Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2009, 21:07:10
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Sper ca nu va suparati ca sunt in engleza, dar nu am o biblie in romana pe unde sunt acum. Ma rog, am o biblie, dar nu intr-o limba pe care sa o inteleg.

Daniel 4:7-8, "I saw a tree of great height at the center of the world. It was large and strong, with its top touching the heavens, and it could be seen from the ends of the earth."

E evident ca daca Pamantul e sferic, un copac, indiferent cat de inalt, nu poate fi vazut de oriunde de pe Pamant.

(Isaiah 40:22)"There is One who is dwelling above the circle of the earth."

Circle, nu sphere.

Matthew 4:8, "The devil took him (Jesus) to a very high mountain and displayed before him all the kingdoms of the world in their magnificence...."

Singurul mod de a vedea "all the kingdoms of the world" era daca "the world" era plat.

Mai toata lumea in Evul Mediu, in Europa, credea ca Pamantul e plat. Sa va mai aduc aminte de ideea de geocentrism, preluata tot din biblie, si pentru care Bruno a fost ars pe rug? Iar Galileo a scapat la mustata?

Daca chestiile astea nu sunt in biblie, de unde vine prigoana bisericii catolice asupra celor care sustineau aceste teorii, si de ce erau catalogate drept erezii?

Biserica a acceptat ca a gresit in aceste privinte, dar doar in momentul in care dovezile contra dogmei erau covarsitoare.

Scuza cu "interpretarea gresita a bibliei" a aparut cand dovezile au aratat clar ca ce era in biblie era eronat.

O sa ziceti ca asta e biserica catolica, dar ma indoiesc ca BO ar fi fost de acord cu Galileo, daca era in locul BC. Imi aduc aminte de purtatorul de cuvant al Patriarhiei care a declarat acum vreo luna la TV ca Pamantul are 6000 de ani vechime.
Da, pamantul are o varsta de circa 7500 de ani. Si da, geocentrismul este ADEVARUL!

http://www.studiidecaz.ro/index.php?...f4bffcd756beb0
Vechi 13.09.2009, 21:12:43
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Da, pamantul are o varsta de circa 7500 de ani. Si da, geocentrismul este ADEVARUL!

http://www.studiidecaz.ro/index.php?...f4bffcd756beb0
Imi cer scuze, nu mi-am dat seama pana acum cat de grav e cazul tau. Promit sa nu te mai deranjez.

iti sugerez sa nu calci vreodata pe la vreun medic, vei auzi cuvinte diavolesti, caci nu se regasesc in biblie. Microbi, germeni, antibiotice. E de rau, iti spun eu.

O intrebare pentru ceilalti ortodocsi de pe forum: cati dintre voi va simtiti reprezentati de antoni0 si retorica lui?

Un citat din articolul pe care l-a dat antoni0 drept referinta:

Citat:
Așa stând lucrurile, ne întrebăm, în calitate de teologi ortodocși ce îi cinstesc așa cum se cuvine pe cei mai mari dascăli ai Ortodoxiei: pe cine trebuie noi să credem în cosmologie, pe aceștia, sau pe droaia de „savanți” ca Copernic, Bruno, Galilei, Kepler, Newton, Einstein, etc. ce cugetă și ne învață cu totul potrivnic Scripturii și tuturor Părinților, exact pe temeiul filosofiei, științei și minții omenești a lumii căzute sub prințul întunericului?
Savanti in ghilimele. Auzi, poza aia cu Pamantul, albastru si sferic, e facatura, nu?

Last edited by konijiro; 13.09.2009 at 21:24:53.
Vechi 13.09.2009, 21:40:36
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi cer scuze, nu mi-am dat seama pana acum cat de grav e cazul tau. Promit sa nu te mai deranjez.

iti sugerez sa nu calci vreodata pe la vreun medic, vei auzi cuvinte diavolesti, caci nu se regasesc in biblie. Microbi, germeni, antibiotice. E de rau, iti spun eu.
Microbi, germeni si antibiotice fac parte tot din creatia Dumnezeiasca. Noi oamenii ce am facut? Le-am descoperit si atat! Si la fel cu antibioticile, etc!

Da, Dumnezeu lucreaza prin preoti dar lucreaza si prin doctori!

Citat:
O intrebare pentru ceilalti ortodocsi de pe forum: cati dintre voi va simtiti reprezentati de antoni0 si retorica lui?

Un citat din articolul pe care l-a dat antoni0 drept referinta:

Savanti in ghilimele. Auzi, poza aia cu Pamantul, albastru si sferic, e facatura, nu?

