Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2009, 15:35:08
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

apropos de ce spuneti aici. mi-a placut filmul Luther , doar ca film. vorbeam cu cineva ca daca ar fi, prin absurd, sa mi se intunece mintea si as renunta la ortodoxie, din cauza ca am vazut nereguli, nu mi-as permite, nici macar gandi, ca in momentul in care nu-s de acord cu unele chestii, atunci, tb neaparat sa-mi fac eu religia mea, biserica mea, adeptii mei. ca sa ce?
Vechi 27.11.2009, 15:47:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
apropos de ce spuneti aici. mi-a placut filmul Luther , doar ca film. vorbeam cu cineva ca daca ar fi, prin absurd, sa mi se intunece mintea si as renunta la ortodoxie, din cauza ca am vazut nereguli, nu mi-as permite, nici macar gandi, ca in momentul in care nu-s de acord cu unele chestii, atunci, tb neaparat sa-mi fac eu religia mea, biserica mea, adeptii mei. ca sa ce?
Exact asa gandesc si eu...cum Doamne iarta-ma sa ma trezesc eu sa fac mascarada sau sa trag alti oameni dupa mine pe niste cai gresite? Pai e clar ca te abati de la drumul drept. Cred ca orice Biserica mai greseste, dar daca se straduieste sa ramana unita in credinta si in respectarea Cuvantului lui Dumnezeu....Dumnezeu nu o lasa si asta se vede in Sfintii si oamenii induhovniciti care gandesc intr-un mod unitar de la inceputul Crestinismului si pana acum.

Dureros este faptul ca cel cu coarne i-a manipulat atat de bine pe fondatorii astia razvratiti incat au mers din greseala in greseala si asta din mandrie si dorinta de a deveni independenti de orice dogma sau autoritate...ori asta nu poate fi pe placul lui Dumnezeu!
Vechi 27.11.2009, 15:51:25
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
apropos de ce spuneti aici. mi-a placut filmul Luther , doar vorbeam cu cineva ca daca ar fi, prin absurd, sa mi se intunece mintea si as renunta la ortodoxie, din cauza ca am vazut nereguli, nu mi-as permite, nici macar gandi, ca in momentul in care nu-s de acord cu unele chestii, atunci, tb neaparat sa-mi fac eu religia mea, biserica mea, adeptii mei. ca sa ce?
Nici nu trebuie sa-ti faci adepti. Traieste viata in credinta si pocainta, fa chipul lui Hristos sa se vada in tine. Apoi oamenii te vor nconjura si se vor simti atrasi de tine, pentru ca ai ceva deosebit, pentru ca nu esti ca ceilalti si esti plina de dragostea lui Dumnezeu.

Insa daca nu te ntereseaza sufletele celor ce mor in pacat nu e nevoie sa te stresezi prea mult. :D
Vechi 27.11.2009, 17:31:43
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nici nu trebuie sa-ti faci adepti. Traieste viata in credinta si pocainta, fa chipul lui Hristos sa se vada in tine. Apoi oamenii te vor inconjura si se vor simti atrasi de tine, pentru ca ai ceva deosebit, pentru ca nu esti ca ceilalti si esti plina de dragostea lui Dumnezeu.

Insa daca nu te ntereseaza sufletele celor ce mor in pacat nu e nevoie sa te stresezi prea mult. :D
Dumnezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuleee!!!!
Vechi 27.11.2009, 17:34:03
Senior Member

Implicit

Ti se pare asa ciudat sa ai dragoste crestineasca? Asta i-a atras pe oameni catre Hristos si apostoli si ceilalti ucenici. Insusi Dumnezeu se defineste in Biblie ca fiind dragoste.
Vechi 27.11.2009, 23:26:48
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dumnezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuleee!!!!
Nu te asteptai la acest raspuns.Un raspuns de crestin- ortodox convins.Pacat ca Doriana nu cunoaste frumusetea ortodoxiei.
Vechi 29.11.2009, 18:07:37
Senior Member

