![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vad ca discutia a deviat de la subiectul initial. Acum discutia ar fi indreptatita in conditiile in care eu as avea o viatza normala si ne-am vedea seara de seara. Atunci ar fi departe de mine si macar gandul sa incalc regulile de post sau de Sarbatori si duminici. Si dupa cum s-a mai spus femeia e fertila 1 saptamana din 4 oameni buni. Nu iti iese luna asta, trebuie sa astepti cu nerabdare luna viitoare. Si sunt curioasa cati dintre cei casatoriti de max 3 ani ar reusi sa se abtina in week-end in conditiile in care doar atunci se vad? Va puteti pune macar cu gandul in situatia mea? Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai bun raspuns ti-l poate da un duhovnic!
Daca nu ai ......... roaga-te si gaseste-ti unul! Si eu aveam tot felul de nelamuriri si cautam peste tot, inclusiv pe net! Dar tot la duhovnic ajungeam! E o binecuvantare duhovnicul ...... E tot ce pot sa te sfatuiesc! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, eu ma pun cu gandul in situatia ta si mie personal mi se pare ca nici nu e nevoie de duhovnic ca sa traiti ca sot si sotie in toate privintele atunci cand va vedeti, daca va vedeti atat de putin! Daca vi se pare necesar puteti sa-i spuneti duhovnicului, bineinteles. Eu cred ca acele reguli de care se tot vorbeste sunt bune pentru un cuplu : 1 care are aceeasi parere in aceasta chestiune 2 in care atat sotul cat si sotia sunt sanatosi (nu au si alta asceza de tinut, a bolii, care le reduce posibilitatile de a fi impreuna) 3 Traieste impreuna, nu este despartit periodic Sa-ti mai dau exemple in care mi s-ar parea o exagerare (care poate fi periculoasa, si poate duce la 'mecanizarea' relatiei dintre soti, a distrugerii firescului) sa respectam cu strictete posturile: Daca chiar ii este greu unuia sau amandorura sa le tina in totalitate, cred ca nu este bine sa se forteze prea tare; fiecare sa-si dea seama pana unde poate tine post. Sunt si perioade in care cei doi au necazuri mari, si a fi impreuna este o consolare, o mangaiere pentru amandoi sau unul din ei; sunt momente cand vrei sa-i dai celuilalt toata dragostea ta ca sa-l mangai; sunt cazuri in care unul dintre cei doi este foarte bolnav si nu se stie cat mai are de trait. Sunt cazuri in care din cauza vietii obositoare, a multimii copiilor si a situatiei familiale (sa zicem, casa f mica deci posibilitati putine de a te retrage) cei doi au rar ocazia sa aiba relatii trupesti, chiar daca se vad in fiecare zi; sunt oameni pentru care spontaneitatea este foarte importanta in acest domeniu, si le e greu sa urmeze un 'program' impus dinafara... se mai pot gasi multe. Aici nu e vorba de 'exceptii de la regula' in sensul legilor, este vorba de aplicarea la persoana vie a unor 'indrumari' ale Bisericii. Este vorba de indrumari, nu de reguli. Sper pentru voi sa se schimbe situatia asta greu de dus intr-un viitor apropiat. Cred ca este foarte greu, sa nu te vezi decat o zi pe saptamana! Eu m-as usca de dor ;-) Daca este doar pentru cateva luni mai merge, dar daca se intinde poate periclita unitatea cuplului. Am o prietena care sufera mult din cauza asta. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana la urma sa inteleg ca vrei acordul nostru pentru a concepe un copil in week-end? daca am putea sa te ajutam cu ceva concret, sunt convinsa ca majoritatea de pe acest forum ar face-o dar....nu putem decat sa discutam si sa spunem fiecarece ce stim; problema ramane tot a ta iar copilul pe care sper din tot sufletul sa vi-l dea Dumnezeu, ramane tot in grija voastra. Eu iti vorbesc din experienta mea de viata, sunt mama a trei copii; cel mijlociu stiu sigur ca a fost conceput intr-o zi "interzisa"(in acea perioada sotul pleca des de acasa datorita serviciului, ca si in cazul tau, si crede-ma ca vorbesc foarte serios);as putea scrie un roman prin ce am trecut cu el pana acum, si problemele nu s-au terminat; iar diferenta intre el si ultimul copil (care a fost conceput asa cum trebuia, cu spovedanie, impartasanie la 40 de zile) e ca de la cer la pamant, parca vin din doua lumi diferite; eu te inteleg foarte bine insa in aceasta lupta nu esti singura, mai este si sotul tau; el ce parere are,nu ne-ai spus pozitia lui vizavi de aceasta problema. Tu ia de buna ceea ce ti-au spus majoritatea fratilor: duhovnicul; doar el este in masura sa va sfatuiasca cel mai bine; stii, de multe ori nici tramentul dat de un medic pentru o boala nu este la fel pentru toata lumea, pentru unii e mai puternic, pentru altii mai slab, unora li se pare prea amar altora acceptabil, ba uneori e nevoie de o interventie chirurgicala, de durere mai multa pentru rezolvarea problemei. Iarta-ma daca te-am suparat, nu asta a fost intentia |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cand e bine sa faceti sau nu, numai faceti, ca scade continuu populatia tarii. Facutul de copii ar fi bine sa devina sport national :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si nu m-ai suparat! |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 20:40:33 |
buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 16:51:44 |
buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 13:32:43 |
|