![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Razboaiele stimabile, razboaiele, nu Reforma. Reforma a adus dupa sine din punct de vedere spiritual o reconsiderare a "vechilor carari" parasite de cele doua biserici istorice. A urmat de asemenea o dezvoltare fara precedent in domeniul stiintelor, artei, progres in toate domeniile, lucruri ce se vad pana astazi. Cele mai dezvoltate natiuni sunt cele care au permis reforma spirituala in viata popoarelor lor. La polul opus se situeaza tarile ramase incremenite in practicile pagane numite pe nedrept "crestine". Lucrurile acestea sunt atat de evidente incat pot fi vazute cu ochiul liber de catre oricine...
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragul meu cine esti tu sa judeci ortodoxia si popoarele ortodoxe?Esti un om eretic si sectant si atat.
In locul tau mi-as tine gura ca poporul nostru de-a lungul istoriei sale a rezistat ca natiune,desi permanent am avut cel putin 3 imperi mari,care, abia asteptau sa ne manance de vii si nu au reusit,credinta a pastrat intreg neamul romanesc si l-a intregit la momentul potrivit. Plecam la lupta cu sabia si crucea si asta a reusit sa ne uneasca si sa ne ajute sa ducem razboaiele pana la capat cu rele si bune si Dumnezeu a avut grija de noi,dar si ne-a mustrat cand am uitat de El vezi perioada comunista cum se instaleaza cand poporul roman s-a indepartat de credinta. Sa ne uitam in natiunile majoritar protestante ca SUA unde moralitatea a ajuns la un nivel periculos de jos,unde Dumnezeu este mentionat doar la ocazi speciale ca imormantari si botezuri.Unde Dumnezeu este ceva la trecut,o fabulatie sau o legenda.Uitate Rusia este popor majoritar ortodox si e printre cele mai mari puteri din lume pe toate planurile. Mai sus clar a prezentat fratele meu in credinta ca Iisus va sta langa Biserica Sa mereu de la inceput,pana la sfarsit. Cat de naiv si credul trebuie sa fi sa crezi ca Iisus Hristos a intemeiat Biserica si apoi a lasat-o in paragina si a uitat de ea timp de 1800 de ani cand s-a trezit fermiera asta din S.U.A tara tuturor ereziilor sa vada Adevarul.Atunci daca Biserica a pierdut drumul ce s-a intamplat cu crestini ei i-a uitat Dumnezeu pe toti i-a lasa asa timp de multe secole pe drumul gresit?Nu dragul meu Biserica Sa s-a pastrat de atunci si pana acum aceleasi invataturi aceeasi Biserica in care Hristos e viu si cap al ei. Hai sa fim seriosi insemna ca esti chiar mai naiv decat pari singurul dus in erroare esti tu,daca nici macar inselaciunea si minciuna asta no vezi apai poti sa te duci in continuare cu biserica ta sectanta,ca nici ratiunea nu mai functioaneaza la voi atat de intuecata va e mintea. Am mai zis pe cand America era abia descoperita noi aveam asezari monahale de sine statatoare cu traire in Hristos.Asa ca sectantilor lasati-ne ca argumentele voastre sunt ridicole si aberante,nici un copil de 5 ani nu ati putea convinge cu argumentele astea,doar cei foarte naivi si creduli ar putea crede ca aveti dreptatel!!!ORTODOXIE4EVER....afara cu sectanti,afara cu cei ce isi bat joc de Biserica Lui Hristos... Si inainte sa raspunzi sectante la mesajul asta ca vei raspunde(doar nu esti tu mai prejos orgoliu te obliga) desi nu vei avea adevarul de partea ta ca de obicei,gandestete de 2 ori pana sa mai judeci Ortodoxia ca ea mantuie oameni decand voi nici macr nu existati ca biserica sau ca persoane! Ce lasa minunile Biserici Noastre vrei sa-ti arat un articol despre ce crede un mare fizician nu ortodox sau altceva care a cercetat Lumina de la Ierusalim si nu are raspuns pentru ea e un mister...asa ca ciocu mic cand o sa faceti voi asta ,atunci sa vii la noi..... Singurul pericol pentru Biserica Lui Hristos sunteti voi sectanti care rupeti suflete din Trupul Lui Hristos nu-i nimic va veni si plata voastra! Last edited by pacatosul; 07.09.2009 at 21:04:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gata