Ala care se misca, undeva in Univers, ... da!

Last edited by Antoni0; 13.09.2009 at 23:23:27.
Vechi 13.09.2009, 22:10:57
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Auzi, poza aia cu Pamantul, albastru si sferic, e facatura, nu?
Asa se pare. Citeste aici si aici si incearca sa dai o alta explicatie.

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 13.09.2009 at 22:15:34.
Vechi 13.09.2009, 22:21:37
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Asa se pare. Citeste aici si aici si incearca sa dai o alta explicatie.
Am citit. Este Pamantul plat? Raspunde la asta, te rog. Eu am adus in discutie cata dreptate are biblia in legatura cu asta, nu stiinta.

Stiinta nu are o problema in a spune "oops" si a lua-o de la capat, daca dovezile merg impotriva rezultatului initial.

Last edited by konijiro; 13.09.2009 at 22:24:05.
Vechi 14.09.2009, 00:30:42
Makavelli Makavelli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.05.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Makavelli
Smile

Stau si ma uimesc citind unele posturi, inca e greu de crezut ca mai pot exista oameni asa indoctrinati ca thanatos.
Vechi 14.09.2009, 00:41:59
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Makavelli Vezi mesajul
Stau si ma uimesc citind unele posturi, inca e greu de crezut ca mai pot exista oameni asa indoctrinati ca thanatos.
A nu accepta toate teoriile, bineinteles rationale si obiective, pline de dovezi "palpabile", "stiintifice" (asa le numesc ei), nu inseamna indoctrinare!

Inseamna atitudine si responsabilitate!

Ceva drag ateilor:

Galileo a ramas fidel adevarului, adica geocentrismului:

http://www.creationism.info.ro/blog1...ocentrism-.htm
Vechi 14.09.2009, 01:04:02
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Poftim aici, un interviu cu Hawkins unde zice:

Reporterul: Si NT (ce parere aveti despre el)?

Dawkins: E o modificare (a Bibliei) care a ajuns pana la noi datorita inventarii Crestinismului din partea Sfantului Pavel.

Reporterl: Si miracolele sunt absurditati nu?

Dawkins: Cu siguranta!

Reporterl: Si Invierea?

Dawkins: Cu siguranta!

http://www.youtube.com/watch?v=wKycQ...eature=related

Vezi mai konjiro, topcat ce face ateismul! Ne desparte de Dumnezeu si ne rataceste! Si ratacesti o viata intreaga si poate nu mai ai norocul sa te intorci si mori! Si atunci, la Judecata, vezi cum acei 50-60-70 de ani au fost aruncati. Si pentru ce? Pentru o minciuna!
Vechi 15.09.2009, 04:33:14
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Am citit. Este Pamantul plat? Raspunde la asta, te rog. Eu am adus in discutie cata dreptate are biblia in legatura cu asta, nu stiinta.

Stiinta nu are o problema in a spune "oops" si a lua-o de la capat, daca dovezile merg impotriva rezultatului initial.
De ce te grabesti? Hai sa lamurim mai inainte lucrurile marunte. "Blue Marble", dupa cum sustine NASA este o poza luata de Apollo 17 in drum spre Luna si care nu seamna deloc cu bolovanul iregulat (geoidul) care rezulta in urma masuratorilor facute pentru a determina intensitatea cimpului gravitational la nivelul intregului Pamint. Dupa cum vezi, nu eu spun, ci chiar rezultatele stiintifice indica ca poza in cauza este o facatura grosolana. Si "stiinta" in acest caz nu are cum sa greseasca pentru ca a masura forta gravitationala intr-un anumit punct implica mult mai putina stiinta decit aceea de care ai nevoie pentru a trimite un echipaj uman pe Luna. Mai mult, doua agentii militare si spatiale, dupa cum am aratat folosesc geoidul fara noima in calculele lor si nicidecum sfera sau elipsoidul la care trimite NASA prin lucrarile sale de arta.
Vechi 15.09.2009, 08:50:50
camidece
Guest

