Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2009, 10:41:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Imi pare rau, dar trebuie sa va readuc aminte ca eu nu il caut pe Dzeu. Multumesc pentru bunavointa voastra, sinteti foarte buni, dar nu asta e scopul meu pe acest forum.
In legatura cu epistola, citez un fragment:
12. Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morților?
13. Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.
14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.
15. Ne aflăm încă și martori mincinoși ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morții nu înviază.
16. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;

Te rog sa imi spui daca tu vezi aici altceva decit o logica circulara
Nu este. Este vorba aici de credinta crestinilor in Invierea lui Hristos, care este in centru. Sf. Pavel reduce la absurd gandirea unora care nu credeau in invierea oamenilor, revenoind la aceasta baza a credintei crestine.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? ar14rai Secte si culte 69 05.02.2013 12:18:29