Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 18:08:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aici greșești fundamental. Sabatul nu este o descoperire a lui White, sabatul a fost respectat de către unii creștini și înainte, iar dacă mergem mai adânc în istorie, Hristos și apostolii u păzit numai sabatul, exclus duminica. În ce privește vegetarianismul, Adam și Eva erau vegetarieni, nu este o născocire a Ellenei White. Ea a arătat doar avantajele unei asemenea diete, iar medicina modernă ajuns să-i dea dreptate după 150 de ani!
Cine l-a descoperit atunci si cand?

Care sunt crestinii care au cinstit Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului????

Care este istoria Sabatului in Crestinism, vreau sa aflu!!!!
Vechi 03.12.2009, 19:39:26
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cine l-a descoperit atunci si cand?

Care sunt crestinii care au cinstit Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului????

Care este istoria Sabatului in Crestinism, vreau sa aflu!!!!
Vrei să afli de la mine pentru ca evident să mă contrazici. Caută pe internet despre sabatarieni și vei afla, apoi contrazi-i pe ei. Va trebui să-i contrazici și pe apostoli, dar aceasta nu e o noutate...
Vechi 03.12.2009, 19:51:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vrei să afli de la mine pentru ca evident să mă contrazici. Caută pe internet despre sabatarieni și vei afla, apoi contrazi-i pe ei. Va trebui să-i contrazici și pe apostoli, dar aceasta nu e o noutate...
Edit: Sabatarieni?...acum caut :)

Adica pe White o contrazic si nu e o noutate, ca ea nu are nicio legatura cu Sfintii Apostoli....

Sfintii Apostoli nu au fost sfinti in opinia ta, voi sunteti la fel ca ei?

Last edited by AndruscaCIM; 03.12.2009 at 20:04:03.
Vechi 03.12.2009, 20:13:20
Banned

Implicit

Citat:
Sfintii Apostoli nu au fost sfinti in opinia ta, voi sunteti la fel ca ei?
Sfinții Apostoli au fost sfinți de aceea se numesc astfel, ce întrebare mai e și asta? Nu ne considerăm sfinți.
Vechi 03.12.2009, 20:09:08
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu chiar te tii de glume observ!!!

Ce legatura au Sabatarienii cu Sfintii Apostoli, si cum imi poti da tu un asemenea argument...o secta aparuta dupa sec. XVI, de care nici nu se stie mare lucru???

Asta e argumentul tau forte pentru introducerea Sabatului????

Dar care e legatura intre secta adventista si sabatarieni????...iti fabrici o traditie, o istorie pe moment???

Istoria voastra incepe cu Miller si a continuat cu White....asta e ceea ce trebuie voi sa respectati!!!!!...
Vechi 03.12.2009, 20:21:37
Banned

Implicit

Citat:
Tu chiar te tii de glume observ!!!

Ce legatura au Sabatarienii cu Sfintii Apostoli, si cum imi poti da tu un asemenea argument...o secta aparuta dupa sec. XVI, de care nici nu se stie mare lucru???

Asta e argumentul tau forte pentru introducerea Sabatului????
Nu, stimată AndruscaCIM. Ăsta e doar răspunsul la întrebare. Argumentul meu forte este porunca lui Dumnezeu și conformarea lui Hristos și a apostolilor la această pouncă. Și dacă vreți, și conformarea maicii Domnului la ea (vezi Luca 23,56). Cam tari argumentele pentru un ortodox, nu-i așa? Cine e animat de bună credință și vrea sincer să facă voia lui Dumnezeu nu poate să ocolească aceste argumente...

Citat:
Istoria voastra incepe cu Miller si a continuat cu White....asta e ceea ce trebuie voi sa respectati!!!!!...
Din fericire pentru adventiști, punctele de doctrină nu ni le stabilește AndruscaCIM...
Vechi 03.12.2009, 20:25:38
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Argumentul meu forte este porunca lui Dumnezeu și conformarea lui Hristos și a apostolilor la această pouncă. Și dacă vreți, și conformarea maicii Domnului la ea (vezi Luca 23,56). Cam tari argumentele pentru un ortodox, nu-i așa? Cine e animat de bună credință și vrea sincer să facă voia lui Dumnezeu nu poate să ocolească aceste argumente...
Te-am rugat sa imi spui care sunt crestinii care au respectat Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului, nu opinia ta, argumentul tau, argumentul adventistilor si sa imi prezinti din nou inventia lui White!!!!!

Deci care sunt crestinii care au respectat Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului?

(in afara de Sabatrieni, White, adventisti.....si evrei!!!!!)
Vechi 04.12.2009, 08:47:50
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
Deci care sunt crestinii care au respectat Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului?

(in afara de Sabatrieni, White, adventisti.....si evrei!!!!!)
:lol: În afară de sabatarieni nu sunt decât duminicali. Nu cunosc creștini care să țină o altă zi. Dacă mergi pe topicul despre sabat, am mai amintit și alți creștini păzitori ai sabatului, în afară de apostoli. Deși, cum am mai spus, argumentul meu forte nu este istoria, ci Scriptura. Pentru mine e suficientă porunca lui Dumnezeu, conformarea lui Iisus și exemplul apostolilor (incluzând aici pentru voi și exemplul maicii Domnului). Știu că acest argument e prea dur pentru voi, dar asta e.... dura lex, sed lex.
Vechi 03.12.2009, 20:31:47
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din fericire pentru adventiști, punctele de doctrină nu ni le stabilește AndruscaCIM...
Si din nefericire le-a stabilit White....
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50