![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Serios? Nu contine minuni? Atunci poate ne explici tu ce contine aceasta teorie? Originea materiei nu o explica. Originea vietii nu o explica. Cum poate ajunge dintr-un vierme o soparla nu explica. Ce explica de fapt? Se joaca cu "efecte inchipuite" dar nu ofera nici o cauza pentru nimic...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici originea vietii nu face parte din evolutionism! Si daca inca mai sunt piese lipsa asta nu inseamna ca teoria e falsa. Asteapta si tu sa se mai descopere ceva fosile. Poti sa intelegi un film fara sa vezi toate secventele! Cauza evolutiei este selectia naturala! Nu-mi spune ca n-ai auzit de ea! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Originea vietii este importanta daca vrei sa intelegi comportamentul vietii. Din punctul meu de vedere cine vorbeste de un efect fara sa stie cauza acelui efect abereaza. Nu exista efect fara cauza. Nici macar un fir de praf nu se muta din locul "a" in locul "b" daca nu actioneaza asupra lui o cauza. Daca eu judec gresit. Spune-mi tu ce ar trebui sa explice evolutionismul si chiar o face? Sa-mi explice ceva logic cu cauza si efect.. si eu ascult... Ca sa revenim la subiect: "Cauza" vietii care este? Daca cineva imi spune ca un singur atom apare in lumea materiala fara sa aiba o cauza e limpede ca abereaza. Cum poti vorbi de viata(efect) fara sa stii cauza care sta la baza ei? Ba am auzit de selectie naturala... Dar cum explica selectia naturala transformarea din vierme in reptila.. Cate miracole are teoria asta... Cum explica selectia naturala alegerile omului.. omul de multe ori alege in detrimentul lui pentru a indeplini alte scopuri mai importante? Oare intr-o ordine produsa de un evolutionism cum s-ar putea dezvolta "alegeri" care sa fie impotriva supravietuirii??? De ce i-ar pasa evolutionismului daca specia se duce mai departe prin viol sau prin dragoste? De ce trebuie sa existe sentimente? Ce rost au ele sa apara intr-un evolutionism care nu ofera nici cele mai simple raspunsuri... Ce sens au notiunile de bine sau de rau intr-o asemenea teorie?
__________________ Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare) Last edited by Andu30; 20.07.2009 at 14:06:22. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Miscarea browniana este si ea un efect al unei cauze (cresterea temperaturii). Temperatura mica --> miscare browniana mica Temperatura mare --> miscare browniana mare Temperatura 0 Celsius --> miscare browniana 0 (apa ingheata)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci nici la 0K nu inceteaza nimic, fiindca nu shtim ce este aia 0K caci frigul nici ala nu shtim ce este ci doar presupunem pentru ca cineva a presupus shi a zis ca in cosmos e foarte frig... shi zicem ca in lipsa caldurii lucrurile tind spre 0 absolut, poi parerea mea este ca frigul trebuie produs ca sa apara frig caci altfel nu e nimic, nici frig shi nici cald... deci ceva il produce, un frigider, ceva ce absoarbe shi fura caldura... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand apa trece din stare lichida in stare solida (gheata) eu unul nu cunosc sa mai existe miscare browniana (miscare specifica starilor lichide si gazoase). Dar daca tu stii ce pot sa zic... astept o referinta. Cat despre a doua observatie dupa cunostintele mele, apa in conditii de presiune normala, ingheata la 0 grade Celsius (sau pe scara Kelvin 273.15 grade). Chiar nu inteleg ce ai vrut sa spui. Una e scara relativa iar una e scara absoluta. Daca spun ca apa ingheata la 0 grade Celsius sau 273 Kelvin spun exact acelasi lucru.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O sa fac o paralela cu exemplul tau: bilele de la loto. In cazul evolutionismului trebuie sa-mi arati mai intai de unde ai bilele si apoi de ce imi spui ca bilele isi schimba numerele. Despre asta este vorba de fapt. Cum se poate schimba o bila din numarul 49 in 64, iar daca este o schimbare atunci trebuie sa fie o cauza care sa produca "mutatia genetica".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
49 se schimba in 64 relativ usor daca este corelat cu o caracteristica anume care este mai avantajos sa fie 64 decat 49. De exemplu: sa presupunem ca 49 se refera la temperatura maxima la care organismul rezista. Aici trebuie sa stii ca 49 nu e niciodata fix 49! Exista (ca intotdeauna) o distributie insemnand ca unii indivizi rezista si la 49.1 iar unii la doar 48.9 ( variatia de 0.1 e aleasa la intamplare. Daca pasii pot fi de fix 1 argumentul este acelasi doar datele difera. eu am folosit 0.1 sa nu zici ca exagerez si e mai realist) Sa presupunem ca vine incalzirea globala. indivizii care rezista la 49.1 au mai multe sanse de supravietuire si vor da nastere unor care vor supravietui la 49.1. Evident ca si aici avem o distributie samd pana la 64. Aceasta distributie este data de modificarile genetice care apar in procesul de copiere a ADN-ului. Exemplul cu temperatura maxima la care rezista un organism se regaseste in natura la o specie de albine. Daca vrei incerc sa caut filmuletul pe youtube desi nu promit ca-l gasesc. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teoria enzimelor | Florin-Ionut | Postul | 23 | 31.05.2012 07:57:57 |
Teoria evolutiei - un basm! spun oamenii de stiinta | elcipo | Teologie si Stiinta | 524 | 06.10.2011 12:49:15 |
Teoria conspiratiei | idealist | Generalitati | 9 | 21.06.2010 23:00:58 |
Teoria evolutiei vs Dumnezeu | seby_din_brasov | Generalitati | 2 | 19.02.2009 20:42:45 |
|