Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2009, 22:12:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Eu sunt in devenire preot si fumez. Si cred ca voi fuma si in viitor, numai sa nu fiu in ochii lumii. Voi fi un popa fumator! Nu mi se pare ca este o piedica pentru liturgie, nici pentru povatuire si viata crestina. Sunt altii care au vicii la fel de periculoase pentru viata ortodoxa: mancatul, dependenta de cafea sau chiar ceai, unele ticuri corporale, barfirea (schimbul de informatii si tinerea la curent spun cei barfitori), meciurile de fotbal, filmele, muzica chiar etc. De ce totusi aceste dependente nu se judeca la fel de crunt ca tigara? Pentru ca sunt unii oameni care se amagesc. Mai bine nu ati judeca pe altii si exagera acest pacat, si il exagerati doar pentru ca nu va place voua fumul de tigara, deci procedati subiectiv.

Eu fumez pentru ca imi aduce liniste. O tigara ma calmeaza, ma linisteste. Daca nu stiati, sunt (sau cel putin erau pe vremuri) calugari fumatori.
Eu nu am auzit de călugări fumători ! Ai un link în acest sens , sau o mărturie ?
Vechi 22.12.2009, 22:28:45
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Eu nu am auzit de călugări fumători ! Ai un link în acest sens , sau o mărturie ?
CE? Nu imi vine sa cred! Cum poti sa nu auzi de preoti fumatori?

Pentru ca eu tind sa imi placa umorul, am citit unele carti glumete si voioase despre viata pustnicilor, cum se pacaleau unii pe altii, citeau si discutau politica, si... fumau. Ti-as da bucuros calea catre aceste materiale... insa, totusi, e un forum ortodox, si poate ca sunt unii care nu au simtul umorului atat de dezvoltat ca mine, unii pentru care viata nu e o bucurie, ci o seriozitate in umbra bisericii, si i-ar putea sminti. Nu iti voi da materialele ce le-am citit/auzit eu.

Tigara nu e barba diavolului, dar nu e nici ceva bun. Incetati sa va uitati la viciu ca fiind o crima, si asta doar pentru ca personal, nu suportati fumul de tigara. Eu voi fi un popa fumator bun. Sper.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 23:45:56
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Eu sunt in devenire preot si fumez. Si cred ca voi fuma si in viitor, numai sa nu fiu in ochii lumii. Voi fi un popa fumator! Nu mi se pare ca este o piedica pentru liturgie, nici pentru povatuire si viata crestina. Sunt altii care au vicii la fel de periculoase pentru viata ortodoxa: mancatul, dependenta de cafea sau chiar ceai, unele ticuri corporale, barfirea (schimbul de informatii si tinerea la curent spun cei barfitori), meciurile de fotbal, filmele, muzica chiar etc. De ce totusi aceste dependente nu se judeca la fel de crunt ca tigara? Pentru ca sunt unii oameni care se amagesc. Mai bine nu ati judeca pe altii si exagera acest pacat, si il exagerati doar pentru ca nu va place voua fumul de tigara, deci procedati subiectiv.

Eu fumez pentru ca imi aduce liniste. O tigara ma calmeaza, ma linisteste. Daca nu stiati, sunt (sau cel putin erau pe vremuri) calugari fumatori.
imi pare rau ca iti spun asta frate, dar sa ne fereasca Dumnezeu si toti Sfintii de preoti ca tine! Doamne, unde a putut sa ajunga lumea aceasta!!! Presupun ca urmeaza sa ne spui ca fumatul la calugari este o dogma, ca doar au facut-o in vechime, "face parte din Biserica primara", samd. Daca ar fi sa judecam pacatele noastre, in raport cu pacatele mai grave ale altora, oare unde am ajunge? Fratele meu, daca spui ca esti preot in devenire, nu ai citit nicaieri ca tutunul este tamaia dracului? Cum ii vei aduce tu tamaie lui Dumnezeu, si cateva minute dupa, acasa, in camera ta, tamaie diavolului? Nici nu mai am putere sa spun altceva, desi ar fi multe de zis. Am ramas pur si simplu socat, nu am cuvinte. Sa iti dea Dumnezeu intelepciune, frate!
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 18:33:45
GeorgeS GeorgeS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Locație: Slobozia
Implicit

Fumatul este pacat pt. toti , clerici sau mireni, deoarece strica sanatatea omului si nu ii aduce nici un beneficiu(nici macar acela de a-l calma).
Tin minte de ceea ce-mi povestea un cunoscut care se ducea pe la Man. Sambata si neputandu-se abtine de a fuma, se ducea la WC si mai pipa cate o tigara. La un moment dat il vede un parinte calugar si-i spune: " Auzi frate, tu ai cumva un horn pe trupul tau ? " "Nu , parinte . Dar de ce intrebati?" " Daca Dumnezeu voia sa lase omul sa fumeze ii facea si un horn pe trup ca sa traga fumul mai bine. Asa ,daca nu i-a lasat asa ceva , inseamna ca e pacat sa fumezi!"
Va dati seama ca fratele a stins imediat tigara si s-a rusinat sa mai fumeze in manastire!
Reply With Quote
Vechi 25.10.2009, 18:42:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Scuza-ma, dar gresesti... Tinand cont de faptul ca fumatul conduce la atatea tipuri de cancer, unele dintre ele mortale, oare nu inseamna asta o sinucidere lenta? Fumatorii sunt constienti de riscurile fumatului, de faptul ca isi bat joc de trupul lor. Sa-ti reamintesc ca sinuciderea este o hula impotriva Duhului Sfant si sa-ti mai reamintesc ca batjocura trupurilor noastre este batjocura templului lui Dumnezeu, asa cum spune Sfantul Apostol Pavel?
Cred ca exagerezi, fumatul poate sa produca cancer, dar sunt multi alti factori cum ar fi: poluarea (atunci este pacat sa locuim intr-o zona poluata sau sa lucram intr-o fabrica?), stresul, necazueile, traumele din copilarie, unele alimente, etc etc.
Cum zic si altii, sigur ca este mai bine sa nu fumam, dar sunt pacate mult mai grave pe care le facem chiar noi, asa ca zic ca e mai bine sa nu ne inversunam atat pe o slabiciune omeneasca. Si preotul este om si supus ispitelor. Pe mine ma socheaza mai rau cand un preot nu rezista ispitei luptei de putere, a barfei, a denigrarii, a falsei smerenii, si altele.
Vechi 25.10.2009, 19:52:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cred ca exagerezi, fumatul poate sa produca cancer, dar sunt multi alti factori cum ar fi: poluarea (atunci este pacat sa locuim intr-o zona poluata sau sa lucram intr-o fabrica?), stresul, necazueile, traumele din copilarie, unele alimente, etc etc.
Cum zic si altii, sigur ca este mai bine sa nu fumam, dar sunt pacate mult mai grave pe care le facem chiar noi, asa ca zic ca e mai bine sa nu ne inversunam atat pe o slabiciune omeneasca. Si preotul este om si supus ispitelor. Pe mine ma socheaza mai rau cand un preot nu rezista ispitei luptei de putere, a barfei, a denigrarii, a falsei smerenii, si altele.
Ce te șochează pe tine, mă întristează cu adevărat și pe mine . Da, ai mare dreptate !
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotul misionar Anamaria_anca Preotul 10 04.05.2015 11:29:51
preotul caterisit mirelat Preotul 36 21.02.2012 17:35:33
Preotul de mir idealist Preotul 9 22.07.2010 23:44:41
preotul madalinutza Preotul 5 06.05.2009 17:33:05
preotul verona Din Noul Testament 4 10.09.2008 22:30:58