Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Topcat esti comic:"Cauta pentru ca gasesc lucruri interesante, nu pentru a-si dovedi lor evolutia.":)Va sa zica si evolutionistii au hobby-urile lor:).Ei tocmai de asta cauta,ca sa demonstreze ca au dreptate,si lor si celorlalti.Din pacate nu gasesesc nimic.
|
Nu inseamna ca fosilele nu ajuta la nimic. Ele folosesc la completarea teoriei, nu la dovedirea ei. Faptul ca tu crezi ca nu gasesc nimic nu ma intereseaza.
Citat:
M-ai intrebat daca eu am decretat aceasta afirmatie:"Sa fim seriosi,nu au a face mutatiile virusilor cu evolutia,cu atat mai putin cu omul."Iti raspund ca nu eu am decretat-o,ci stiinta.Cum evolutia nu a fost demonstrata,este o speculatie,pai cum sa aiba legatura virusii cu ceva nedemonstrat?
|
Nu a decretat stiinta asa ceva, iti reamintesc ca evolutia face parte din mainstreamul stiintific. Iarasi, daca nu crezi, nu ma intereseaza.
Citat:
M-ai intrebat:"Pai si la om nu despre bariere familiale vorbim? "Se gasesc si la om,dar eu asta vreau sa arat,ca omul este capabil sa depaseasca "aceste bariere familiale",prin altruism,pe cand animalele nu.
|
Ce zici, liliecii vampiri se uita la gradele de rudenie?
Citat:
Si iar ai zis:"In natura, pe linga regula generala, exista si exceptii".Sa stii ca exceptia anuleaza de multe ori "regula".
|
Si altruismul evolueaza, mai ales de cind omul foloseste limbajul si informatia se transmite si altfel decit genetic. Deocamdata insa mai e mult pina la regula, in ceea ce priveste altruismul pur (un altruism pur ar fi sa te sacrifici pentru o bacterie, si mai pur ar fi pentru un extraterestru sau, si mai pur, pentru un fir de praf cosmic).
Citat:
Si iar m-ai intrebat:"Cine stabileste care e detaliu important si care nu?
De unde stii ca scribii au gresit numai in detaliile neinsemnate?
Se pare ca tu nu ai numi contradictie nici 1=0
Oricum, exista multe alte neconcordante, chiar si in punctele vitale ale povestii, de exemplu invierea lui Hristos."
Pai trebuie sa o stabileasca cineva anume?Asta fiecare o poate.Uite pentru mine chestiunea despre "toiege" nu are importanta.
Dar biblia nu se contrazice in lucrurile esentiale.Asta ce ai spus tu nu avea importanta nici pentru evanghelisti,fiecare a scris cum si-a amintit,dar si ei au fost oameni.Daca li se parea importanta se informau in prealabil.Insa Marcu spune ca Isus le-a zis sa ia un toiag.Ce mare dezbatere pe aceasta chestiune?
Noi analizam veridicitatea unui document punandu-l alaturi de altele,s-au scris 4 evanghelii si vedem prea bine ca nu se contrazic,iar acolo unde ni se pare noua ca se contrazice,imediat ne putem lamuri panand textele fata in fata si rezolvam simplu orice nelamurire.
|
Desigur, faptul ca biblia se contrazice sau nu tine de spiritul critic al fiecaruia.
Faptul insa ca exista cel putin o contradictie ar trebui sa va dea de gindit.