Citat:
În prealabil postat de topcat
La inceput a fost porunca adulterului, nu e nimic neclar in asta.
La inceput prostitutia, la fel ca sclavia, la fel ca bautul in exces, ca violatul fecioarelor prizoniere, erau lucruri normale. In cel mai rau caz era incriminata prostitutia de cult ( http://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_prostitution).
Sint de acord ca prostitutia duce la desfriu, insa alcoolul e de mii de ori mai prezent si mai periculos. De ce nu interzicem alcoolul? Cumva numai pentru ca vinul reprezinta singele cuiva?
|
Adu-mi dovezi ca alcoolul e mult mai periculos decat prostitutia! daca ziceai de tutun (impotriva caruia sunt cu indarjita desavarsire), poate nu as fi zis nimic. gandeste-te numai cati alcoolici cunosti / vezi in jur, la TV tu (nu oameni care consuma ocazional si in limite moderate) si cati / cate desfranate? Asta cu prostitutia sacra nu e in sfera crestina... Stiu ca in trecut asa era, si ca sclavia si tot ce ai enumerat erau lucruri normale, si nu ma surprinde nimic... toate vechi si noua toate, pentru ca si acum e la fel, ne-am intors inapoi, in timp. Este normal pentru societate ca unii sa traiasca necununati, de proba... o sa se ajunga ca si prostitutia sa fie ceva normal, si drogurile... Dar asta nu inseamna catusi de putini ca nu este pacat doar pentru ca societatea accepta /tolereaza / incurajeaza asa ceva. Si in trecut era acelasi pacat, cu atat mai mult astazi, cand, intre timp, a venit pe pamant Mântuitorul si avem Evangheliile. Sunt fabulatii asocierea alcoolismului cu sangele lui Hristos, mai ales ca alcoolicii nu prefera vin, cat prefera tarie, bere, tuica, scotch... Lumea nu prea se imbata cu vin; aici nu prea ai nimerit, Topcat :P. dar iti multumesc ca ma tii in priza!:)