![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine pacate mult mai grave decat o mica dependenta de tutun ma socheaza la un preot...
|
|||
|
|||
![]()
Scuza-ma, dar gresesti... Tinand cont de faptul ca fumatul conduce la atatea tipuri de cancer, unele dintre ele mortale, oare nu inseamna asta o sinucidere lenta? Fumatorii sunt constienti de riscurile fumatului, de faptul ca isi bat joc de trupul lor. Sa-ti reamintesc ca sinuciderea este o hula impotriva Duhului Sfant si sa-ti mai reamintesc ca batjocura trupurilor noastre este batjocura templului lui Dumnezeu, asa cum spune Sfantul Apostol Pavel?
|
||||
|
||||
![]()
Hristos nu vine in noi pentru ca suntem vrednici, ci vine pentru a alunga din noi toata nevrednicia. Daca impartasirea s-ar da in functie de vrednicie, nu s-ar mai impartasi nimeni.
Daca avem in biserici preoti fumatori, atunci acestia, ar trebui sa nu mai ceara celor ce vin la ei sa se lase de fumat. Nu poti cere cuiva sa se vindece, atat timp cat tu insuti ai nevoie de vindecare. Ori a nu mai cere acest lucru, inseamna a socoti ceea ce nu este spre zidire, ca fiind folositor. Cat despre faptul ca preotul tine in aceleasi maini si tigarea si potirul, nu inseamna ca tainele savarsite de acesta nu sunt valide. Sa nu uitam ca la credinta sa, se adauga si credinta comunitatii. Sa nu cadem in extrema si sa vedem numai partea rea din altii. Sa ne uitam si la noi. Nu cred ca fumatul, nu-i mai da omului posibilitatea de a iubi si a se darui. Sunt alte patimi care il fac pe om sa nu mai savarseasca aceste lucruri. Si cred ca nu ne sunt straine. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt adepta fumatului, nu fumez si nu sufar fumatorii, dar vad ca nimeni nu-i poate schimba. La unii (care au vointa) mai dau rezultate niste leacuri si se mai lasa.
Sinucidere mai lenta sau mai rapida este cu multe: fumta, alcool, droguri, etc. Acum si cu astea, depinde de om. Aici este un om care are 106 ani curand si...inca fumeaza! Si altii care nu fumeaza mor tineri de cancer...la plaman. Nu-i o regula. Ma ingrijoreaza si alt "drog" care face ravagii, dar despre care nu se prea vorbeste si produce o boala oribila - diabetul. Sunt oameni destui (si eu) care mananca dulciuri, le plac si le fac bine la suflet. Hai sa-i judecam si pe aceia si cand vedem un preot care mananca coliva, sau cozonac la pomana sa-l criticam. Si preotii sunt oameni. De ce credeti voi ca sunt zei? Si ei traiesc pe pamant si au probleme sufletesti si de alta natura si mai au si atatea restrictii. Noi zicem ca le Dumnezeu lor un har special si o forta mai mare ca sa reziste la toate, sa lucreze cu oamenii din biserica lor, sa renunte, sa se stapaneasca, etc.Eu nu cred ca este chiar asa. Le da un talent special, dar nu-i face ne-oameni, adica zei, sau ingeri sau supra-oameni. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, ai dreptate, dar parțial ! De ce ? Pentru că și Preoții sunt oameni nu zei , precum spui, dar ei au o MARE RESPONSABILITATE , au un alt statut comparativ cu un om obișnuit, ei, Preoții trebuie să fie un exemplu de comportament și de moralitate. Cât despre diabet, el se poate declanșa și pe sistem nervos. Nu orice mâncător abuziv de dulciuri face diabet și nu este o regulă asta ! În rest ai punctat foarte bine.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne duhul Mindriei la Grairi desarte al Uri Departeazal de la noi : Iara duhul blIndeti si adragostei Si mai presus de toate Duhul dragostei de Tine si de aproapele daruiestel noua tuturor,AMIN AMIN AMIN.
