Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2009, 20:53:45
topcat
Guest

Implicit

Toate le stii tu
Vechi 11.09.2009, 21:37:20
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Toate le stii tu
Numai Dumnezeu le stie pe toate. Si aici, greseste ateismul si evolutionismul. Si ce e mai grav, e ca in scoli, nu se preda creationismul. Evolutionismul insa, e obligatoriu!
Vechi 11.09.2009, 22:09:07
topcat
Guest

Implicit

Foarte grav, intr-adevar
Dar sa fim optimisti: ignorantii razbesc pina la urma
Vechi 12.09.2009, 00:57:08
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Foarte grav, intr-adevar
Dar sa fim optimisti: ignorantii razbesc pina la urma
Care a fost ultima carte crestina citita de tine?
Sau si mai putin... macar rasfoita? Sau poate vreun articol?
Vechi 12.09.2009, 09:47:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Care a fost ultima carte crestina citita de tine?
Sau si mai putin... macar rasfoita? Sau poate vreun articol?
Ti s-a parut cumva ca nu sint informat in acest domeniu?
Vechi 12.09.2009, 12:12:28
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Implicit

Citat:
Ti s-a parut cumva ca nu sint informat in acest domeniu?
Fara suparare, da.
Oricum, nu mi-ai raspuns la intrebare.
Vechi 12.09.2009, 17:45:42
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Implicit Ioan cap. 14 versetele 1 - 12

Doamne-ajuta!

Dragii mei, va vorbesc ca unul care am fost foarte multi ani ateu 100% si care acum sunt deplin convins ca Adevarul este cuprins in modelul Hristic. Daca este o deosebire intre noi, probabil ca, ea se refera la faptul ca eu am cunoscut starea de negare a lui Dumnezeu, iar fratiile voastre, inca nu, pe cea de ucenic in ale crestinismului.

Daca ne-am propune sa discutam despre Platon atunci conditia minimala a unui dialog pe aceasta tema ar fi sa fii citit atat eu cat si fratiile voastre opera acestuia.

Cu riscul de a ma repeta, va spun ca si eu am purtat nenumarate discutii in contradictoriu cu cei care spuneau ca exista Dumnezeu, si acestea le-as fi continuat poate si azi, daca, intr-o zi, nu as fi fost dispus sa citesc si eu Vechiul si Noul Testament. Aceasta se intampla cu peste 20 de ani in urma. Au urmat alti ani in care am pendulat intre "exista", "nu exista", "exista, dar nu e chiar asa...", "ceva exista..." etc. Retineti ca am avut langa mine modele exceptionale de crestini dar, degeaba. De ce nu am ajuns la convingerile de azi mai repede? De ce nu puteti fratiile voastre sa va apropiati de Dumnezeu? Cititi cu atentie versetele de mai jos si o sa gasiti raspuns la masura la care sunteti:
1. Să nu se tulbure inima voastră; credeți în Dumnezeu, credeți și în Mine.
2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu.
4. Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea.
5. Toma i-a zis: Doamne, nu știm unde Te duci; și cum putem ști calea?
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
7. Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut.
8. Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl și ne este de ajuns.
9. Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl?
10. Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui.
11. Credeți Mie că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl întru Mine, iar de nu, credeți-Mă pentru lucrările acestea.
12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
13. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
14. Dacă veți cere ceva în numele Meu, Eu voi face.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 13.09.2009, 08:20:19
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Da, chiar si raspunsurile...
Apropo, mi-ai spus cumva ce inseamna pentru tine spiritual? Si, mai precis, cautari spirituale?
:)
Draga Topcat,ce inseamna pentru mine este mult prea putin relevant, sunt lucruri care apartin propriilor mele conceptii si perceptii care probabil ar trebui sa ramana asa.
Pot sa iti spun ce consider eu ca ar fi primii pasi in aceasta cautare: sa indraznesti sa crezi in ceea ce este dincolo de material si sa amutesti putin vocea rationalului,pentru a o auzi pe cea a sufletului.Cele mai importante raspunsuri le vei gasi chiar in tine.
Vechi 13.09.2009, 18:09:08
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Draga Topcat,ce inseamna pentru mine este mult prea putin relevant, sunt lucruri care apartin propriilor mele conceptii si perceptii care probabil ar trebui sa ramana asa.
Pana nu definim exact termenii pe care ii folosim, putem sa scriem aici inca 150 de pagini de topic si nu vom reusi nici macar sa comunicam.

Vorbesti despre "spiritual" de cel putin 3 pagini, si de acceptarea "spiritualului" in viata noastra. Tocmai aici e problema, este un termen foarte general, care acopera mai tot de la crestinism pana la MISA, si de la budism la hinduism.

Sunt perfect de acord ca ideea de spiritualitate e una obiectiva, privata si destul de generala. Insa am impresia ca folosesti acelasi mod de definitie generala si unor concepte gen "stiinta". Altfel nu pot sa imi imaginez cum am ajuns sa discutam despre Emoto ca "om de stiinta", si despre descoperirea sa ca "stiintifica".

Ceea ce incerc sa spun este ca daca in planul spiritualitatii e un fel de "anything goes", bazat pe ceea ce simtim, nu acelasi lucru se poate spune despre o abordare rationala a lucrurilor, sau despre stiinta.

Daca oamenii ar intelege exact ce e stiinta, nu am mai auzi prostii gen "creationism stiintific".

Apropo de o abordare rationala. Sunt un om rational in viata de zi cu zi, si iau hotararile (de la cele putin importante pana la cele vitale) bazandu-ma pe ratiune si logica. De ce ar trebui sa dau "switch off" ratiunii pentru a-l percepe pe dumnezeu?
Daca dumnezeu exista, si e prezent pe peste tot, de ce trebuie sa "inchid ochii" la diverse inadvertente aduse de religie si biblie pentru a-l putea descoperi? De ce as aborda viata de zi cu zi intr-un fel, iar tot ce tine de religie si dumnezeu in alt fel?
E o intrebare serioasa, la care ma gandesc de ceva vreme. De ce dumnezeu si existenta lui nu devin evidente, decat daca incetam sa gandim rational si critic?
Vechi 13.09.2009, 18:20:44
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Daca dumnezeu exista, si e prezent pe peste tot, de ce trebuie sa "inchid ochii" la diverse inadvertente aduse de religie si biblie pentru a-l putea descoperi? De ce as aborda viata de zi cu zi intr-un fel, iar tot ce tine de religie si dumnezeu in alt fel?
E o intrebare serioasa, la care ma gandesc de ceva vreme. De ce dumnezeu si existenta lui nu devin evidente, decat daca incetam sa gandim rational si critic?

Daca? Nu exista acel "daca". Dumnezeu exista, si noi suntem creatia sa!

Eu ma uit rational in jurul meu, si observ creatia lui Dumnezeu. Vad copacul, vad floricica! Si ma minunez!

Si cand ma uit la monitor, la unitatea centrala, tot ma minunez. Pentru ca vad, ca am fost facuti dupa chipul lui Dumnezeu. Avem creativitatea aia care maimutele si celelalte animale n'au!

Dar daca tineti ochii inchisi in continuare dragi atei si agnostici, nu puteti vedea nimic!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30