Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2009, 22:44:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
care arama?
Priveste Crezul!

CREZUL

Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul,
Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.

PINA AICI TOATE RELIGIILE CRED LA MODUL ABSOLUT IN ACESTE DOUA VERSURI LA FEL

MAI DEPARTE CONTINUA CU "SPECIFICUL" CRESTIN
deci care-i neintelegerea ta?
(Unii vor fi judecati pentru primele doua versuri, altii SI dupa poruncile lui Hristos)
mie mi se pare foarte clar si fara nu stiu ce arama inchipuita de tine)
1. Tu crezi sincer ca aceasta este invatatura crestina?

2. Din nou, nu vorbeam despre judecata, ci despre inchinarea la acelasi dumnezeu.
Ti se pare ca este acelasi lucru?
Inchinarea se refera la ce fac oamenii, la cunoasterea de Dumnezeu, la urmarea anumitor invataturi legate de o anumita reprezentare a divinitatii etc.. Si oamenii pot varia f mult si evident ca nu se inchina toti aceluiasi dumnezeu!
Dumnezeu este acelasi pt toti, dar oamenii se mai inchina si idolilor, unor dumnezei inchipuiti.
Ca sa-ti fac o comparatie: fiecare copil are un tata.. Evident. Dar asta nu inseamna ca este indiferent pe cine numesc ei tata (ca este tatal real, ca este un strain, ca este o statuie sau un copac).
Bun.

Tu vorbesti acum despre judecata. Ce legatura are cu subiectul dezbatut de mine?

3. Ceea ce spui este ilogic: cum adica vor fi judecati dupa primele doua versuri?
De unde ai notiunile astea despre judecata? Cum ar suna intrebarea la judecata? Crezi in cineva care a facut lumea vazuta si nevazuta? Da! Bun, nu vei fi pedepsit...
Tu-ti dai seama ce enormitati spui?

(arama este sclipiciul de new age-ist)

Last edited by anna21; 13.11.2009 at 22:48:05.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 23:02:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Are dreptate Geo nektarios in tot ce se spune depre parinti si copii! Un mic exemplu la indemana oricui, pe care ni l-a dat parintele din parohia noastra: in biserica vin mame cu bebelusi la impartasit. unii dintre ei se smiorcaie, tip, se zbat, altii, dimpotriva, un sunet nu scot! Si le-a zis parintele: vedeti,cum de acei prunci sunt cuminti si nu scot grai si altii tipa ingrozitor si nu se lasa impartasiti? ia sa veniti voi, parintii, la spovedanie si sa vedeti cum vi se linistesc copiii! Si asa este, am luat si eu seama, copiii credinciosilor care vin des la biserica nu ofera spectacole, in schimb, cei ai caror parinti nu prea sunt dusi la biserica sar din brate si se zbat, ca de multe ori, trebuie sa se opreasca si slujba din cauza lor.
Pe langa societate (careia nu ii contesta nimeni influenta), mai sunt si pacatele parintilor, mai este si atitudinea lor! Azi, in autobuz, o femeie de vreo 40 de ani vorbea la telefon cu copilul ei: mama, nu iti lua tigari, ca am cumparat eu pentru amandoi! am vazut recent un caz la stiti, o fata de 16 ani, necastorita, a nascut un copil bolnav, fara o parte din stomac, ceva de genul, cer bani la lume sa il duca in Germania, sa il salveze... cat de greu se plateste pacatul desfranarii, stau si ma infior! Una e sa iti nenorocesti tu viata, dar alta e sa le nenorocesti viata si altora, mai ales unor copii care nu au cerut sa fie adusi pe lume!
Daca parintele injura, face blestematii, cum vrei sa fie copilul lui? un sfant? Uf, ca nu suntem responsabili numai pentru viata noastra, ci si pentru cea a urmasilor nostri!
Vechi 13.11.2009, 23:25:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Da, Glykys, am observat si eu ca se transmit anumite patimi la copii. Nu dau exemple.
Nu inteleg cum, de ce , ce se poate face...
Dar cu copilul agitat in biserica m-ai pus pe ganduri. Cel mic al meu era fff cuminte, nu scotea un sunet, toata lumea mi-l lauda! Si din august (13 luni avea) nu mai vrea sa se impartaseasca. Se agita si se zbate cum il duc in fata.
Ma intreb ce s-a intamplat! Cu noi, parintii, nu cu el.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2009, 23:40:46
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Da, Glykys, am observat si eu ca se transmit anumite patimi la copii. Nu dau exemple.
Nu inteleg cum, de ce , ce se poate face...
Dar cu copilul agitat in biserica m-ai pus pe ganduri. Cel mic al meu era fff cuminte, nu scotea un sunet, toata lumea mi-l lauda! Si din august (13 luni avea) nu mai vrea sa se impartaseasca. Se agita si se zbate cum il duc in fata.
Sa-ti traiasca! L-ai intarcat? Am auzit ca bebelusii intarcati devin foarte violenti... dar banuiesc ca al tau copilas se zbate si e irascibil si in restul timpului, nu doar la biserica, nu?
Vechi 13.11.2009, 23:47:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sa-ti traiasca! L-ai intarcat? Am auzit ca bebelusii intarcati devin foarte violenti... dar banuiesc ca al tau copilas se zbate si e irascibil si in restul timpului, nu doar la biserica, nu?