Si acum putina Intelegere si iertare va rog stiu ca la multi nu o sa le placa ce spun dar nu vreau sa cad in ispita de trufiei , eu mam luptat cu aceasta patima a fumatului si nu este usor sa te desprinzi de ia multa ocara si batjocora am primit de la mama mea si de la sotie si de la frati si de la cei dragi care nu meau vrut raul sInt comvins si le multumesc pentru tot si pentru toate sfaturile dar vedeti voi iubitii mei frati si surori omul sarmanul de el parca de si vrea sa faca bine de multe ori vrajmasul este mai tare, si este ca omul de aceia spun ca dumnezeu a hotarIt o zi la ori-ce lucru si fapta a omului .eu am fumat 35 de ani si daca zicea cineva lasa tigarile ca nu fac bine ca sInt aducatoare de cancer stiam si cunosteam asta par-ca mai tare Imi venea pofta de fumat si fumam mai mult nu pot sa Imi explic mie de ce . ,vedeti daca rupeti un fruct dintrun pom un mar o para o caisa sau ce o fi inainte da ase coace este acra si nu vrem sa o mIncam nu? dar daca o rupem la vremea ei cInd este coapta este buna dulce o mincam si par-ca am mai vrea . vedeti toti si Intelegti ca toate au timpul lor , eu mam lasat de tigari fara sa spuna nimeni fara sa am probleme de sanatate , vedeti acesta a fost timpu cind Domnul la hotaIt asa intro zi la lucru far sa pot spune de ce am luat tigarile si leam pus In masina sa vad de pot sai am putut si pIna In ziua de astazi nu leam pus in gura si sper in ajutorul Tatalui ceresc sa nu le mai pun in veac de asta va spun ca nu noi oameni sIntem acei ce hotaIm clpa timpul si nici sa nu fim , ce Domul Dumnezeu am vre a sa fie toti ca noi crezind ca ce facem noi sete bine si ca avem dreptate dar nu gIndim la la bIrna din Ochiul nostru oare noi nu avem alte pacate pe care credem ca nu le stie nimeni ca sInt ascune de frati nostri pe care-i bruscam cuvorba si cu apucaturile noastre nu gindim ca sintem pedica de potignire si ei vad la noi alte defecte pe care noi nu le luam in seama crezInd ca sint nimicuri dar pentru uni sIntem Caderea in pacat. iertatima iertatinma ,Si rugati pe Bunul dumnezeu sa dea Intelepcine la toti si noua si sa nu ingaduiasacsa fim pricini de potignire pt. frati nostri mai slabi crezInd noi !!!! dar ata numa TATAL Ceresc stie si Iisus HRISTOS Domnul ami amin amin + + + + + + + + + + + + SLAVA TIE DOAMNE SLAVA TIE Last edited by ioan_strainul; 27.10.2009 at 19:06:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Preotul este om, nu sfant !
Daca are inima blanda si chipul luminos, dragoste si compatimire impreuna cu cei cazuti, imi este de ajuns. Esential este ca preotul sa aiba dragoste jertfelnica si inima simtitoare. Restul sunt lupte mai mici decat aceasta. Nu inteleg fumatul. Mi se pare o lipsa de minte, insa nu ma pronunt. Nu cunosc ce inseamna sa fii tinut de patima asta. Tata a fumat 25 de ani. Nu mai fumeaza de ceva ani buni. Deci in el am vazut dependenta, lupta si victoria, iar acum repulsia fate de tutun.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eu fumez pentru ca imi aduce liniste. O tigara ma calmeaza, ma linisteste. Daca nu stiati, sunt (sau cel putin erau pe vremuri) calugari fumatori.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 22.12.2009 at 22:01:32. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
preotul caterisit | mirelat | Preotul | 36 | 21.02.2012 17:35:33 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |
|