Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2009, 00:10:31
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Eu nu m-am referit la conotatiile acestei vedenii,pana la urma aceasta este,o vedenie.Stiu care erau intelesurile acelei vedenii.Eu te-am intrebat clar daca in acel context era pacat sau nu,si biblic spun ca nu era pacat,daca Petru ar fi mancat(desi stim cu totii ca Petru nu a facut asa ceva).Era o intrebare simpla cu un raspuns simplu, dar vad ca primesc raspunsuri complicate :)
eu cred ca raspunsul simplu este cf. scripturii ca ce vine din incredintare , nu este pacat
Petru a inteles pina la urma viziunea .
Dar ,invatatura in care el traia ,era o binecuvintare pentru sanatatea fizica si spirituala in acelasi timp prin ascultare.
Cerintele levitice aveau in primul rind la baza ascultarea .Chiar daca tu nu erai de acord cu ele . E drept ca s-a ajuns la multe exagerari de perceptie ,pe temeiul sfinteniei . Acele masuri sint in primul rind educationale .
Pacatul nu sta in a minca sau a nu minca porc (de ex.) ,ci in nescultare de cuvintul lui Dumnezeu .La fel e si cu sabatul. Nu e importanta ziua in sine ,ci cea care Dumnezeu a cerut-o,daca vrei sa te raportezi la o zi de odihna anume.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12