Multumesc.
Sa zicem ca are o personalitate puternica. :) Vrea sa faca doar ce are chef, in general (nu este deschis pt compromisuri).
La biserica sta cuminte pana il duc in fata. Mai demult nu se agita.
Poate ma gandesc eu prea mult, doar. (Poate am asteptari prea mari ca sunt ai mei si vreau sa se poarte ireprosabil)
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 00:10:17
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Pe langa faptul ca sunt si mosteniri genetice. sunt si mostenirile sufletesti si morale..., este si mediul in care traieste fiecare familie si cel de viata duce fiecare in parte... mai ales daca sunt PATIMI ASCUNSE care stapanesc pe unul dintre membri familiei... aceste patimi ascunse ROD linistea famliei... duc la rutina... daca nu este Dumnezeu in fiecare dintre membri familiei, sa Il iubeasca SINCER si sa faca voia Lui... Sa fie program de rugaciune, fiecare sa placa Domnului... dupa puterea sa! Dar sa faca! Odata patruns PACATUL in unul din familie, se aduc duhurile rele asupra celorlalti! Si apar acele „respingeri” fata de cele sfinte!!! Fie copil fie adult!!! Daca nu se lucreaza SINCER la cele sfinte, isi face loc sarsaila!

Doamne fereste de rutina familiei!!!
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 00:16:58
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cel mic al meu era fff cuminte, nu scotea un sunet, toata lumea mi-l lauda! Si din august (13 luni avea) nu mai vrea sa se impartaseasca. Se agita si se zbate cum il duc in fata.
Sora Anna, toate laudele NU SUNT BUNE NIMANUI!!! cand este laudat, fa sf.Cruce pe fata lui!!!
Sa ii dai agheasma in fiecare dimineata asa cu lingurita si sa il miruiesti zilnic. Sa arda CANDELA la Maica Domnului si sa nu lipseasca RUGACIUNA facuta de fiecare asa cum poate si cat poate. Altfel apare „cornelus”... Inchina pruncul si cand ii dai sa pape, inainte si dupa, dimineata cand se trezeste si seara cand il pui la somn. invata-l asa incat sa creasca deprinzandu-se cu asta!! Si va fi Bine!!! Si NU uita RUGACIUNEA MAMEI PT COPIL STA LA TEMELIA VIETII LUI!!! Fiti binecuvantati!!!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca - Despre dragostea lui Dumnezeu fata de oameni cristian67 Intrebari utilizatori 0 08.09.2010 12:09:06
Parintele Arsenie Boca marlene Stiri, actualitati, anunturi 23 31.12.2009 12:44:31
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47