Citat:
În prealabil postat de Fani71
Exista si sfinti care s-au sfintit (adica, s-au unit cu Dumnezeu) altfel decat prin asceza extrema (in sensul de renuntare la placere, cum o intelegi aici, daca nu ma insel): martirii, si oameni casatoriti, de exemplu.
Placerea in sine NU este negativa.
Vezi, Zaharia, ca exista si afirmatii de acest gen, de asta era Anna exasperata. Chiar daca forumul nu este carturar, el reflecta si 'opinia publica' crestina.
|
As zice chiar ca este un fel de ,,Ragnetul Carpatilor" acest topic, cu amendamentul ca a depasit Carpatii... Sper sa nu fi inteles gresit afirmatiile tale dar mai adaug : desi am fost ,,bruscat" cu tot felul de apostrofari reiau ideea si precizez ca eu nu consider familia si relatiile intime din cadrul ei ca fiind proscrise, nu consider corpul ca fiind murdar ,,ab ovo",nu consider placerea ca fiind vinovata ,,ab initio",si in general lucrurile recomandate ,ingaduite si binecuvintate de Hristos,cele precizate prin adaugare de sf. apostoli si parinti,cele ingaduite si normate de sf. canoane,toate acestea in forma, sensul si folosul precizat de toti acestia !
Am zis ... si am subscris !
Iar voi sa fiti iubiti si cu pace launtrica !