Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2009, 11:18:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Ce unitate de măsură folosiți spre a depista "impostorii și ereticii", ?

BIBLIA ..."1. Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;
2. Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită;
3. Și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează." II Petru cap 2
ISTORIA...orice credinta aparuta ieri sau alaltaieri reprezinta o inselaciune si erezie venita de la Diavol
ADEVARU..."Eu sunt Calea , Adevarul si Viata"..."Un Domn , o credinta si un botez"
etc....
Vechi 26.11.2009, 22:51:45
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
BIBLIA ..."1. Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;
2. Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită;
3. Și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează." II Petru cap 2
ISTORIA...orice credinta aparuta ieri sau alaltaieri reprezinta o inselaciune si erezie venita de la Diavol
ADEVARU..."Eu sunt Calea , Adevarul si Viata"..."Un Domn , o credinta si un botez"
etc....
Atunci Domnul să vă ajute să păstrați "dreapta măsură"!
Vechi 28.11.2009, 21:13:18
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu stiam limba; cunosteam cateva cuvinte de pe la filme, dar in nici un caz nu stiam sa articulez propozitii. Am vorbit vreo 10 minute, erau cuvinte de lauda, cam in genul psalmilor. Sincer, sunt prea scumpe pentru mine pentru a le repeta. Au ramas intre mine si Domnul.

Si eu eram foarte constienta si ma puteam opri oricand din vorbit. Sa nu crezi pe cine spune ca in timpul vorbirii in limbi iti pierzi cunostinta sau constiinta; doar daca e posesiune demonica se intampla asta. Duhul Sfant respecta liberul tau arbitru si niciodata nu te va obliga sa faci ceva fara voia ta.

Sa stabilim ceva: darul vorbirii in limbi este dat NUMAI de Duhul Sfant, pentru ca e un dar al Duhului Sfant. Logic, nu? Nu este dat de sfinti. Faptul ca s-a manifestat in timp ce te rugai Sfintei Marii nu schimba asta.

Eu nu am cunostinta ca mama Domnului Isus sa fi pacatuit; nu scrie asta in Biblie si nu ma pot pronunta. Stiu ca a fost o femeie unica, dca Domnul a ales sa se nasca prin ea Fiul Sau. Ca nu ma inchin la ea e pentru ca Dumnezeu a spus sa nu ne inchinam creatiei, ci Creatorului, oricat de sfanta ar fi aceasta, ci sa ne inchinam Celui ce o sfinteste. Dar nu vreau sa ating acest subiect delicat pe acest forum. Iarta-ma daca am spus ceva nepotrivit.
Nu cred in vorbirea ta in limbi , si faptul ca nu stii de fapt ce ziceau sau in legatura cu ce vorbeai mie "imi zice ceva" sau mai bine zis nu imi zice nimic.Nu cred nici in vorbirea mea in limbi , si prefer sa nu-mi bazez credinta pe naluciri.Pentru mine vorbirea in limbi este neinsemnificanta si s-a ripit , poate chiar de tot.Ma refer la darul Duhului Sfant.Nu are nici un sens si nici o folosinta acest dar acum.Modul in care ai primit acest "dar" cu un anumit scop, din cate am inteles eu.Povestea asta cu doua botezuri este ceva ce tine de penticostal.La fel si "botezul cu Duhul Sfant" ca "diferit de botezul initial" si "vorbirea in limbi".Acesti termeni sunt folositi intr-un mod atipic de penticostali.Nu toti vorbeau in limbi spune apostolul , si nu toti si nu insemna ca ala care nu vorbea in limbi nu avea Duh Sfant, cum sustineti voi ca "botezul cu Duh Sfant este vorbirea in limbi" (ceva de genu).De asemenea si Pavel vorbind despre acest dar , a aratat ca nu este asha de semnificant si a incercat sa mane pe oameni spre intelepciune.Intr-o ierarhie Pavel pune pe vorbitorii in limbi si pe talcuitori pe ultimul loc.La ce ti-a ajutat aceasta vorbire in limbi daca nu ai fost constienta de ce o vorbesti si ce zici , la ce te raportezi?Iti zic eu, la nimic.Dupa cum am mai discutat pe topicul acesta , darul vorbirii in limbi(glossalalia) a fost dat cu un scop la inceput , si ca indeplinire a unor profetii si taine dumnezeiesti.Una dintre ele care s-a intamplat la Cincizecime a fost spre aratarea uniunii in Duh(dumnezeu), a tuturor.Cum Duhul a despartit limbile la Babel , acum le-a "unit" ca toti s-au inteles.Al doilea ar fi fost propovaduirea evangheliei la neamuri.Si toate astea spre implinirea profetiei despre Israel, care zice.Voi vorbi poporului acesta in alte limbi si prin alte popoare si tot nu vor asculta de Mine.De asemenea aceasta din urma o poti gasi in 1Corinteni capitolul 14, si intr-unul dintre profetii VT , aceia mari, daca nu in mai multi.Asadar acest dar si-a cam atins scopurile si acum nu mai are utilizare, din punctul meu de vedere.
Vechi 28.11.2009, 23:27:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Tot te poticnesti in penticostali. hai sa hotaram: vorbim de darul vorbirii in limbi sau de penticostali? Sunt doua lucruri diferite, iar eu nu pot duce discutia pe doua sensuri.

