![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Pentru ca eu tind sa imi placa umorul, am citit unele carti glumete si voioase despre viata pustnicilor, cum se pacaleau unii pe altii, citeau si discutau politica, si... fumau. Ti-as da bucuros calea catre aceste materiale... insa, totusi, e un forum ortodox, si poate ca sunt unii care nu au simtul umorului atat de dezvoltat ca mine, unii pentru care viata nu e o bucurie, ci o seriozitate in umbra bisericii, si i-ar putea sminti. Nu iti voi da materialele ce le-am citit/auzit eu. Tigara nu e barba diavolului, dar nu e nici ceva bun. Incetati sa va uitati la viciu ca fiind o crima, si asta doar pentru ca personal, nu suportati fumul de tigara. Eu voi fi un popa fumator bun. Sper.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fumatul este pacat pt. toti , clerici sau mireni, deoarece strica sanatatea omului si nu ii aduce nici un beneficiu(nici macar acela de a-l calma).
Tin minte de ceea ce-mi povestea un cunoscut care se ducea pe la Man. Sambata si neputandu-se abtine de a fuma, se ducea la WC si mai pipa cate o tigara. La un moment dat il vede un parinte calugar si-i spune: " Auzi frate, tu ai cumva un horn pe trupul tau ? " "Nu , parinte . Dar de ce intrebati?" " Daca Dumnezeu voia sa lase omul sa fumeze ii facea si un horn pe trup ca sa traga fumul mai bine. Asa ,daca nu i-a lasat asa ceva , inseamna ca e pacat sa fumezi!" Va dati seama ca fratele a stins imediat tigara si s-a rusinat sa mai fumeze in manastire! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum zic si altii, sigur ca este mai bine sa nu fumam, dar sunt pacate mult mai grave pe care le facem chiar noi, asa ca zic ca e mai bine sa nu ne inversunam atat pe o slabiciune omeneasca. Si preotul este om si supus ispitelor. Pe mine ma socheaza mai rau cand un preot nu rezista ispitei luptei de putere, a barfei, a denigrarii, a falsei smerenii, si altele.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
preotul caterisit | mirelat | Preotul | 36 | 21.02.2012 17:35:33 |