![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai uite ca prin sola scriptura au ajuns sa fie nu stiu cate secte si bisericute, pentru ca fiecare a interpretat cum a vrut. Citat:
Citat:
pentru ca este foarte raspandita. crezi ca daca preotul le spune oamenilor, ei se schimba? spune-i tu lu tata floarea ca nu se da gaina pe sub sicriu si o sa vedem daca rezolvi ceva.
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. "Și boteza și Ioan în Enom, aproape de Salim, că erau acolo ape multe și veneau și se botezau."(Ioan 3,23) În apă puțină nu se putea efectua botezul. 3. "Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;" (Romani 6,4) Ai văzut vreun mort să fie îngropat parțial, cu capul sau mâinile afară? 4. În originalul grecesc, verbul baptizein înseamnă a scufunda. Deci botezul se efectuează prin scufundare... Eu știam că ortodocșii nu au probleme legate de acest aspect al botezului. Păi vezi ce înseamnă autoritatea Scripturii (Sola Scriptura). La noi dacă pastorul spune că nu e biblic, noi verificăm acasă în Scriptură, și dacă e așa, părăsim obiceiul prost. Dacă cineva persistă în greșeală, poate ajunge până la a fi exclus din Biserică. Nu ne putem permite să amestecăm religia cu practici păgâne ori vrăjitorești. |
|
||||
|
||||
![]()
Tricesimusseptimus, ti-as putea raspunde, dar chiar nu are rost.
![]() Tu nu o sa intelegi nimic, eu ma enervez, discutii lungi care duc fix...la nimic. o mica precizare as vrea sa fac "Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;" (Romani 6,4) Acest citat nu are absolut nicio legatura cu afundarea. Se refera la ingroparea omului rau, pacatos si la renasterea lui intru Hristos prin Taina Botezului. Apropo, as fii curioasa cum sarbatoriti voi Craciunul. ![]() Pana data viitoare pace si numai bine si nu uita "Biruinta nu este a celor ce vorbesc multe, ci a celor ce fac multe." (Sfantul Ioan Gura de Aur)
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O glumă răutăcioasă spune că scoțienii (cunoscuți ca hoți) atunci când se botează, ridică mâna dreaptă sus să nu fie acoperită de apă. În calendarul adventist nu există sărbătoarea Crăciunului. Doamne ajută! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și când s-o sărbătorim, pe 25 decembrie? Hai să fim seriosi! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E clar ca e ceva sinistru la mijloc.Chiar sarbatorile mari nu le aveti. Nu trebuie sa citesti undeva ca sa-ti dai seama.Orice crestin adevarat sarbatoreste Ziua Nasterii lui Hristos,pentru ca e ziua in care S-a intrupat pentru mantuirea noastra.E ceva logic.Ziua de nastere de ce ti-o sarbatoresti,nu ti se pare contradictoriu? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|