cu istoria? O lasam balta? Trecem la minuni. Si diavolul le poate face (pe cele gen spectacol). Sunt si minuni de la Dumnezeu: oameni pierduti (hoti, betivi, curvari, etc.), transformati in adevarate marturii vii ale puterii si milei lui Dumnezeu. Dumnezeu face minunea de a schimba omul si de a-l pregati pentru cer. In plus, vorbiti despre minunile ortodoxiei. Probabil ati uitat ca numai Dumnezeu poate face minuni adevarate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata minuni adevarate gabriel merisescu said, in Februarie 15th, 2008 at 15:23 Cand a venit la Iasi Sf.Nectarie, a fost la biserica ce-i poarta numele lumea de pe lume.Asa ca ne-am randuit la miruit.La 3.30 dimineata a ajuns o doamna foarte cocheta, dar plansa toata.Zicea ca nu se mai poate opri din plans,pentru ca Sf Nectarie ii salvase copilul dintr-un groaznic accident.Femeia era medic pe la Pascani,nu prea credincioasa.O bolnava din spital tot o batea la cap sa citeasca acatistul Sf Nectarie sa vada si ea cate minuni a facut.Exasperata de bolnava insistenta,d-na doctor a luat nervoasa carticica bolnavei si in putinul timp liber a citit acatistul.In timp ce ea citea la acatist, fiul ei s-a rasturnat cu masina.Un accident teribil; masina s-a facut zob-nu a mai avut ce scoate din ea, insa copilul…ce credeti?…Baiatul nu a avut nici o zgarietura, iar cand s-a trezit din soc,insa cateva minute bune a fost in stare de soc, vorbind cu cineva. Multumea intruna. Cui?…Dupa descrierea lui, unui batran imbracat in negru care a insistat sa transmita numele sau-NECTARIE,mamei sale.Comuniunea dintre lumea vazuta si cea nevazuta e foarte reala,insa noi trebuie sa dezlipim puchinii de pe ochii sufletului, pentru a intra in dialog cu cei care ne pot ajuta sa ne fie mai usor drumul spre mantuire, adica cu SFINTII.
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda
Postat pe data: 11 Februarie 2008 de admin in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina În Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul o maică s-a îmbolnăvit foarte grav. Avea doar 24 de ani și se numea Veronica. La început avea dureri de cap, apoi a început să o doară mâna dreaptă. Maicile au dus-o la un spital din Atena unde a stat patru luni și jumătate și, cu toate străduințele medicilor, nu s-a văzut nici o îmbunătățire. A fost adusă din nou la mănăstire, dar situația se înrăutățea pe zi ce trecea. A fost dusă din nou la spital, dar, după o perioadă, medicii au spus că nu mai au ce-i face, deoarece nu mai are mult de trăit și dacă vor, maicile pot să o ia la mănăstire. Îi paralizaseră picioarele, o mână, iar capul nu mai putea să-l ridice. Permanent avea crize, iar temperatura nu scădea sub 39°. Doctorii au zis că măduva picioarelor se topise, transformându-se într-un lichid. Maica stareță, împreună cu toate maicile, știind că nu mai are mult de trăit, s-au hotărât să o tundă în schima mare. Dar iată ce ne-a povestit chiar maica Veronica: „Era în Duminica Ortodoxiei, având o criză și dureri mari, am văzut-o pe fosta stareță a noastră care adormise întru Domnul. A venit la mine, m-a luat în brațe și m-a dus într-o biserică a Maicii Domnului din Patra. În biserică era o Doamnă preaslăvită. Stareța m-a lăsat într-un colț și s-a dus la acea Doamnă, pentru a vorbi cu ea. Am auzit și eu discuția lor. Stareța a întrebat-o: «Doamna mea, ce se va întâmpla cu acest copil și ce va fi cu crizele?». «Nu fi supărată, aceste crize nu o să le mai aibă». «Vai ce bucurie! a zis stareța. Dar febra și durerile de care suferă așa tare, ce va fi cu ele?». «Să facă puțină răbdare; nu vezi cât se întristează maicile pentru dânsa? Ia gândește-te, dacă o vom lua, cât se vor mâhni! Nu fi tristă; nu va păți nimic!». Și zicând acestea, a plecat fără să o mai văd. Apoi, fosta stareță s-a întors spre mine și a zis: «Copilul meu, să-i spui