Faptul ca nu crezi e o alegere. Dar, pentru ca ti s-a intamplat, ar trebui sa te hotarasti daca a fost experienta cu Duhul Sfant sau altcineva a vorbit prin tine. Insa trebuie sa fii responsabil si atent la ceea ce spui. Vom da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care il rostim.

La ce e bun darul? La ce ai spus tu, dar mai adaug si varianta e treia:

1 Cor 14:2 Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.

[observi - nimeni nu il intelege si vorbeste lui Dumnezeu]

28 Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.

din nou , vorbeste lui Dumnezeu, nu oamenilor.
Vechi 29.11.2009, 11:57:36
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Tot te poticnesti in penticostali. hai sa hotaram: vorbim de darul vorbirii in limbi sau de penticostali? Sunt doua lucruri diferite, iar eu nu pot duce discutia pe doua sensuri.

Faptul ca nu crezi e o alegere. Dar, pentru ca ti s-a intamplat, ar trebui sa te hotarasti daca a fost experienta cu Duhul Sfant sau altcineva a vorbit prin tine. Insa trebuie sa fii responsabil si atent la ceea ce spui. Vom da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care il rostim.

La ce e bun darul? La ce ai spus tu, dar mai adaug si varianta e treia:

1 Cor 14:2 Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.

28 Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.

La ce foloseste acest dar in Biserica Penticostala?
Vechi 29.11.2009, 12:24:26
Floar3's Avatar
Floar3 Floar3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2009
Implicit

Citat:

Aici se refera la slava desarta.

Citat:

Aici se refera la faptul ca daca nu e un talmacitor in biserica care sa 'traduca' ceea ce spune un vorbitor 'in limbi' atunci vorbitorul sa taca, ca n-are niciun sens sa graiasca cuvinte de neinteles.

9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.
Vechi 29.11.2009, 14:15:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
La ce foloseste acest dar in Biserica Penticostala?
Exact cum spune Biblia: sa-I vorbeasca lui Dumnezeu. Mai pe limba noastra, sa se roage.

Citat:
În prealabil postat de Floar3 Vezi mesajul
Aici se refera la slava desarta.
Unde? Scrie clar: cine vorbeste intr-o limba straina vorbeste lui Dumnezeu.

Citat:
În prealabil postat de Floar3 Vezi mesajul
Aici se refera la faptul ca daca nu e un talmacitor in biserica care sa 'traduca' ceea ce spune un vorbitor 'in limbi' atunci vorbitorul sa taca, ca n-are niciun sens sa graiasca cuvinte de neinteles.

9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.
Citeste cu atentie "Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu."

Deci, daca nu ai talmacitor taci in biserica si vorbesti doar cu Dumnezeu in camaruta ta. Daca ai talmacitor poti sa vorbesti. Observi ca nicaieri nu zice ca vorbirea in limbi ar trebui oprita. Sf. Pavel facea doar ordine intr-o biserica cu multe daruri, dar cam dezordonata. Corintenii aveau obiceiul sa vorbeasca toti odata si tare si nimeni nu mai intelegea nimic.

Last edited by Doriana; 29.11.2009 at 14:18:15.
Vechi 29.11.2009, 14:17:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Si la ce e ajuta, darul asta?

Nu poti vorbi lui Dumnezeu decat daca vorbesti in limbi ? :)

Daca tot vrei sa vorbesti in limbi, dute si cumpara niste dictionare roman- .... in ce limba vrei sa vorbesti.Asadar la ce AJUTA darul asta acum si pentru voi?
Vechi 29.11.2009, 14:23:27
Senior Member

Implicit

Cred ca intrebarea asta ar trebui sa I-o adresezi lui Dumnezeu . Poti sa-L intrebi pentru ce a randuit rugaciunea in limbi , si pe Sf Pavel de ce a incurajat-o , mai ales ca el vorbea in limbi mai mult ca toti. Eu am niste explicatii auzite de la altii mai intelepti ca mine, dar nu le expun aici deoarece nu le pot sustine cu Biblia. Ce pot sustine cu Biblia e ca darul exista, ar trebui sa fie foarte frecvent intr-o biserica vie si ca e un semn al celor ce cred. Asta e scris negru pe alb.
Vechi 29.11.2009, 14:50:20
Zburatorul
Guest

Implicit Să fie cu iertare...

... "Corintenii aveau obiceiul sa vorbeasca toti odata si tare si nimeni nu mai intelegea nimic." ... dar tocmai lucrul acesta se intampla la adunarile penticostale. Doamne ajuta sa slujim Adevarului !

Last edited by Zburatorul; 29.11.2009 at 15:00:21.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10