![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Duminica, parintele zicea ceva de genul:
"De atata timp nu v'am spus niciodata sa va imbracati cuviincios, femeile sa isi acopere capul. De atatia ani am asteptat sa intelegeti acestea, caci bine le stiti si le auziti adesea. Si tot degeaba. Iar zilele trecute, vad cum o "credincioasa" de'a noastra se casatoreste cu un musulman. In mai putin de o zi o vad infofolita bine, nu doar acoperita. Cum e posibil oare ca pentru un musulman, o crestina sa se infofoleasca peste fire, iar pentru Hristos nici macar un batic simplu sa nu isi poata pune pe cap?! Cu multa durere vad acestea, iar femeile noastre tot nu pricep." Dureroase, aproape umilitoare ne sunt aceste lectii. Dar nu avem ochi de vazut, nici inima de simtit. Suntem aproape morti.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hm, bravo tie frate pt. postare ! |
|
|||
|
|||
![]()
@sophia
Categoric este ca o femeie imbracata 'provocator' poate devini si chiar devine o ispita pentru barbat. Este de ajuns sa o pofteasca in inima sa si a savarsit adulter. Am zis ca poate deveni o ispita deoarece poate sa nu devina in cazul in care barbatul se pazeste. Unde este iubirea de semeni a acelei femei care devine in mod voluntar o ispita pentru altii prin modul de a se imbraca? Plus ca un pacat savarsit in biserica este de 10 ori mai grav decat daca e savarsit pe camp. Mie mi se pare din mesajul tau ca esti revoltata de faptul ca sunt asa multe reguli pentru femei si mai putine pentru barbati. Sa ma ierti daca gresesc. Dumnezeu a facut regulile pentru a ne proteja, si pe femei si pe barbati. Ispitele nu vin de la hormoni iar referitor la ce ar trebui sa faca femeia pentru a se pazi de ispite si a nu se tulbura, sa se roage(la fel trebuie sa faca si barbatii): "Doamne Iisuse Hristoase,Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa." O femeie cand se duce la spovedit trebuie sa se uite in ochii preotului, cat sunt de albastri? Sau sa isi marturiseasca pacatele si sa planga pentru ele?? Ochii preotului sunt problema sau faptul ca 'o s-o mance focul'? Normal ca pacatele si pocainta sunt importante. La urma urmei ispitele sunt ceva obsnuit de care ne ciocnim in fiecare secunda. Rau este daca si cadem in ele. Dumnezeu sa ne dea intelepciune! |
|
||||
|
||||
![]()
Parerea mea este ca vina, sau pacatul, dpdv al crestinului ortodox ar fi a amandoura. Si a celui care ispiteste si a celui care se lasa ispitit. A celui/ celei care ispiteste pt. ca nu are grija sa nu sminteasca pe cei din jur, sa nu provoace la pacat si a celui/ celei care se lasa ispitit pt. ca nu se apara, nu se pazeste de ispite...ispitele trebuie sa vina, dar vai de cei/cele prin care vin la fel ca si cei/ cele care ispitesc, smintesc!
Mi nu mi se pare a fi o problema a barbatilor mai mult, sau a femeilor ci a crestinului care trebuie sa cunoasca decenta, masura, bunul simt in orice imprejurare mai ales in biserica! Arme avem slava Domnului destule, rugaciunea ar fi cea mai puternica, paza mintii a ochilor de ce nu ..in general oamenii vad ceea ce-si doresc, ceea ce le lipseste mai ales! Atentie la ceea ce ne dorim, la ceea ce vedem mai exact "cum" vedem putem vedea pers. "provocatoare" si care sa nu ne ispiteasca...pt. ca nu ne-am "lasat" ispititi. Sa nu ne indreptatim ca suntem barbati sau femei, suntem crestini mai ales, urmam un drum si nu exista indreptatire pt. a cadea in ispita...nici pt. a da vina pe altii.D-zeu nu cred ca va avea reguli mai stricte in a le judeca pe femei mai mult decat pe barbati.Pt toti va fi la fel de drept....nu va acorda circumstante atenuante barbatilor datorita naturii lor instinctuale!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 19:45:03 |
Ispitele postului | heaven | Postul | 17 | 11.03.2011 10:46:50 |
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 22:43:21 |
Ispitele dupa spovedanie | Elena78 | Pocainta | 8 | 29.10.2009 17:40:59 |
|