![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da! pentru ca nu exista "dincolo". Acum ai inteles rostul religiei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau ca a fost nevoie de atata peroratie. Insa, ca si intr-un proces, deciziile pot fi mereu contestate pentru ca nu se respecta procedura. e o chestiune de forma cum am mai spus. Dvs acuzati dar nu o faceti cum trebuie, adica nu respectati regulile polemicii- pentru ca devreme ce va declarati ateu si veniti pe un forum ortodox e clar ca doriti polemica si nu comuniune, respectati, atunci aceste reguli. Last edited by eclat_de_lune; 17.08.2009 at 11:26:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bun, pe de alta parte mai e si pariul lui Pascal |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea era pentru getagrip; si oricum nu inteleg ce vreti sa spuneti, sunt mai grea de cap (batranetea, bat-o vina!); deci, daca nu exista "dincolo", care-i rostul religiei?-in opinia unui ateu, bineinteles. Eclat_de_lune a completat foarte bine ceea ce as mai fi avut de spus |
|
|||
|
|||
![]() Daca Dumnezeu nu exista si eu nu cred in El-dupa moarte nu am pierdut nimic; Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El-dupa moarte nu am pierdut nimic; Daca Dumnezeu exista si eu nu cred in El-dupa moarte am pierdut totul; Daca Dumnezeu exista si eu cred in El-dupa moarte am castigat VIATA VESNICA! Imi aduc bine aminte? sau e vorba de altceva? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am o sursa acum la indemana, dar cred ca asa era.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"om inteligent"=apel la autoritate=ilogic. Oricand iti pot da o groaza de citatedin alti oameni inteligenti care au spus cu totul si cu totul altceva decat Cioran! Pariul lui Pascal? Sustine credinta in orice zeu! Sa nu mai vorbim ca in varianta crestina este modificat grosolan dar convenabil. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin urmare, remarca ca cioran ar fi fost un om inteligent nu era decat o judecata de valoare, nicidecum pretentii de contraargument ca sa poata fi acum etichetat ca apel la autoritate. Nu era un argument, o simpla remarca. sunt sigura ca puteti sa aduceti citate din alti oameni inteligenti, pacat insa ca nu inteligenta convinge ci ce faci cu inteligenta respectiva. Deci, da aveti dreptate, nu citatele conving. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2) Daca totusi exista un zeu in care sa cred motivat de acest rationament, bine ar fi sa nu fie omniscient. De ce? Pentru ca ar sti ca am crezut in el din interes. 3) Dupa cum spuneam mai sus pariul este grosolan modificat pentru a fi convenabil. Totul se bazeaza pe presupunerea ca exista dupa moarte. Corect ar fi sa tinem cont si de ce se intampla inainte. Tocmai voi spuneti ca D-zeu asta face!!! Daca D-zeu nu exista si eu cred am pierdut timp si bani cu biserica si cu rugaciunile si am asteptat ajutor degeaba. Ganditi-va ca am pierdut un mileniu cu evul mediu religios. Am omorat pentru un zeu imaginar dar nu am pierdut nimic? Atatia oameni au devenit calugari sau preoti si n-au pierdut nimic? S-au construit atatea biserici din bani publici si tot nimic n-am pierdut? Ce usor treceti cu vederea aceste aspecte! Daca nu exista si nu cred, inainte de moarte am avut numai de castigat si timp si bani si folosind alte metode decat rugaciunea pentru a-mi rezolva problemele. Pe probate! 4) Pariul se bazeaza pe un castig fictiv deci nu are valoare. 5) Mai sunt si alte motive pentru care acest pariu este nonsens dar va las pe voi sa le descoperiti pe net. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|