![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum dacă s-au făcut greșeli în bisericile istorice iar acestea au fost perpetuate prin Sfânta Tradiție, era numai normal să existe și revirimente conduse de Duhul Sfânt. Unele au avut efect, altele au fost întâmpinate cu reticență și chiar cu măsuri punitive. Lupta cu inerția este grea, de durată și uneori imposibilă. Reformatorii au fost nevoiți, ba chiar obligați să iasă din bisericile lor și să înființeze noi biserici. Desigur, aceste biserici au făcut la rândul lor greșeli și nici nu au restituit Bisericii Nevăzute toate adevărurile pierdute din Cuvântul lui Dumnezeu. Există un principiu, amintit și în Scriptură, acela al luminii crescânde. Nu trebuie să blamați noutatea cultelor neoprotestante, acestea au adus totuși multă lumină în ceea ce privește Cuvântul lui Dumnezeu prin acest principiu protestant Sola Scriptura. Dacă am admite că Biblia este singura noastră călăuză în probleme spirituale, am fi mai dispuși să lepădăm tot ce stă în calea apropierii noastre de Dumnezeu și ne-ar fi feri de multe erori doctrinare. Domnul să ne ajute! |
|
|||
|
|||
![]()
Construcția aceasta sintactică este un nonsens dacă privim lucrurile în perspectivă biblică. Nu poate exista decât o succesiune a învățăturii apostolice, harul nu se moștenește ereditar. Experiența apostolilor ca martori oculari a faptelor lui Iisus, este o experiență unică în istorie și din păcate nerepetabilă decât în sens duhovnicesc. Rolul pe care îl are preotul este unul de factură istorică și didactică însă sacerdoțiul lui este caduc: a fost preluat de Unicul Mijlocitor - Iisus Hristos Marele nostru Preot.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ce frate, suntem spirite plutitoare neincarnate?!! Biserica primului secol era cit se poate de vizibila; se stia cine apartine de ea, ce invatatura are aceasta Biserica, cine o reprezinta, etc. La fel si Biserica de pretutindeni si dintotdeauna. Cum sa se pocaiasca paginii daca Biserica lui Hristos este invizibila?! Citat:
Hristos, Capul acestei Biserici vizibile, nu putea falimenta nici El. Cred ca dvs ati pierdut adevarul Bisericii lui Hristos si asta inainte de a va naste. Citat:
Citat:
Deci ce au adus denom. np este erezie. erori doctrinare se gasesc din belsug in denom. np cu tot principul ala man-made "SOLA". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt vedm acest act al punerii miinilor si la np cu toate ca la ei este pur simbolic; un fel de teatru, ceva de genul sa ne prefacem ca transmitem un dar sau har. Se aduna mai multi pastori np si isi pun miinile peste noul pastor (care este ingenunchiat in mijlocul lor) ca sa-i transmita...nimic! Citat:
De la cine a preluat Hristos ce? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
s-au găsit creștini care să i-o pupe (săru'mâna părinte!) și să intre în casa lui (basilica)... și acolo au rămas până azi numind-o biserica. Când intri într-o biserică ortodoxă vezi aceleași picturi de zei de pereți, aceiași prapori imperiali, aceleași mitre bizantine pline de nestemate, același fum de tămâie, aceleași incantații mistice, etc. Aceasta este biserica ce pe nedrept o numești continuatoarea bisericii primului secol. În schimb, "Biserica nevăzută" este formată din credincioșii adevărați din toate timpurile și locurile (care cuprinde -stai liniștită- și credincioși ortodocși). Citat:
"Și voi înșivă, ca pietre vii, zidiți-vă drept casă duhovnicească, preoție sfântă, ca să aduceți jertfe duhovnicești, bine-plăcute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos" (1 Petru 2,5) Citat:
Citat:
Cum am mai spus, principiul Sola Scriptura este protestant, nu neoprotestant. Aceștia l-au preluat de la Luther. Tocmai de aceea îndemnam la urmarea principiului: spre a ne feri de aceste erori doctrinare. Dacă ne îndreptăm spre basme băbești și tradiții fără bază scripturistică avem toate șansele să ajungem în Babilon! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era vorba de rolul sacerdoului din vechiul legământ. De fapt și acesta indica tot spre Hristos. Odată cu împlinirea în El a Jertfei la cruce și a Preoției în locașul ceresc, nu mai există preoți de drept pe pământ (în afară de "preoția" generală a tuturor credincioșilor). |
|
||||
|
||||
![]()
Din cate stiu, trebuie sa ne cinstim preotii indiferent cat de ruginite ar fi tzevile lor.
O taina savarsita de un preot "ruginit" e mai putin taina? Isi ia Dumnezeu cuvantul inapoi? Doar cele ce le spune preotul nu de la sine le spune, ci de la Duhul. Problema este ca ei au o raspundere mai grea decat noi si vor da socoteala altfel decat noi, "cei de rand", asa ca eu daca as vedea un preot pacatuind grosolan, m-as cutremura fiindu-mi mila de el. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Corect, insa eu nu o sa pot niciodata sa savarsesc Liturghia, nu voi putea dezlega pacate cu de la mine putere etc. Daca as crede ca pot face lucrurile astea, ar insemna fie ca m-am ticnit, fie ca ma bantuie un duh sinistru al mandriei :) Si riscul ca eu sa smintesc pe cineva prin comportamentul meu e mai mic, pe cand pe un preot sunt toti ochii atintiti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|