Citat:
În prealabil postat de topcat
Nu sint teolog, dar cred ca sint pe cale de a deveni :)
Ai doua variante
Ezechiel 18:20
Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.
Exodul 20:5
Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam
|
Momentele din istorie sunt diferite, Exodul sau Iesirea, priveste inceputurile "relatiei de dragoste dintre Dumnezeu si poporul ales". In timp, istoria si oamenii au evoluat, au inceput sa inteleaga si sa respecte diferit Cuvantul Domnului, din acest motiv
este foarte important sa studiem Vechiul Testament doar cu ajutorul sfintilor parinti si in nici un caz, sa nu scoatem din context, izoland doar anumite sensuri
Exodul (Iesirea) 20:3,4
"3. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine!
4.
Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ!"
cu alte cuvinte, sa nu ne inchinam la idoli!
Iezechiel 18:3
"Precum este adevărat că Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot așa este de adevărat că
pe viitor nu se va mai grăi pilda aceasta lui Israel."
Pe viitor...