![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]()
Acesta e ultimul meu post, ignoranta crasa a unor oameni spalati pe creier ma depaseste. Cum am spus si in postul anterior, acest topic nu e o dezbatere, e o cearta in toata regula, e o pierdere de vreme, si asta pentru ca cele 2 tabere pun pe cantar lucruri care nu se pot compara. Una e ziua de odihna evreiasca, conform Bibliei, si alta e ziua de sarbatoare a invierii Domnului, zi de bucurie pentru orice crestin, transmisa de la invierea Domnului pana in zilele noastre prin Sfanta Traditie. Nu au nimic comun.
@tricesimusquintus O spui tu insuti: "Numele de creștin provine de la Christos." Crestin e un nume ce desemneaza un om care e adept al crestinismului, crestinismul in sine, reprezentand invataturile lui Iisus. Recunosc ca ai o dreptate anume cand spui ca Iisus a fost crestin, insa aceasta afirmatie e cam trasa de par. Tu stii ce inseamna "Hristos", sau "Mesia"? Inseamna "unsul lui Dumnezeu pe pamant". Iisus a fost Mesia. Daca spui ca Iisus a fost primul crestin, restul imitandu-l si incercand sa fie si ei ca Hristos, atunci toti is unsii lui Dumnezeu pe pamant? Si cand spui ca Iisus e crestin, tu il consideri pe Iisus numai un om. Sa nu uitam ca Iisus e Dumnezeu, si pe Dumnezeu nu poti sa il cataloghezi. Iisus nu e crestin; Iisus e Iisus, Dumnezeul crestinilor. Citat:
Iar in cat priveste fragmentul: 54 "Și ziua aceea era vineri, și se lumina spre sâmbătă. 55 Și urmându-I femeile, care veniseră cu El din Galileea, au privit mormântul și cum a fost pus trupul Lui. 56 Și, întorcându-se, au pregătit miresme și miruri; iar sâmbătă s-au odihnit, după Lege. 1 Iar în prima zi după sâmbătă, foarte de dimineață, au venit ele la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră." (Luca 23-24) eu nu pot sa inteleg de unde ai tras concluzia, te citez: Citat:
Citat:
Inca cateva precizari. Ai spus ceva de Maica Domnului, iarasi e o afirmatie trasa de par ca aceea ca "Iisus e crestin". Intr-adevar, noi o cinstim, ne bucuram, insa nu ne inchinam la ea. E o diferenta majora intre a ruga la cineva sa te ajute si intre a te ruga la cineva sa mijloceasca la Iisus ca sa te ajute, pentru ca cel in cauza e mai aproape de Iisus fata de tine. Pentru ca nu ne inchinam la ea, in mod sigur nu o cinstim in ziua de sambata, pentru ca ea a tinut "dupa lege", si nu dupa Hristos, ziua de sambata chiar inaintea invierii Sale. Iar daca mai vrei sa iti sustii un punct de vedere, ce te rog eu e sa nu mai vii cu traduceri "mai corecte" din limba ebraica. Mie nu imi place modul acesta de dezbate, de a traduce ceea ce nu iti convine. Pentru ca daca eu iau Biblia, si o traduc eu din ebraica asa cum vreau eu, o sa rezulte nu Biblia, ca o carte oarecare. Si pot sa fac asta pentru ca si tu tocmai ai facut-o. Foloseste Biblia romana, a fost tradusa de oameni cu mare har, Dumnezeu ne-a ajutat sa avem o Biblie in limba romana. Citat:
Citat:
2. Au stabilit-o de vreo 5-6-7 ori. 3. Da, am facut, scuze. Pentru noi e Armaghedon, pentru voi e a doua venire. Oricum, e acelasi lucru. Ati stabilit o data de mai multe ori, dinainte careia o multime de oameni si-au vandut si dat de pomana proprietatile la biserica voastra. Dezinformat nu cred ca sunt, odata ce eu am citit cartile voastre (unele).
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|