Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2009, 00:19:02
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Parca e un caz asemanator cu al tau. Priveste:

http://www.youtube.com/watch?v=V8nliVPCy2Y
Am urmarit si eu povestea asta cu accidentul...uneori, din cauza unui accident sau abces cerebral (in partea anterioara a creierului) oamenii ...se schimba efectiv. devin nepasatori, reci, brusc si inexplicabil. nu stiu ce se intampla in constiinta lor de sine, dar asa devin, nu mai comunica...e foarte frustrant pentru cei din jur care habar n-au ce se intampla...

in 1892, un muncitor englez (i-am uitat numele, dar e cunoscut) a avut un accident, un tarus intrandu-i in cap, trecandu-i prin partea din fata a creierului si iesin prin spatele urechii. el a supravietuit, dar dintr-un om harnic si bun s-a transformat intr-un hot si a devenit foarte rautacios si vulgar.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 02:02:56
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit Alt "tarus" Epilepsia lobului temporal

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul

in 1892, un muncitor englez (i-am uitat numele, dar e cunoscut) a avut un accident, un tarus intrandu-i in cap, trecandu-i prin partea din fata a creierului si iesin prin spatele urechii. el a supravietuit, dar dintr-un om harnic si bun s-a transformat intr-un hot si a devenit foarte rautacios si vulgar.
"
Căutările după “modulul divin” neural, despre care se crede că gestionează credința religioasă, i-au condus pe oamenii de știință spre diferite regiuni ale creierului. Concurentul inițial pentru această titulatură a fost lobul temporal, întrucât oamenii cu epilepsie de lob temporal spun că trăiesc experiențe religioase intense când suferă atacuri în această regiune cerebrală.

Unul dintre principalii susținători ai acestei teorii a fost Vilayanur Ramachandran, de la Universitatea din California, San Diego, care a îndemnat bolnavi de epilepsie să asculte un amestec de cuvinte cu tentă religioasă, sexuală și neutră în timp ce le-a măsurat nivelul de stimulare și reacțiile emoționale. Cuvintele religioase au stârnit un răspuns neobișnuit de puternic la acești pacienți.
"
extras din:

http://74.125.95.132/search?q=cache:...&hl=en&ct=clnk
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 02:14:39
giovaninnaa giovaninnaa is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Implicit

Doamneeeeee ce bine le zice Casandra!!!! tare bine le-a punctat. bravo, multumim!

Si Oana, sfatul Annei este cel mai concis si relevant. Si cel mai bun. Asa sa-ti ajute Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 13:46:03
onyx235 onyx235 is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Multumesc inca o data tuturor celor care mi-ati dat sfaturi.
sunt inca data peste cap, bulversata...singura, dar stiiu ca imi voi reveni

am decis sa pun punct definitiv acestei povesti, desi e greu, dar ma rog Maicii sa imi dea putere. Altfel nu cred ca voi putea.

si lui sa ii lumineze mintea...desi mie mi se pare absolut imposibil acest lucru la ora asta...sa ma ierte Dumnezeu pt ce zic.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 14:35:48
giovaninnaa giovaninnaa is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Implicit

Oana, crede-ma pe cuvant, iti spun cu mana pe inima, eu abia am inceput sa imi revin cat de cat, sa zicem ca sunt cu una-doua luni inaintea ta asa, la evolutia suferintei, si da-mi voie sa iti spun ca daca te rogi, cat poti de mult, si vei incerca ca toate gandurile tale catre problema ta sa le inlocui cu rugaciunea, vei vedea cum iti va fi mai bine! incet incet te vei linisti! si inca ceva: ce nu ne omoara, chiar ne face mai puternici!!! sa stii ca din toata aceasta tulburare, tu vei iesi cea mai castigata pina la urma, pentru ca te vei apropia de Dumnezeu! vei vedea! ai curaj si rabdare, si incredere in bunul Dumnezeu si in Maicuta Lui!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de un sfat, va rog SoareD Generalitati 116 02.09.2012 01:09:11
Relatiile parinti/copii, frati/surori - nevoie de incurajari AGabriela Generalitati 21 31.08.2012 13:01:24
am nevoie! piedonee Generalitati 0 06.06.2012 20:36:14
Am nevoie de un sfat... anyone... Generalitati 25 14.06.2011 17:30:12
Am nevoie Danut7 Generalitati 0 15.09.2010 20:50:36