![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
23. Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat și vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine, 24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea. 26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni. 27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului. 28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar. 29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului. Unde este metafora aici? Este vorba despre Trupul si Sangele Domnului care ni se da spre mancare intru iertarea pacatelor (de exemplu Matei 26, 26-28). Domnul Iisus Hristos a instituit aceasta Taina, Apostolii au facut precum le-a poruncit Hristos si mai apoi preotii au savarsit si savarsesc Taina Euharistiei dupa porunca. Cine are urechi de auzit sa auda. Nu confunda lucrurile: anafora este paine sfintita, agheazma este apa sfintita, mirul este ulei sfintit samd. Deci tu esti cel care nu cunosti ce se intampla in biserica ortodoxa.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|