Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2009, 17:34:12
Eutifievv_emi
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Daca Domnul ar starpi tot omul care face nelegiuri fata de cele sfinte, am ramane atat de putini in viata.
Doar ca Dumnezeu nu e ca omul, razbunator, ci este Tata, si inca unul mult iubitor, mai mult decat oricare alt tata.

Cand copilul iti strica un obiect din casa, oare il dai afara si il bati ?!
1.Vrei sa spui ca incalcare voii Sale nu constituie razvratire ?
Razvratire inseamna atunci cand cineva alege deliberat sa nu asculte. Este tot una cu impotrivirea, neascultarea, sfidarea unei legi si totodata a acelora care le/au intocmit.
2. Sa lamurim un lucru. In topic-ul de fata eu nu discut despre un lucru oarecare, asa cum reises inteles din exemplul tau! Ci eu vorbesc despre cel mai elogiat obiect al catolico/ortodoxismului! Eu zic ca nu e tot una. Si zic nu pentru ca vreau sa gandesc asa, ci pentru ca sunt obligat de legile ratiunii corecte sa inteleg astfel.

Dar intrebarea ta putin pripita, ma ajuta sa iti pun o intrebare la subiect. Asa dar te intreb : Daca strici crucea din casa parintelui, sau din biserica preotului, vrei sa ma convingi ca nu te vor da afara si ca nu te vor lua din suturi si palme dupa ceafa? Asta in cazul in care ai scapa ieftin.
Intrebarea ta retorica isi va castiga veridicitatea atunci cand tu vei face lucrul acesta si parintele sau preotul te vor privi cu ingadiunta si iti vor zice : "Domane iarta-l caci nu stie ce face!" Apoi iti vor pute patrasirul sau sutana in cap si tu te vei marturisii ca te lepezi de satana.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2009, 18:02:32
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eutifievv_emi Vezi mesajul
Daca intr/adevar crucea este un obiect sfant, care detine puteri supranaturale si arma de care se teme satana cel mai mult, atunci de ce ratacitii aia care s/au lasat de vechiul obicei, nu au pierit ? Eu stiu una si buna, daca un lucru este dfant si sacru, cine se atinge numai cu gandul sa-i faca rau, va sfarsi intr/un mod groaznic, ca urmare a rautatii lui.
Dar cum se face ca atatia oameni si-au ars icoanele si crucile si acum dupa zeci de ani o duc bine si nu li s-aintamplat nimic?
Domnilor, ma repet, mie nu imi place sa inghit fara sa mestec!
Va rog, expuneti/va opinia si lamuriti treaba aceasta!

Presupun ca vorbesti de sectari...
Parerea mea e ca nu li se intampla nimic rau, tocmai pentru ca diavolul nu face rau pe teritoriul sau... Dumnezeu ii mustra si pedepseste pe crestini, iar cei ce s-au lepadat de El, nu mai sunt ai Sai...
Sa va intreb si eu ceva: de ce sectarii urasc atat de mult Sfanta Cruce, icoanele si preotii ortodocsi? De ce s-au lepadat de singurele arme lasate de Mantuitorul nostru in lupta impotriva diavolului (Sfanta Cruce, aghiasma, tamaie...)? Ei spun ca nu au nevoie de ele. De ce?
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 23:57:43
Eutifievv_emi
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Presupun ca vorbesti de sectari...

Sa va intreb si eu ceva: de ce sectarii urasc atat de mult Sfanta Cruce, icoanele si preotii ortodocsi? De ce s-au lepadat de singurele arme lasate de Mantuitorul nostru in lupta impotriva diavolului (Sfanta Cruce, aghiasma, tamaie...)? Ei spun ca nu au nevoie de ele. De ce?
Aici nu este vorba de a ura sau a nu ura! Ci mai degraba daca este necesar sau nefolositor.Daca este bine sau daca este rau.
Dar eu am sa va pun o alta intrebare : de ce uraste Dumnezeu atat de mult sfanta cruce, icoanele, preotii, prorocii mincinosi, curvarii, preacurvarii, betivii, clevetitorii, ucigasii etc. etc. ?
Daca esti amabil(si cred ca esti) explica punin porunca aceasta :

"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos de cat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. " (Exod 20:4-6)

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 11:22:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Aici nu este vorba de a ura sau a nu ura! Ci mai degraba daca este necesar sau nefolositor.Daca este bine sau daca este rau.
Dar eu am sa va pun o alta intrebare : de ce uraste Dumnezeu atat de mult sfanta cruce, icoanele, preotii, prorocii mincinosi, curvarii, preacurvarii, betivii, clevetitorii, ucigasii etc. etc. ?
Daca esti amabil(si cred ca esti) explica punin porunca aceasta :

"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos de cat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. " (Exod 20:4-6)

Doamne ajuta!
Iisus Hristos e o icoana?
Reply With Quote
Vechi 12.11.2009, 11:25:19
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit sectanta

eutifievv_emi dupa ce scrie este sectanta, asa ca nu are rost discutia.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 15:39:15
Eutifievv_emi
Guest

Implicit Pentru Dani...

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
eutifievv_emi dupa ce scrie este sectanta, asa ca nu are rost discutia.
Pe langa faptul ca nici macar nu sti sa faci diferenta in ce priveste numele meu, care putin conteaza, admiti, in spirit jignitor ca sunt, dupa tine :"sectant-a".

