, multe evidente, ca de-aia a iesit vorba "fa ce spune popa, nu ce face popa", dar in gandire si-n predica ortodocsi). Puciosii sunt ERETICI si demonizati [COLOR=blue](care sunt argumentele ca atributele shi etichetele le-am auzit destul, ca asha zici tu? cine tzi-a zis tzie? cine te-a mintzit? cine te prostit? poi numai smintzitzii se smintesc deci nu ma mir ca ne sminteshte ushor necuratul pe care il raspandeshti fara nici o proba, fara nici un argument ci doar asha din putzul gandirii),[/COLOR] pt ca cer consecvent, prin "gura lui Dumnezeu" inventat de ei [COLOR=red](poi daca ar inventa cineva asha ceva ar primi premiul nobel dar nu-i posibil sa fi capabil de astfel de inventzii, tu ai fi in stare? sau cine ar fi in stare?da exemple)[/COLOR], o inchinare si-o cinstire ca celor mai mari sfinti de cand au inceput veacurile si pana la sfarsitul lor (care, tot ei spun, este acum) [COLOR=red](vrei sa spui ca primesc laude? inchinari? cum din moment ce arhiereii lor sunt imbracatzi ca preotzii shi nu se shtie rangul lor, calitatea lor? ei cer inchinare la Har, la Duh, la Dar, la sf Cruce, la Dumnezeu ca doar asha este scris in Cartea Sfanta a lor shi nu cer inchinare la ol, la vasul de lut, la deshertaciunile gLumii shi slava ei, deci se pare ca nu marturiseshti corect, iar sfarshitul a inceput cand s-a aratat sfanta cruce pe cer prin 1928 parca, deci suntem in plin inceput al sfarshitului shi sfarshitul inceputului)[/COLOR]. Daca au preluat in practica si gandire unele traditii ortodoxe romanesti, nu inseamna ca terbuie sa "facem ca ei", pt ca, pe langa cele bune, ei au adus si multe, multe inovatii in viata crestinului precum mancarea exclusiv vegetariana (practica "sfanta" adoptat si de multe secte neortodoxe si chiar necrestine) [COLOR=blue](nu e vegetariana daca nu mananca nici masline shi nici alte lucruri nedezlegate ci manca dupa randuiala manastireasca, shi nu este regim lacto-vegetarian ci este duhovnicie, deci iarashi dezinformezi aruncand pisica neagra shi moarta a sectelor in curtea lor)[/COLOR]; renuntarea la casatorie si chiar negarea, dispretuirea si ura fata de casatorie si fata de copii, vazuti ca produs al pacatului parintilor, deci fructe stricate inca de la concepere [COLOR=red](poi ce este casatoria gLumii? ce ingrashe copiii din gLume, oshtile cui le ingrashe totzi aceshti spahii shi ieniceri?)[/COLOR]; dispretuirea si judecarea preotilor ortodocsi, ca fiind pacatosi, prin urmare, zic ei, fara har [COLOR=blue](in Carte scrie ca sa nu judecam preotzii dar prin pacate sigur ca pana la urma ii leapada Hristos pe preotzii ce greshesc, deci nu mint spunand ca-shi pierd Harul daca nu asculta de maimari shi de proorocii trimishi la ei)[/COLOR]; ruperea ierarhiei apostolice; spovedania facuta catre o femeie (Mihaela, lidera absoluta); ura fata de pacatosi, de care n-au voie sa se apropie ca nu cumva sa se intineze [COLOR=red](omul necredincios shi rau este o boala grea asha ca fa ceva ca sa nu te molipseshti de la el, nu-l privi, nu te inhaita, dar dumneata cum te pazeshti ca sa nu cazi in ispita shi tu? cand cautzi sa il indreptzi pe unul ca acesta cu duhul blandetzii? cum?)[/COLOR]. Deci, ce-l indemni tu pe Vsovi??? [COLOR=blue](poi nu m-a indemnat decat sa fiu asha plin de suficientza shi persiflare ca el, imbracata asha intr-o grija de mine cica asha camila... o batjocura shi acuzare de vinovatzie shi etichetare a altora asha camila de mine... eu l-am iertat shi i-am multzumit ca mi-a dat atentzie, asha cum te iert shi itzi multzumesc shi tzie pentru mesaj, shi te mai shi rog pedeasupra sa ma iertzi daca te-am jignit cu ceva sau te-am mahnit sau intristat...)