![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pentru ceilalti? :):) Banuiesc ca observi ca ai sesizat si tu, chiar daca involuntar, discriminarea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In continuare, te-as ruga sa te abtii de la asemenea comentarii la adresa mea. Nu ma cunosti, nu ai nici cea mai mica idee de modul in care am mers eu la scoala, asa ca ia-o mai usor. Am cateva posturi pe aici pe forum doar, dar nu am jignit pe nimeni. Iti e in obicei sa faci asta? Parca nu trebuia sa judeci... Citat:
Probabil ca se gandeste ca ceilalti, fiind musulmani, nici nu ar avea dreptul la educatie religioasa islamica intr-o scoala romaneasca. |
|
||||
|
||||
![]()
cine ii opreste sa nu aiba?
dar sunt curioasa, intr-o tara islamica se preda religie ortodoxa in scoli pt copiii ortodocsi? cei care sunt atat de deranjati de prezenta elementelor crestin-ortodoxe in spatiul public ar trebui sa se declare atei. cel putin asa nu ne-am mai minti singuri, spunanad ca suntem 85% ortodocsi. sa-si asume lepadare pana la capat. sau doar cand ajung la ananghie isi aduc aminte ca exista DUMNEZEU? Faza cu discriminarea miroase a.... oare eu nu ma simt discriminata ca din cauza unora copilul meu este privat de educatie religioasa in scoala? daca intr-o tara majoritar ortodoxa(statistic vorbind) este deranjanta religia majoritatii la fel ar putea fi pusa problema si cu istoria:mai, frate, de ce sa fim obligati sa invatam istoria romaniei ca noi suntem arabi(sau nemti, ucraineni, unguri,s.a.)?sau de ce sa le invatam geografia? ssau de ce la magazine trebuie sa vb in romana si nu in araba?de ce sa fim obligati sa vb limba acestui popor in tara caruia stam? asta nu e tot discriminare?????? |
|
|||
|
|||
![]()
Discriminarea are la baza un motiv neintemeiat. Daca motivul e intemeiat, asa cum este de pilda necesitatea invatarii limbii unui stat pentru corecta functionare a sa, nu este discriminare. Daca pentru functionarea statului nu ar fi necesara cunoasterea limbii acelui stat de catre toti locuitorii sai (asa cum de pilda considera maghiarii din ro), aceasta ar putea fi considerata discriminare.
|
|
||||
|
||||
![]()
la fel pot spune si eu. daca toti copiii ar invata religie, ar invata sa fie mai buni, mai toleranti si astefel ar contribui la buna functionare a statului.("statul suntem noi")
in alte state religia nu e impediment, de ce tocmai la noi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca statul nu poate oferi tuturor credintelor religioase (numarul lor fiind foarte mare, nelimitat chiar), in egala masura, acelasi lucru. |
|
||||
|
||||
![]()
draga konijiro,dar tu de ce confesiune apartii,ca o cam tii secreta?nu cumva esti si tu de alta religie si vii pe acest site sa bagi discordie intre noi?sau nu ai loc pe forumul de e credinta ta?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pana la urma orele sunt obligatorii sau optionale? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, sunt foarte deschisi si vor sa cunoasca religia poporului in mijlocul caruia traiesc. De exemplu, cand predam "Jurnalul Fericirii" de Steinhardt, copiii musulmani erau cei care imi puneau cele mai interesante intrebari pentru ca erau fascinati de paradoxul cartii - in mijlocul unei suferinte atat de greu de imaginat, ei, cei intemnitati gaseau in sufletul lor atata pace si rezistenta! Imi spuneau ca un musulman daca ar avea de indurat asemenea orori s-ar sinucide in numele lui Alah... Cartea i-a bulversat chiar si pe parintii lor. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa | valeriaandrei | Intrebari utilizatori | 14 | 18.06.2016 00:01:09 |
Începe un nou an școlar! | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.09.2011 23:10:22 |
De unde as putea incepe? | 3874960 | Pocainta | 13 | 29.07.2010 22:33:54 |
Unde se termina Dragostea de aproapele si incepe Lupta cu erezia??? | Remus | Generalitati | 25 | 04.03.2010 10:45:27 |
Isteria porcina | irodion | Generalitati | 3 | 11.01.2010 15:06:54 |
|