stareței să facă cât mai repede ceea ce s-a hotărât, deoarece va ajuta mult. Ai grijă să nu uiți ce ți-am spus». Era vorba despre tunderea în schima mare, dar eu nu știam, deoarece în ultimele zile suferisem atât de mult de pe urma durerilor, încât nu mai știam ce se întâmpla în jurul meu și nu mai recunoșteam pe nimeni. Durerile au continuat, iar doctorii au zis maicilor că duminică voi muri. Sâmbătă am avut dureri foarte mari, iar pe la patru după-amiază am rugat-o pe maica Euniki să-mi facă o injecție calmantă și, în curând, am adormit. Nu după mult timp am auzit bătaie în ușă, dar nu am răspuns. M-am gândit în sinea mea: «Oare maica Euniki nu le-a spus că sunt obosită și vreau să mă odihnesc? Oare cine să fie? m-am întrebat». Deodată se deschide ușa și văd intrând o Doamnă preaslăvită, un episcop și un bărbat înalt care era îmbrăcat cu o manta (astăzi nu se mai obișnuiește să se poarte așa ceva). Doamna, văzându-mi privirea mirată, mi-a zis: – Cred că te întrebi cine suntem și de unde venim la ora aceasta. Eu sunt de la Mănăstirea Malevi și de acolo vin, iar Preasfințitul este Sfântul Nectarie din Eghina, iar el este ucenicul cel iubit al Domnului nostru și locuiește aici, este ocrotitorul vostru. Între timp, s-a apropiat de mine și mi-a zis: – Eu am venit și duminică. Aveam de gând să vin peste câteva zile ca să te ajut, dar știind că mâine vei lua schima mare, m-am gândit să vin astăzi și să te ajut să te ridici, ca să poți să-ți începi rânduiala ta și să te pregătești. – Eu, Doamna mea, nu pot să stau pe picioarele mele, nu pot să mă mișc. Vin câte două-trei maici și nu pot să mă facă bine. Dar dumneavoastră cum o să mă ajutați? Cum pot să-mi fac rânduiala mea, dacă mă doare așa de tare? – Copilul meu, de multe ori când copilul are o durere, un necaz, inima mamei doare și mai mult. Pe mine m-au strigat atâția copii pentru tine și inima mea m-a durut. Chiar dacă Dumnezeu avea în planul Lui să te lase mulți ani la pat, eu m-am rugat Stăpânului Hristos să vin să te vindec astăzi, pentru că inima mea nu mai suporta. Oare nu crezi în puterea lui Dumnezeu? - Cred, i-am zis eu. - Cele cu neputință la oameni sunt cu putință la Dumnezeu, mi-a răspuns ea. - Atunci de ce, Doamna mea, nu m-ați făcut bine când ați venit cu câteva zile în urmă, după cum mi-ați spus? - Nu te-am făcut bine, a zis Doamna, pentru că lumea ar fi zis că criza prin care ai trecut te-a adus la sănătate când ți-ai revenit. De aceea am lăsat pe astăzi, ca să se slăvească mai mult numele lui Dumnezeu. În chilie aveam un dulăpior și pe el aveam diferite iconițe. Ducându-se, Doamna a luat o iconiță și venind lângă mine, a zis: - Uite! Ia această iconiță ca să înțelegi cine sunt! Era a Maicii Domnului de la Malevi. În continuare mi-a zis: – Veronico, acum ai să-mi aprinzi candela? Asta mi-a zis-o pentru că atunci când eram în spital, am văzut în somn că mă aflam pe un loc înalt și necunoscut. Era o bisericuță a Maicii Domnului. Am vrut să merg, dar nu am putut și atunci am zis: «Preasfânta mea, dacă nu mă faci bine, nu-ți voi mai aprinde candela». Pentru aceasta mi-a zis cele de mai sus. Atunci eu, ca și cum mi-aș fi revenit, am strigat: – Preasfânta mea, tu ești? Zicând aceasta, s-a întors zâmbind, și apoi a dispărut. În momentul acela revenindu-mi, nu-mi dădeam seama dacă am dormit sau nu, dar am văzut în mâinile mele iconița Maicii Domnului de la Malevi. Această iconiță mi-o adusese un arhimandrit, pe când eram bolnavă în spital. După ce mi-am revenit, m-am ridicat în picioare, iar în clipa aceea trecea prin dreptul geamului meu maica Nectaria. Am strigat-o să vină înăuntru. În clipa aceea, am sărit în picioare și am îmbrățișat-o, înțelegând că s-a făcut o minune cu mine. Atunci maica Nectaria s-a dus să vestească și maicilor minunea, dar nu era de găsit niciuna, căci erau toate la Vecernie. În cele din urmă s-a dus în biserică