[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] deci ce o sa se intample cu cei ce nu-l primesc pe Hristos cand a venit in Duhul? shi ce s-a intamplat cu jidovii cand nu l-au ascultat shi crezut pe Moisi, cand nu i-au primit pe prooroci ci i-au ucis cu pietre, ce se intampla cand nu-i primim ci ii batjocurim pe sfintzi? pe sfintzii parintzi shi pe fecioare sau pe copiii sau pe nevinovatzi? ce parerea avetzi... cine se bucura pentru faptele noastre cele rele? cine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"nu numai cu paine/pita se hraneshte/minca omul ci cu tot Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu" ceva de genul asta... deci inclusiv cu sfaturile shi cuvintele sfintzilor parintzi sau ce ni se spune la liturghie prin preot sau prin duhovnicul nostru prin sfintele shi infricoshatoarele taine... darmite atunci sa lepadam pe prooroci? poi jidovii nu au lepada pe prooroci iar noi lepadam pe prooroci cind acum Domnul este proorocul? nu vi se pare ca e prea de tot ceea ce facem noi?... mie asha imi pare... dar eu din plictis shi lene sunt mai rau ca voi ca nu mai sunt in stare sa citesc shi asta zic precis doar ca sa-mi insushesc atributul de a ma socoti vrednic, de aia-s sincer, deci iertare... ca pacatos sunt... Last edited by vsovi; 14.07.2009 at 13:12:54. |
|
|||
|
|||
![]()
zici tu, cine tzi-a zis tie? care sunt argumentele etichetarii tale? cand s-a zis: "voi sa nu judecatzi"? dar daca totusgi ai facut-o, nu trebuia sa prezintzi shi argumentele shi logica shi toate, shi nu doar sentintza... nu asha se face shi in gLume, darmite atunci cand dai impresia ca ai fi judecat drept dumneata... ia sa vedem, ia arata-ne... sau dumneata emitzi la fel ca shi papistashii tot felul de infailibilitatzi acuzatoare?...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iar Biserica, BOR, nu shtiu exact ce spune, ci am impresia ca din frica de massmedia au lasat lucrurile sa evolueze asha cum ii mana Dumnezeu din Cer pe cei din Cetate, pe prooroci, shi bine au facut, caci nici nu i-au osandit shi nici nu i-au anatemizat ci le-a ingaduit existentza sub aripile sale sau invers, BOR sub aripile lui Hristos Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, este liber sa citeshti shi sa alegi ce citeshti, nu este obligatoriu absolut nimic pe lumea asta, dar oricine care voieshte sa se mantuiasca shi ii trage Tatal la Hristos, este bine sa citeasca tot Cuvantul lui Dumnezeu de la Facerea shi pana la sfarshit, caci asha a raspuns Hristos lui satana:
"nu numai cu paine/pita se hraneshte/minca omul ci cu tot Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu" ceva de genul asta... deci inclusiv cu sfaturile shi cuvintele sfintzilor parintzi sau ce ni se spune la liturghie prin preot sau prin duhovnicul nostru prin sfintele shi infricoshatoarele taine... darmite atunci sa lepadam pe prooroci? poi jidovii nu au lepadat pe prooroci iar noi lepadam pe prooroci cind acum Domnul este proorocul? nu vi se pare ca e prea de tot ceea ce facem noi?... mie asha imi pare... dar eu din plictis shi lene shi ingamfare sunt mai rau ca voi ca nu mai sunt in stare sa citesc ci deja sunt intzelept, mi-am insushit atributul babilitatzii shi asta zic precis doar asha ca sa-mi insushesc shi atributul de a ma socoti vrednic, de aia-s sincer, deci iertare... ca pacatos sunt... un tanar putregai cum zicea parintele Cleopa :) dar la el era firesc, ca era batran, mosh... "Manca-v-ar Raiul" ca asha zicea ca el e Moshul Putregaiul... ca asha zisese proorocul parinte Trambitza nr 3 Arsenie Boca "numai putregaiul cade din biserica ortodoxa" deci "nici abuzul nici refuzul" shi nu e vorba de ceva intre ele, ca acolo e scris, nici, nici, deci nici+nici asha e scris. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce-ti scriu acum poti citi in paginile anterioare ale acestui topic, pt ca problema s-a discutat indelung (desi e foarte clara), din cauza lui Vsovi care are orbul gainilor si nici cele mai evidente dovezi nu le vede. Iar daca nu crezi, poti cauta revistele oficiale ale BOR, din 1992, si vei citi ce-ti spun acum. Eu am citit asta cu ochii mei, pe vremea cand eram studenta la teologie in Buc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|