Implicit

Ortodoxia are frumusetea ei. Dar sunt multe lucruri frumoase in lumea asta, iar uneori iti doresti ca lucrurile sa nu fie numai frumoase. In fiecare om e un cautator dupa Adevar care tanjeste sa-L gaseasca pe Dumnezeul cel viu , iubitor de oameni si puternic, descris in Scripturi. Si cand Il gasesti, chiar nu mai conteaza daca lucrurile sunt frumoase sau urate, ci doar ca El e langa tine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 01.12.2009, 18:06:58
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doriana
In fiecare om e un cautator dupa Adevar care tanjeste sa-L gaseasca pe Dumnezeul cel viu , iubitor de oameni si puternic, descris in Scripturi. Si cand Il gasesti, chiar nu mai conteaza daca lucrurile sunt frumoase sau urate, ci doar ca El e langa tine
dar tocmai asta e problema. De unde stii că Domnul este cu tine și că el lucrează prin tine?

Isaia 5.21 ,,Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!”
2 Cor.11.14-15 "Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
15. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor."

Toți sectanții spun lucrul acesta, că prin ei "își face lucrarea Domnul Isus" si dau exemple din viața lor "schimbată de Domnul" atunci când sunt chemați "să depună mărturie la amvon", deși există între ei deosebiri fundamentale de credință, asta pt că știm că de mici li se pompează în creier aceiași expresie: "trebuie să ai o relație personală cu Domnul Isus și el iți va modela viața".
Pe noi pe creștini Biblia ne invață că această înduhovnicire se realizează numai prin intermediul Bisericii lui Hristos, care a existat, există și va exista până la sfârșitul veacurilor, având același Adevăr drept temelie, Adevăr afirmat de Biserică, nu de fiecare cum interpretează el anumite pasaje din Biblie cum se întâmplă la sectanți:

Col 1.18 “Și El (Hristos) este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.
1 Tim 3.15 “casa lui Dumnezeu este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului”.
Vechi 01.12.2009, 18:19:44
Senior Member

Implicit

De unde stiu ca e cu mine? Dumnezeu nu poate fi confundat. Daca Il cunosti stii despre ce vorbesc.
In primul rand, El a spus ca cel ce cere capata, celui ce bate i se va deschide. iar daca eu Il cer pe El, partasia Lui si nimic mai mult, ma rog sa ma pazeasca de invataturi stricate si de cursa celui rau, el ma va asculta. Daca a spus asa, asa va face. Si nu numai mie, ci tuturor celor ce Il cred pe cuvant.

Ca lucreaza prin mine, posibil si asta, asa cum poate lucra si prin tine. Noi , prin faptele si gandurile noastre bune sau rele, determinam consecinte bune sau rele. Prin fiecare alegere pe care o facem noi facem voia Domnului sau a celui rau. Daca alegi voia Domnului, Domnul te va insoati in ceea ce faci, lucrand prin tine pentru mantuirea ta sau a altora; daca alegi voia celui rau...stii tu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.12.2009, 10:54:58
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nici nu trebuie sa-ti faci adepti. Traieste viata in credinta si pocainta, fa chipul lui Hristos sa se vada in tine. Apoi oamenii te vor nconjura si se vor simti atrasi de tine, pentru ca ai ceva deosebit, pentru ca nu esti ca ceilalti si esti plina de dragostea lui Dumnezeu.

tocmai asta fac, nu ma isterizez, nici nu ma dau cu capul de toti peretii si nici nu incerc sa-mi ridic casa de rugaciuni si sa-mi impartasesc propriile idei si opinii prin vorbirea si in limbi si sa "traduc" ce-mi spune Duhul Sfant. nu stiu daca as folosi cuvantul "stresat" cand este vorba de cei care mor in pacat, poate in alte secte se streseaza lumea. mie doar imi pare rau ca n-au reusit sa scape de diavol, si i-au facut pe plact, multi din nestiinta. "calea catre iad este pavata cu bune intentii"

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50