Vreau sa iti dau un sfat amiabil. Cauta intr-un DEX bun, definitia acestui termen "sectant".
Apoi, in postarea urmatoare, fa-mi-o cunoscuta si mie.
Si nu in ultimul rand, sa nu uiti sa imi explici cu cuvnitele tale, ce ai inteles.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2009, 00:22:36
Eutifievv_emi
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu! Iisus este o Persoana.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2009, 07:08:01
filaret19's Avatar
filaret19 filaret19 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Locație: iasi
Implicit

Citat:
nu ma supara parerea ta.atata e limita ta de a intelege
Vechi 15.11.2009, 11:55:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Iisus Hristos e chipul(icoana) lui Dumnezeu.

2Corinteni 4:4 În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit mințile necredincioșilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu.

Coloseni 1:13-15 El ne-a scos de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în împărăția Fiului iubirii Sale, Întru Care avem răscumpărarea prin sângele Lui, adică iertarea păcatelor; Acesta este chipul lui Dumnezeu celui nevăzut, mai întâi născut decât toată făptura.

ICOÁNĂ s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 15:20:33
Eutifievv_emi
Guest

Implicit O intrebare la care ar trebui sa raspunzi tu.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Asa cum am spus mai sus, aceasta intrebare as vrea sa o inteleg mai degraba retorica.
Oricum, ma bucur pentru ca ai pus-o atat de pueril.
Din pacate Hristos pentru cea mai mare parte a cresniinismului, inseamna o icoana. Un trup, pictat atat de dezordonat, care pare mai degraba cu chipul unui scrijelat, decat cu cel a lui Hristos, care nu seamana nici pe departe cu Iisus din Nazaret.
Adevaratul Hristos nu este o icoana, dar omul a facut din El o icoana. L-a coborat pe cruci, macar ca a inviata de aproape 2000 de ani, si prefera sa se inchine unui Hristos imaginar, si stigmatizat, decat Viului Dumnezeu, prin Isus Hristos Cel inviat si proslavit, care sta la dreapta Tatalui, imbracat in slava, onoare si cinste.

Vi se pare drept, stimati crestini, sa propovaduim o imagine, o icoana, un idol, care seamana cu omul ?

Apostolul Ioan spune :" Cînd L-am vãzut, am cãzut la picioarele Lui ca mort. El ªi -a pus mîna dreaptã peste mine, ºi a zis: ,,Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi ºi Cel de pe urmã, [/b](Apoc. 1:17).
Deci daca acest neprihanit a cazut inaintea Domnului Iisus "ca mort", de splendoarea si slava cu care i S-a infatisat Hrostosul proslavit, era asa de mare, cum putem sa indraznim sa-I dedicam asemenea mazgaleli de picturi, in care apare cu niste picioare si degete, cu niste maini si cu o fata, de te rabufleste rasul si nu plansul ? NU vi se pare o mare incumetare aceasta ?
Stiti, eu nu vorbesc sa placa oamenilor, ci lui Dumnezeu! Sa nu uitati lucrul acesta. De aceia vorbesc cu indrazneala si cu DURERE in suflet, pentru ca astfel de oameni batjocoresc ce nu cunosc!
Ascultati oameni buni ce zice Scriptura si inteleptiti-va!

Romani 1:21-23 "fiindcã, mãcar cã au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslãvit ca Dumnezeu, nici nu I-au multãmit; ci s'au dedat la gîndiri desarte, si inima lor fãrã pricepere s'a întunecat. 22 S'au fãlit cã sînt întelepti, si au înebunit; 23 si au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într'o icoanã care seamãnã cu omul muritor, pãsãri, dobitoace cu patru picioare si tîrîtoare. "

Oare nu va rataciti pentru ca nu cunoasteti NICI Scripturile, NICI puterea lui Dumnezeu ?(Marcu. 12:24).

Si cine sunt inteleptii acestia de indraznesc sa fabuleze atatea si atatea nascociri si izvodiri firesti, omenesti, dracesti ?
Nu aceia care se socotesc drept intelepti, si aceasta pentru ca au inebunit ?

Dar, iata ca Hristosul va sa vie in curand, ca in vederea judecatii. Nimic din ce este tainuit, nu va ramanea ascuns... Dar cum vor sta in picioare aceia care L-au necinstit, socotind mai degraba sa Il faca cunoscut lumii, printr-o icoana, decat prin puterea Adevarului, cum ?

Cum vom sta in picioare inaintea acestui Mare Voievod, frati crestini, cum ? Daca noi suntem in stare sa facem orice, si facem orice, numai de adevar fugim, "ca Dracul de tamaie", cum zice un proverb romanesc, mincinos.
Dracul, nu se teme nici de usturoi, nici de cruci, icoane sau idoli, care poarta amprentele lui si sunt facute de el , ca instrumente de amagire pentru toti cei care nu cunosc Nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Nu se teme nici de agheazma-asa cum insinuiaza, filmuletele de exorcism, care bantuie ca niste fantome pe internet-, nici de tamaie, nici de apa sfintita, nici de popi, nici de preoti, nici de papi, nici de pastori, DE NIMENI NU se teme Diavolul si Satana, cu exceptia unui singur lucru, Cuvantul lui Dumnezeu, care este puterea lui Dumnezeu. Si de oamenii care umbla in TOT,adevarul Lui Dumnezeu. Iata de cine se teme Diavolul si dracii lui.
Oameni buni, lasati-va de basmele babesti, mestesugit alcatuite si credeti in Scripturi, daca vreti sa aveti parte Acela care este Calea, Adevarul si Viata, adevaratul Hristos!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
cruce in curte cristiansergiu Generalitati 74 05.11.2011 18:02:27
Iisus pe Cruce Templier Knight Din Noul Testament 14 13.12.2010 01:24:04
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19