![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]()
eu cred ca indierent ca esti pe nou pe vechi etc.......sunt buni pt ca daca merg dupa aceas raduiala slujbele si restul ritualurilor ortodoxe...sigura diferenta e discrepanta si prapastia care se adanceste intre ele ...desi cautam pacea .....as ar trebui dar noi accentuam prapastia dintre noi pt ce??????????????pt ca ele sunt despartite "administrativ"sau din cauza unor neintelegeri sau separat cum sunt si pe nou separati intre ei asa sunt si pe vechi separati fiecare avand avand dreptatea lui...eu cred ca aici se va tine con de faptele fiecarui atata timp cat ambele au aceas randuiala aceleas Leturghier folosesc acelas Molifternic aceias randuiala a botezului,cununiei etc.....nu stiu care e erezia?si asa suntem putini ca crestini......de exemplu in Etiopia sunt 37 milioane de ortodocsi......!eu cred ca e bine sa ne ingrijoram ca ne apropiem docmatic de biserica stim multa teologie dar la capitolu fapte suntem slabi....in trecut crestinu nu aveau prea multa teologie dar aveau mai mult suflet ,vorbeau mai putin si treceau la fapte..noi uitam...sa l vedem pe cel de langa noi,uitam ca si el are dorinte,uitam ca si la ei vine frigul ,uitma ca si alti au nevoie....da suntem buni oratori dam sfaturi bune dar cand e vorba sa sa ri in ajutor .....daca ai o problema sau cauti de munca vezi ca toti te compatimesc iti dau sfaturi dar NICI unul nu face un mic gest hai sa incerc sa te ajut sa vedem..uite pe mine ma ajutat Dumnezeu si am ceea ce am acum hai sa te ajut si eu ca si eu am fost ajutat....dar nu ai sa auzi asa ceva imi pare rau sa zic dar la crestini notinuea de a ajuta ramane doar pe hartie in cartile cu pilde si in mintea lor ca o notinue de retinut.....da probabil daca isi ajuta menbri familiei li se pare ca deja au ajutat dar nu asta inseamna ajutor e familia ta deci e un egoism ii ajuti pe cei din jur ai tai sa se ridice numele tau deci cei apropiati....dar rar vezi pe cineva ca ajuta un necunoscut pe care il intalneste.....dece?daca nui ese nimic....pt ce!!!!!!!si uite asa vom ramane doar niste crestini ortodoxi de stil nou sau vechi sau ciprioniti sau etc.foarte bine informati de docme,canoane,citate dar sufletul ramanad la fel..sau nu faptul ca ni se pare ca stim multe deja prindem aripi desi nu facem nimic.....poate invatam sa mai si facem ......ca de vorbe.......Dumnezeu cred ca mai vrea si fapte....CREDINTA FARA FAPTE E MOARTA SI INVERS FAPTELE FARA CREDINTA SUNT MOARTE!....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum vezi, nu poti sa combati ecumenismul ca erezie si in acelasi timp sa consideri BOR ortodoxa fara sa subscri la teoria ramurilor; in Biserica Ortodoxa nu exista nici un fel de erezie, iar Biserica Ortodoxa nu este in nici un caz o notiune abstracta, fiindca exista si este vizibila, indiferent daca o recunosc sau nu bisericile cazute in felurite erezii incluzind si ecumenismul. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|