și a strigat: «Maicilor, veniți! S-a făcut o minune cu maica Veronica! Este complet sănătoasă!». Când au venit să mă vadă, eu stăteam în ușă, iar ele au început să plângă și se pierdeau de emoție. M-am dus în biserică și am stat la Vecernie, iar când am ieșit, au tras clopotele ca să-i mulțumim Maicii Domnului. Au fost anunțate rudele și toți cunoscuții. Apoi s-a făcut Acatistul Maicii Domnului și alte slujbe de mulțumire. În ziua următoare am fost tunsă în schima mare, primind numele de Magdalena”. După câteva zile a mers toată obștea de la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, împreună cu maica Magdalena, la Mănăstirea Malevi, ca să mulțumească Maicii Domnului pentru minunea făcută. Material preluat de pe http://www.ortodoxradio.ro/ortodox/2...e-de-la-malevi
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, mai mult ii multumesc lui Dumnezeu pentru minunea pe care a facut-o dupa aceea. M-a scos din mocirla in care traiam si mi-a daruit o noua viata. Eram un betiv (cand m-a lovit trenul eram bine ametit), un risipitor si aveam o viata dezordonata, care nu ma ducea catre un viitor bun. Mentionez ca acesta minune a schimbarii nu s-a facut cand eram ortodox. Am in jurul meu frati si surori de credinta, care au fost in aceeasi situatie ca si mine. Oameni ratati si pierduti (fara sanse la mantuire), dar salvati de Dumnezeu. Astfel de exemple de minuni va rog sa-mi dati. Sunt minuni care duc catre mantuire (scopul suprem). |
|
||||
|
||||
![]()
Pt.Condor:
Cat ai fost ortodox, te-a interesat de Dumnezeu?Ai vrut sa auzi de El? Prin faptul ca ai scapat cu viata din acel accident, ti s-a mai dat o sansa, nu ai putut sa vezi nimic? Nu ai vazut ca Dumnezeu vroia sa te lasi de baut? Daca erai ortodox, nu treceai la alta confesune, si nici nu consumai alcool
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesat de spiritualitate, am inceput sa caut adevarul. M-au impresionat placut scrierile orientale si cele ale unui filozof indian. Dar, tot simteam un gol in suflet. Pana am ajuns sa cunosc Cuvantul lui Dumnezeu. De atunci viata mea s-a schimbat si a capatat sens. |
|
||||
|
||||
![]()
Tainele Sfinte ale BISERICI ORTODOXE nu se descopera deodata,nu poti fiind pacatos rau sa mergi la biserica si sa afli toate raspunsurile si sa gasesti calea.Este un lucru care ia timp,in primul rand incepe cu spovedania,impartasania daca nu e canon,rugaciune,mers regulat la biserica,fapte bune,milostenie,smerenie,umilinta,post si usor cu timpul si cu indreptarea ta vei gasi Adevarul,Calea si Credinta.Sufletul ti se va lumina de bucuria tainelor lui Hristos.
Stiu din proprie experienta desi sunt doar inca un copil pot spune ca la inceput cand mergi la biserica duminical ti se pare plictisitor,mai greu,mai anevoios,insa cu timpul si cu cresterea spirtuala devine o bucurie mersul la biserica care iti deschide ochii minti si iti bucura duhul. Trebuie sa ai rabdare nu poti cand te intorci de la pacate sa si primesti Harul e multa munca si diavolul va face multe artifici si multe greutati iti va scoate in cale sa nu ajungi acolo trebuie sa tragi din greu,insa merita. Multe Taine are Biserica Ortodox,insa nu toti pot sa le inteleaga si sa le simta.Dumnezeu ti-a dat o a doua sansa ai devenit mai bun din cate vad,te-ai lasat de pacate,insa ai ales drumul foarte prost cultul tau oricat de bun ai fi tu nu poate sa-ti asigure mantuirea oricat ai vrea.Degeaba spui ca Iisus Hristos te-a mantuit,El a dat putere Biserici Sale a carui cap e sa indrepte si sa ierte pacatele credinciosilor si aceasta e Biserica Ortodoxa. Imi pare rau sincer de tine ca nu stii la ce ai intors spatele,stiu ca mai sunt unii oameni in Biserica care nu preau au chemare,insa sunt unii care doar stand langa ei iti ofera bucurie sufleteasca si ei te pot indruma si indrepta corect. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|