Implicit articol despre omul fara Dumnezeu, vandut Satanei

7. Supraomul

Începând cu sec. XX știința este chemată să rezolve toate problemele omului, este un element determinant al viitorului omului. Entuziasmat și mândru de propriile descoperiri științifice, care-i conferă o anumită putere, astăzi omul/supraomul nu vrea să fie doar un înlocuitor al lui Dumnezeu, ci chiar dumnezeu, pregătind astfel venirea lui antihrist. Omul de azi nu vrea să fie stăpân pe pământ în virtutea binecuvântării dumnezeiești („Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul”), ci vrea să fie stăpân prin propriile forțe. Și-a creat organizații multinaționale și suprastatale, organizații militare și polițienești (Interpol, FBI, CIA, NSA, NATO) și organizații științifice militare (MAJI, Jason Group, asociații ale savanților). Există și un „Comitet al celor 300”, un grup de elite ce vor să creeze un guvern mondial unic și o biserică (religie) unificată, unică. Acești 300 se cred egali ca putere cu zeii legendari ai Olimpului și de aceea se autointitulează „Olimpienii”. Iată, nașterea din nou a antichității, începută în perioada Renașterii, ajunge acum la apogeu prin întruparea zeilor antici (!), a îngerilor alungați din cer. Ei pregătesc apariția stăpânului lor, (golemul) antihrist. Spre deosebire de antichitate însă, când spiritul era materializat, începând cu Renașterea și până la a doua venire a Domnului, materia/natura/omul se spiritualizează, adică se fetișizează.

Pentru a putea stăpâni masele, ele trebuie manipulate de acești zei, de acești „supraoameni”. Dacă iluminismul a înlocuit cultul cu cultura, globalismul (noua ordine mondială) face un pas „înainte” înlocuind cultura cu civilizația și aducând „drepturile omului fără Dumnezeu”. Aceste drepturi nu înseamnă altceva decât manipularea maselor prin îndobitocire. Fără cultură spirituală omul e sclavul tuturor patimilor („trupul e o buna slugă, dar un rău stăpân”) și doar conștiința îl mai scoate din nepăsare, nu nevoia de mântuire.

Iar pentru un control total al maselor societatea industrială e înlocuită de societatea informațională. Peste puțin timp, punerea pe mână și pe frunte a peceții sau semnului Fiarei (numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei: 666 = număr de om/supraom, antihrist) va fi doar o chestiune de știință/tehnică, aceasta deoarece acest semn/număr se presupune că se va materializa într-un cip (probabil un cip biologic bazat pe ADN-ul lui antihrist).

Tot pentru un control total al maselor știința este măsluită după cum vor „supraoamenii”. Evoluționismul e predat în școli deși s-a demonstrat că e eronat (creaționismul este însă interzis în școli). Malthusanismul (teoria creșterii populației în progresie geometrică și a creșterii mijloacelor de existentă doar în progresie aritmetică) și eugenia (teoria ameliorării patrimoniului genetic al comunităților - igiena rasială - prin sterilizare, contraceptive /anticoncepționale, avort, război, genocid si prin eliminarea factorilor mutageni din mediul înconjurător) sunt întotdeauna luate în calcul de mai marii zilei atunci când iau hotărâri importante privind viitorul.

Apoi, știința este confiscată, orice mare descoperire fiind imediat ascunsă în marile laboratoare militare.

Și, în sfârșit, știința este ideologizată. Comunismul a interpretat și direcționat rezultatele științei în favoarea materialismului. Azi, „tehnoglobalismul consideră că activitățile financiare și industriale, revoluția tehnologică contemporană trebuie să fie orientate spre transpunerea în viață a proiectului unei singure societăți globale” (Ovidiu Hurduzeu). Rezultatele științei sunt interpretate în favoarea New Age și a globalismului noii ordini mondiale, ideologii în care Dumnezeu există, dar nu ca Persoană. În New Age „Dumnezeu, omul și cosmosul” sunt o singură realitate (creația și Creatorul se confundă formând Universul / Ființa), iar omul (fiind și dumnezeu în același timp) se automântuiește, este supraom. O aplicație a ideologiei globaliste este și teoria bootstrap (de inspirație holistă) din fizica cuantică. Conform acesteia, nu există un tip privilegiat de particule (democrație la nivel cuantic, globalism cuantic), ci toate particulele constituie integritatea și unitatea Universului / Ființei. Această Ființă nu poate fi însă o entitate individuală, o Persoană (nu poate fi deci Dumnezeu adevărat). Și implicit, acea „particulă a lui Dumnezeu” pe care speră să o descopere savanții de la CERN (Geneva), nu este altceva, din perspectiva holistă, decât o particulă ca toate celelalte (democrație nucleară), dar care exprimă mai bine întregul și unitatea Universului / Ființei. Aceste particule (foarte instabile, cu o durată de viață inimaginabil de mică) au un câmp răspândit peste tot în spațiu și care dă masă tuturor celorlalte particule (care astfel devin materie), petrecându-se ceva asemenea Genezei, o Geneză fără Dumnezeu (căci s-ar crea materie din nimic, nici măcar din iubire!).

continuare in postarea urmareata.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30